Zo maakt u het beste van uw software audit

Microsoft-licenties beheren is een vak apart. Veel mensen weten niet dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn. Kiest u voor de cloud of blijft u on premise werken? Koopt u van elk programma best de recentste versie? Of toch niet, zodat u flink wat geld kunt besparen? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Hieronder ontdekt u 3 cruciale inzichten die u verder op weg helpen. Zo kunt u uw Microsoft-licenties optimaal beheren.

Steeds meer bedrijven worden onderworpen aan een software audit. In de strijd tegen incompliancy controleren Microsoft partners en organisaties zoals de BSA bedrijven om te achterhalen of ze bepaalde programma’s gebruiken zonder bijbehorende licenties.

De gevolgen van zo’n software audit of een freindly review kunnen ingrijpend zijn. De licentietekorten worden opgelijst en vervolgens worden er gloednieuwe licenties aangeraden, zonder rekening te houden met de noden van het bedrijf of met mogelijke kostenbesparing. En zonder alle pistes te verkennen.

Hebt u net een software-audit of een friendly review gehad? Hieronder ontdekt u 3 interessante tips om er het beste van te maken.

Vraag een second opinion van uw software audit

Tijdens een software audit worden licentietekorten zeer in kaart gebracht. Vaak wordt als oplossing simpelweg nieuwe licenties of cloud-abonnementen naar voren geschoven, terwijl dat helemaal niet nodig is. Zo zien we bij Q-Advise vaak gebeuren dat bedrijven nieuwe licenties hebben aangekocht om ze vervolgens te downgroaden. Eerst de volle pot betalen en achteraf de nieuwigheden ervan afhalen, omdat het technisch gezien noodzakelijk is. Dat slaat qua kostenefficiëntie natuurlijk nergens op.

De auditbedrijven staan niet stil bij de kosten die verbonden zijn aan de aanschaf van nieuwe licenties en abonnementen. Zij kijken alleen naar hun eigen winkel: ervoor zorgen dat de wet wordt nageleefd. Naar alternatieve oplossingen zoeken doen ze niet, hoewel die alternatieven voor u zeer kostenbesparend kunnen zijn.

Door een second opinion te vragen over de adviezen die u krijgt na een software audit, kunt u andere oplossingen verkennen. Om vervolgens fiks te besparen. Daarvoor doet u best beroep op een bedrijf dat gespecialiseerd is in de optimalisatie van software.

Contacteer een onafhankelijke partij na uw software-audit

De wereld van licenties en licentievoorwaarden is zeer complex. Het merendeel van de bedrijven is hier ook helemaal niet mee bezig. Daardoor vertrouwen ze blindelings op wat de grote softwarefabrikanten zoals Microsoft en haar partners naar voren schuiven. Maar er zijn meer mogelijkheden.

Onafhankelijke licentiespecialisten zijn niet verbonden aan softwarefabrikanten. Daardoor hebben ze een bredere kijk op de mogelijkheden en kunnen ze u onbevooroordeeld adviseren. Ze denken echt met u mee en houden daarbij de touwtjes van het financiële aspect strak in handen.

Vragen die ze daarbij stellen zijn bijvoorbeeld: hebt u echt de recentste versie van dit programma nodig? Gebruikt iedereen dit programma ook effectief? En is het nodig om in de cloud te werken? Allemaal essentiële vragen die een grote impact kunnen hebben op uw IT-budget.

Bespaar op de kosten na uw software audit

Hebt u toch de nieuwste versie van elke software aangekocht na uw audit? Hebt u voor alle gebruikers abonnementen voorzien? Of bent u volledig naar de cloud overgestapt? Geen nood, ook dan kunt u retroactief kosten terugdraaien. Door een optimalisatie door te laten voeren door Q-Advise.

Hebt u na uw software audit nog geen stappen ondernomen na het lezen van de adviezen? Dan liggen er heel wat slimme besparingstips op de plank. Tweedehands softwarelicenties zijn bijvoorbeeld een uitstekende manier om slim te besparen. Daarbij worden gebruikte licenties simpelweg doorverkocht. Op die manier kunt u tot 70% te besparen op uw licentiekosten. Te mooi om te laten liggen.

Hebt u nood aan onafhankelijk advies na uw software audit? Of wilt u simpelweg kennismaken met het team van Q-Advise? Neem gerust contact op. We staan u graag bij met onze jarenlange expertise.

Direct contact opnemen

Kom in contact