world-map

Over Q-Advise

Het Q-Advise engagement model omvat bewezen processen die al toegepast zijn bij meer dan 130 bedrijven, in grootte variërend van 250 tot 70.000 gebruikers. De optimalisatie van licenties, gecombineerd met benchmarking van kortingen, heeft voor deze bedrijven tezamen geresulteerd in een besparing van meer dan een kwart miljard euro. 

Realiseer besparingen en creëer grip

Duidelijk en onafhankelijk advies

Meer dan 50 jaar ervaring

Waar we voor staan

Q-Advise heeft bewust gekozen om geen partner te worden van een softwarefabrikant, reseller  of een auditor. Dit geeft ons de vrijheid om u 100% onafhankelijk advies te geven. Onze onafhankelijke positie maakt het onmogelijke mogelijk tijdens een licentie-project. Wij ontvangen geen vergoedingen,  of commissies voor de diensten die aan klanten worden geleverd. Hierdoor zijn wij een volledig onafhankelijke adviespartij en handelen wij in het belang van de klant.

In uw belang dus!

Vereenvoudig Microsoft-licenties: navigeer met vertrouwen en duidelijkheid

Microsoft-licenties en cloudservices worden steeds complexer voor klanten. Er zijn inmiddels al meer dan 100.000 SKU’s en enkele tientallen programma’s om licentie in af te nemen. . Daarbij neemt het aantal regels om compliant te blijven toe en veranderen deze regelmatig. Q-Advise biedt duidelijkheid zodat u een weloverwogen  keuzes kunt maken wanneer het aankomt op het afsluiten van licentiecontracten en cloudservices. 

De account managers  van Microsoft en haar partners o.a. de LSPs laten veelal tegenstrijdige interpretaties zien  omdat ze niet zijn opgeleid om u te helpen licenties te begrijpen, maar ze zijn getraind om contracten en cloudservices te verkopen. Dit maakt de licentie-uitdaging voor u nog groter.

Meer dan 50 jaar ervaring

Het Q-Advise team beschikt over meer dan 50 jaar ervaring in de wereld van software en cloud. In deze periode hebben we ons unieke onafhankelijke expertise opgebouwd. Onze licentie-experts hebben jarenlange ervaring met softwarelicenties. Ze hebben de kneepjes van het vak geleerd bij de softwarefabrikanten zelf, bij klanten, of bij een van de Licensing Solution Providers (LSP).

Of het nu gaat om een Microsoft contractverlenging, audit, evaluatie van softwaregebruik, of het verbeteren van uw commerciële positie ten opzichte van Microsoft, wij bedenken oplossingen die onze klanten helpen vooruit te komen en kosten te besparen.

Op basis van een uitgebreide analyse, die gedetailleerde interviews omvat met uw belangrijkste belanghebbenden, zullen onze adviseurs en analisten licentiemodellen opstellen die zich uitstrekken over 6 tot 9 jaar. Dit om de implicaties van korte-termijn beslissingen op de lange termijn te laten zien. Vervolgens bieden onze Microsoft dealmakers – en licentie-experts ondersteuning bij de onderhandelingen om de voorstellen  van de Microsoft account-teams te beoordelen en te valideren.

Komt u er niet uit? Wij helpen u verder!

Zoekt u Microsoft experts omdat u geen tijd heeft om licenties eigen te maken? Voelt u zich in een hoek gedreven? Heeft u moeite om het bos door de bomen te zien? Maakt u geen zorgen: Q-Advise kent dit bos als haar broekzak. We werken nauw met u samen om uw huidige omgeving en toekomstige verwachtingen wat betreft uw Microsoft-landschap te begrijpen. 

Ons doel?

U informeren over aangepaste Microsoft licentiescenario’s, zodat u weloverwogen  beslissingen kunt nemen aan de hand van ons onafhankelijke advies. Met de hulp van onze ervaren Microsoft licentiespecialisten en dealmakers krijgt u het beste rendement uit uw investering.

Veelgestelde vragen

Wie is Q-Advise?

Zie ons als uw onafhankelijke gids in de wereld van softwarelicenties en cloudservices. We zijn hier om u te leiden door de complexiteiten van leveranciers zoals Microsoft, Salesforce, IBM, Oracle, SAP, VMWare en anderen grote vendoren.

We zorgen ervoor dat uw behoeften altijd centraal staan.

Wat kan Q-Advise voor mij doen?

Onze expertise ligt in het omzetten van de ingewikkelde wereld van softwarecontracten en licentiestructuren in een duidelijke, kosteneffectieve maatwerk strategie voor uw bedrijf.

Van het onderhandelen over contracten tot het optimaliseren van uw cloud- en software-assets, richten we ons op het creëren van meer grip, besparen van geld en het verminderen van onnodige kosten.

Waarom is Q-Advise uw partner?

In tegenstelling tot velen in de markt, zijn wij loyaal aan u, niet aan softwareleveranciers als Microsoft, Salesforce of Oracle.

We zijn volledig onafhankelijk, wij hebben geen partnership, wij zijn vrij van de invloed van commissies of andere commerciële afspraken met softwarefabrikanten.

Ons advies is in uw belang, geworteld in meer dan 50 jaar gezamenlijke ervaring en toegewijd aan uw succes.

Hoe behaalt Q-Advise resultaten?

Onze benadering is grondig en op maat gemaakt. We duiken diep in uw huidige softwaregebruik, toekomstige behoeften en best practices  om strategieën te ontwikkelen die niet alleen kosten besparen, maar ook in lijn zijn met uw langetermijndoelen.

Onze onafhankelijkheid stelt ons in staat om de status quo uit te dagen en voorwaarden te onderhandelen die Microsoft en hun partners niet direct aanbieden.

Kan Q-Advise helpen bij niet-Microsoft leveranciers?

Absoluut! Hoewel we gespecialiseerd zijn in Microsoft, strekt onze expertise zich uit tot IBM, Salesforce, AWS, Oracle, SAP, VMware, Outsystems en meer.

We zijn uitgerust om verschillende licentie-uitdagingen aan te pakken bij verschillende leveranciers.

Ik ben geïnteresseerd! Wat moet ik nu doen?

Dit horen we vaker! Laten we een gesprek plannen om jullie software uitdaging te bespreken. Wij zullen onze aanpak  presenteren en wat dat voor jullie kan opleveren.

Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar slimmere, kosteneffectieve software- en cloudoplossingen.

Klik hier om contact op te nemen

Verder praten

Kom in contact

Nederland
Bargelaan 200,
2333 CW Leiden
+31 85 06 00 660
[email protected]

België
Rue Abbé Cuypers 3,
1040 Brussels
+32 3 456 27 05
[email protected]

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste updates over ons bedrijf, tips over je Microsoft-licenties en andere handige artikelen!