world-map

Licentie-optimalisatie

De wereld van software en cloud services is complex en continu aan veranderingen onderhevig. Softwarefabrikanten als Microsoft streven jaarlijks naar meer omzet en groei. Dit ziet u terug bij de salesteams van de softwarefabrikanten, zij zijn uw adviseurs, maar is de omzet wat hen motiveert en uw belang is secundair. Hierdoor zijn zij niet in staat om u optimaal te ondersteunen bij de optimalisaties van uw omgeving.

Realiseer besparingen en creëer grip

Duidelijk en onafhankelijk advies

Meer dan 200 onderhandelingen uitgevoerd

Balanceren tussen boetes en overschotten: Slim Softwarebeheer met Q-Advise

Steeds meer organisaties hebben een tekort en een overschot aan softwareproducten. Dit geldt voor zowel on-premise als cloud services.  Dit brengt verschillende risico’s met zich mee. Aan de ene kant loopt u het risico op boetes en aan de andere kant loopt u het risico dat u jarenlang te veel betaalt.  

Wij geloven dat niemand zit te wachten op een boete maar ook niemand zit te wachten op onnodig veel te betalen voor software. Als organisatie bent u verantwoordelijk voor uw eigen huishouding. De fabrikant Microsoft en uw LSP hebben in veel gevallen andere belangen dan u. Het is daarom belangrijk om het heft in eigen handen te nemen. Q-Advise, als onafhankelijk licentieadvies organisatie is hierbij uw partner.  

Krijg volledig inzicht in uw licentiepositie met concrete optimalisatiemogelijkheden.

Naast inzicht die u krijgt, ontvangt u concrete optimalisatieadviezen over hoe u uw on-premise en cloud services anders kan inrichten om compliance te zijn maar ook om kosten te kunnen besparen.

Bij licentieoptimalisatie zijn er in veel gevallen door kleine technische wijzigingen door te voeren, grote verschillen te maken in de uitgaven. Met de adviezen kunnen de interne behoeften dalen met als gevolg minder incompliancy of een groter overschot aan licenties. Daarnaast kan door simpelweg de regels toe te passen in uw belang al heel veel bereikt worden.

Optimaliseren van Microsoft Licenties: Doelen en Opties met Q-Advise

De concrete doelstellingen van licentieoptimalisatie zijn:

 • Inzicht krijgen in de huidige Microsoft on-premise en cloud licentiepositie
 • Optimaliseren van de huidige on-premise en cloud licentiepositie;
 • In kaart brengen risico’s (licentie-technisch/ contract technisch);
 • Waar mogelijk herstelacties uitvoeren, verwijderen van wildgroei aan producten
 • Het doorvoeren van consolidaties van software en de contracten

Q-Advise helpt haar klanten bij het optimaliseren van de licentie-positie. Compliance is hier een aspect van, maar compliance kan op verschillende manieren worden bereikt.

 • ‘ Per-user’ of ‘ per-device’;
 • Abonnement of eigenaarschap;
 • Losse producten of een volledige suite;
 • Standard of Datacenter licenties;
 • Software Assurance of niet;
 • On-premise of Cloud;
 • Nieuwe licenties of tweedehands.

Dit nog los van de diverse mogelijk contractvormen die worden geboden.

Optimaliseren met als doel: controle & kostenbesparing

Probleemloos werken met op maat gesneden Microsoft software en contracten is in het huidige, digitale tijdperk een cruciale eis. Helaas is de praktijk weerbarstiger. Veel bedrijven worstelen met stijgende softwarekosten, de hoogte van ROI’s en licentieregels die continu aan verandering onderhevig zijn.

Ook de onderhandelingen met Microsoft en LSP/CSP-partners verlopen stroef. Om te zorgen dat er de juiste keuzes voor software en cloud services gemaakt wordt, is het belangrijk om controle te hebben over de software en cloud services wat in huis is. Alleen zo kan er gekeken worden waar de optimalisatiekansen liggen. Dit kan resulteren in finlke besparingen.

 

Veelgestelde vragen

Wie is Q-Advise?

Zie ons als uw onafhankelijke gids in de wereld van softwarelicenties en cloudservices. We zijn hier om u te leiden door de complexiteiten van leveranciers zoals Microsoft, Salesforce, IBM, Oracle, SAP, VMWare en anderen grote vendoren.

We zorgen ervoor dat uw behoeften altijd centraal staan.

Wat kan Q-Advise voor mij doen?

Onze expertise ligt in het omzetten van de ingewikkelde wereld van softwarecontracten en licentiestructuren in een duidelijke, kosteneffectieve maatwerk strategie voor uw bedrijf.

Van het onderhandelen over contracten tot het optimaliseren van uw cloud- en software-assets, richten we ons op het creëren van meer grip, besparen van geld en het verminderen van onnodige kosten.

Waarom is Q-Advise uw partner?

In tegenstelling tot velen in de markt, zijn wij loyaal aan u, niet aan softwareleveranciers als Microsoft, Salesforce of Oracle.

We zijn volledig onafhankelijk, wij hebben geen partnership, wij zijn vrij van de invloed van commissies of andere commerciële afspraken met softwarefabrikanten.

Ons advies is in uw belang, geworteld in meer dan 50 jaar gezamenlijke ervaring en toegewijd aan uw succes.

Hoe behaalt Q-Advise resultaten?

Onze benadering is grondig en op maat gemaakt. We duiken diep in uw huidige softwaregebruik, toekomstige behoeften en best practices  om strategieën te ontwikkelen die niet alleen kosten besparen, maar ook in lijn zijn met uw langetermijndoelen.

Onze onafhankelijkheid stelt ons in staat om de status quo uit te dagen en voorwaarden te onderhandelen die Microsoft en hun partners niet direct aanbieden.

Kan Q-Advise helpen bij niet-Microsoft leveranciers?

Absoluut! Hoewel we gespecialiseerd zijn in Microsoft, strekt onze expertise zich uit tot IBM, Salesforce, AWS, Oracle, SAP, VMware, Outsystems en meer.

We zijn uitgerust om verschillende licentie-uitdagingen aan te pakken bij verschillende leveranciers.

Ik ben geïnteresseerd! Wat moet ik nu doen?

Dit horen we vaker! Laten we een gesprek plannen om jullie software uitdaging te bespreken. Wij zullen onze aanpak  presenteren en wat dat voor jullie kan opleveren.

Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar slimmere, kosteneffectieve software- en cloudoplossingen.

Klik hier om contact op te nemen

Q-Advise helpt met Licentie management

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen probleem! Q-Advise kent dit bos op haar duimpje. Naast het doormeten van uw huidige omgeving bekijken wij ook met u hoe het door u gewenste IT-Landschap eruit moet zijn en wat de toekomstplannen zijn.

Op basis daarvan stellen wij diverse scenario’s voor u op, waaruit u kunt kiezen. Wij zorgen ervoor, dat u onafhankelijk advies krijgt, zodat u een wel overwogen keuze kunt maken. Als u uw keuze heeft gemaakt helpen wij u graag om de onderhandeling voor u te voeren. Onze ervaren inkopers en licentie-experts halen voor u het onderste uit de kan. Voorkom, dat u teveel uitgeeft voor te weinig functionaliteit. Neem nu contact met ons op!

Zij gingen u voor

Verder praten

Kom in contact

Nederland
Bargelaan 200,
2333 CW Leiden
+31 85 06 00 660
[email protected]

België
Rue Abbé Cuypers 3,
1040 Brussels
+32 3 456 27 05
[email protected]

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste updates over ons bedrijf, tips over je Microsoft-licenties en andere handige artikelen!