world-map

Doorverkoop van gebruikte volumelicenties doet het goed in België

Belgische organisaties kiezen ervoor om gebruikte volumelicenties aan te kopen. Tegelijkertijd bieden bedrijven die hun softwarelicenties niet meer nodig hebben, deze te koop aan. De markt van tweedehands licenties breidt met andere woorden flink uit.

Die uitbreiding is ook volkomen terecht. In 2012 al oordeelde het Europees Hof dat het perfect wettelijk is om gebruikte softwarelicenties terug te koop aan te bieden op de tweedehands markt. Daardoor krijgen bedrijven sindsdien de kans om fiks te besparen op hun IT-budget. En zo maken ze budget vrij voor andere investeringen.

De voornaamste redenering van het Europees Hof was dat er geen onderscheid mag gemaakt worden tussen software op fysieke media, zoals een CD of DVD, en software die je online kan downloaden of gebruiken. Het gevolg? Tweedehands licenties kopen is perfect wettelijk in Europa. Al horen daar ook wettelijke verplichtingen bij. Laat u daarom goed bijstaan door een ervaren partner.

Grote bedrijven die hun eigen gebruikte volumelicenties doorverkopen of net gebruikte licenties aankopen, optimaliseren hun kosten uitstekend. Zo kunnen ze tot 70% besparen op nieuwe licenties, wat zorgt voor nieuwe perspectieven. Bovendien kan het voor hen ook interessant zijn om daarnaast te evalueren of zij hun software optimaal gebruiken. Hoe ziet hun situatie er vandaag uit? En wat zal de toekomst brengen? Door die twee goed af te stemmen, krijg je de ideale IT-infrastructuur.

Welke gebruikte volumelicenties circuleren dan voornamelijk? De grootste groep bestaat uit Microsoft-toepassingen, zoals Office en Windows Servers en alle programma’s die daarbij horen.

Q-Advise heeft dankzij haar uitgebreide netwerk toegang tot een groot aantal tweedehands gebruikte licenties. Daarnaast is Q-Advise een betrouwbare tussenpartij die de regelgeving over het doorverkopen van softwarelicenties door en door kent.Want ook daarbij horen specifieke verplichtingen, in verband met de juridische aspecten. U doet er dus goed aan om u te laten bijstaan door een partner met ervaring en kennis van zake.

Bent u op zoek naar gebruikte volumelicenties? Hebt u een vraag over de regelgeving? Of wilt u simpelweg kennismaken met het team van Q-Advise? Neem gerust contact op. We staan u graag bij.

Direct contact opnemen

Ook interessant:

  1. Windows licenties
  2. Office licenties kopen