world-map

Onze werkwijze

Wilt u uw cloudlicenties optimaliseren volgens de hoogste commerciële en contractuele normen? De Cloud License Service van Q-Advise is uw toegangspoort tot ‘Best in Class’-voorwaarden. Onze service opereert gedurende een periode van 3 tot 12 maanden, is afgestemd op uw unieke behoeften en past zich aan aan de complexiteit en schaal van uw project.

Realiseer besparingen en creëer grip

Duidelijk en onafhankelijk advies

Meer dan 200 onderhandelingen uitgevoerd

Leid de Microsoft onderhandeling met onze expertise.

Onze kennis van Microsoft contracten, producten en -diensten is uitgebreid. Of het nu gaat om contracten als Enterprise Agreement, CSP of serverproducten, cloudservices zoals Azure, of Office 365 en Microsoft 365: wij weten waar de onderhandelingsruimte zit. Deze kennis zorgt ervoor dat we altijd meer dan het maximale behalen in uw belang.

Kosten besparen met Azure Hybrid Benefit|Azure Hybrid Benefit

Stap 1: Diepgaande Analyse

We beginnen met een grondige analyse van uw huidige cloudactiva en uw software contracten inclusief uw supportcontracten.  s. Vervolgens richten we ons op het begrijpen van de toekomstige eisen van uw organisatie en overbruggen we de kloof tussen uw huidige technologie en wat u de komende 3-6 jaar nodig zult hebben.

Door samen te werken met uw IT- afdeling en de business harmoniseren we eisen over alle aangesloten bedrijven, stellen we een geoptimaliseerde Bill of Materials (BoM) op en ontwikkelen we de optimale Licentieoplossing.

Stap 2: Identificeer Hiaten

  • Optimalisatie van servers, desktops en de cloud
  • Technische workshops
  • Identificeren van toekomstige vraag en technologische hiaten
  • Opstellen van een geoptimaliseerde Bill of Materials

Vrouw werkend achter bureau

Stap 3: Uitvoering van de strategie

Deze fase draait volledig om strategie. We creëren en voeren een strategisch inkoop- en onderhandelingsplan uit, gericht op commerciële en contractuele ‘best in class’ voorwaarden. Q-Advise staat aan uw zijde en biedt deskundige ondersteuning tijdens onderhandelingen met leveranciers, zodat uw belangen altijd centraal staan.

Stap 4: Evaluatie

  • Wereldwijde prijscheck-evaluatie
  • Commerciële en contractuele benchmarking
  • Oplossingen voor facturering en belastingen
  • Inkoopstrategie en ondersteuning bij onderhandelingen

Onze missie

Naast de complexe licentieregels richten softwareleveranciers en resellers zich vaak op de inkomsten en fees uit audits en de verkoop van veel te hoog geprijsde software en clouddiensten die u in veel gevallen niet nodig heeft.

Daarom zijn wij op een missie!

Wij willen, als toonaangevende onafhankelijke Microsoft adviesorganisaties, bedrijven helpen miljarden te besparen. Door onze ervaring en onafhankelijkheid zorgen wij dat u weer controle krijgt over uw licenties. Wij implementeren kostenbesparende maatregelen en processen, geholpen door onze tools.

Veelgestelde vragen

Wie is Q-Advise?

Zie ons als uw onafhankelijke gids in de wereld van softwarelicenties en cloudservices. We zijn hier om u te leiden door de complexiteiten van leveranciers zoals Microsoft, Salesforce, IBM, Oracle, SAP, VMWare en anderen grote vendoren.

We zorgen ervoor dat uw behoeften altijd centraal staan.

Wat kan Q-Advise voor mij doen?

Onze expertise ligt in het omzetten van de ingewikkelde wereld van softwarecontracten en licentiestructuren in een duidelijke, kosteneffectieve maatwerk strategie voor uw bedrijf.

Van het onderhandelen over contracten tot het optimaliseren van uw cloud- en software-assets, richten we ons op het creëren van meer grip, besparen van geld en het verminderen van onnodige kosten.

Waarom is Q-Advise uw partner?

In tegenstelling tot velen in de markt, zijn wij loyaal aan u, niet aan softwareleveranciers als Microsoft, Salesforce of Oracle.

We zijn volledig onafhankelijk, wij hebben geen partnership, wij zijn vrij van de invloed van commissies of andere commerciële afspraken met softwarefabrikanten.

Ons advies is in uw belang, geworteld in meer dan 50 jaar gezamenlijke ervaring en toegewijd aan uw succes.

Hoe behaalt Q-Advise resultaten?

Onze benadering is grondig en op maat gemaakt. We duiken diep in uw huidige softwaregebruik, toekomstige behoeften en best practices  om strategieën te ontwikkelen die niet alleen kosten besparen, maar ook in lijn zijn met uw langetermijndoelen.

Onze onafhankelijkheid stelt ons in staat om de status quo uit te dagen en voorwaarden te onderhandelen die Microsoft en hun partners niet direct aanbieden.

Kan Q-Advise helpen bij niet-Microsoft leveranciers?

Absoluut! Hoewel we gespecialiseerd zijn in Microsoft, strekt onze expertise zich uit tot IBM, Salesforce, AWS, Oracle, SAP, VMware, Outsystems en meer.

We zijn uitgerust om verschillende licentie-uitdagingen aan te pakken bij verschillende leveranciers.

Ik ben geïnteresseerd! Wat moet ik nu doen?

Dit horen we vaker! Laten we een gesprek plannen om jullie software uitdaging te bespreken. Wij zullen onze aanpak  presenteren en wat dat voor jullie kan opleveren.

Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar slimmere, kosteneffectieve software- en cloudoplossingen.

Klik hier om contact op te nemen

Zij gingen u voor

Verder praten

Kom in contact

Nederland
Bargelaan 200,
2333 CW Leiden
+31 85 06 00 660
[email protected]

België
Rue Abbé Cuypers 3,
1040 Brussels
+32 3 456 27 05
[email protected]

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste updates over ons bedrijf, tips over je Microsoft-licenties en andere handige artikelen!