Wat je moet weten over het kopen van Microsoft Visio & Power BI Platform

De afgelopen maanden hebben voor veel organisaties in het teken gestaan van COVID-19. De wereldwijde pandemie heeft organisaties gedwongen om radicale bedrijfsveranderingen door te voeren en hun werkwijze aan te passen aan het nieuwe ‘’normaal’’, thuiswerken.  
 
Vele bedrijfsprocessen zijn door deze veranderingen drastisch veranderd. Microsoft Visio is een tool die kan helpen om in deze nieuwe situatie waarde te leveren en te creëren voor bedrijven.  

Wat is Microsoft Visio?

Microsoft Visio is een programma ontwikkeld door Microsoft dat wordt gebruikt voor het maken en ontwerpen van diagrammen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Brainstorming diagrammen, Flow-Chart diagrammen maar ook plattegronden. 

In Microsoft Visio heb je de mogelijkheid om te ‘tekenen, dit is niet mogelijk in Word of Excel. Dit maakt het mogelijk om ideeën of vormen uit te werken in Visio zoals je dat ook met de hand zou doen.

Kom hier meer te weten over Microsoft Visio

Wat is Microsoft Power BI?

Microsoft Power BI kan net als Microsoft Visio bedrijfsinformatie visueel in kaart brengen. Waar Visio veel wordt gebruikt voor diagrammen, wordt Power BI gebruikt om belangrijke data (Business Intelligence) visueel te maken voor bijvoorbeeld management. Dit helpt om beter inzicht te krijgen in de huidige staat van het bedrijf, waardoor er betere bestuurlijke beslissingen genomen kunnen worden. 

Welke toegevoegde waarde kunnen Visio & Power BI leveren?

Met Microsoft Visio is het mogelijk om bedrijfsprocessen visueel in kaart te brengen door middel van diagrammen. Daarnaast maakt Microsoft Visio het mogelijk om met meerdere gebruikers tegelijkertijd, op verschillende locaties, te werken aan het in kaart brengen van deze bedrijfsprocessen. 

Dit kan juist in deze tijd belangrijk zijn. Veel bedrijfsprocessen zijn, zoals eerder genoemd, drastisch veranderd. Om duidelijkheid te creëren voor de organisatie kan het bruikbaar zijn om deze veranderde processen visueel te maken. 

In samenwerking met Microsoft Power BI kan Microsoft Visio cruciale real-time gegevens van het bedrijf visueel en toegankelijk maken, waardoor er betere beslissingen genomen kunnen worden. 

Hoe koop ik Microsoft Visio en Power BI?

Zowel Microsoft Visio als Microsoft Power BI zijn verkrijgbaar als onderdeel van een Microsoft 365 licentie. Dit kan zowel in een CSP, maar ook in een Enterprise Agreement, MPSA, Open Value of een Open License. Daarnaast is Microsoft Visio ook verkrijgbaar als tweedehands licentie.   

Microsoft Visio:

Er zijn 3 mogelijkheden om Microsoft Visio apart aan te schaffen:

  1. Visio Online
  2. Visio Standard (On-premise)
  3. Visio Professional (On-premise)

Visio online wordt aangeschaft op basis van een abonnement. Visio Standard & Professional daarentegen worden eenmalig aangeschaft. 

Microsoft Power BI:

Zoals eerder benoemd is Microsoft Power BI verkrijgbaar als onderdeel van Office 365. Daarnaast, is Power BI is ook beschikbaar als Software as a Service (SaaS).

Lees ook : Wat zijn de voordelen van tweedehands Microsoft Office licenties?

Tweedehands Visio licenties kopen

Wilt u graag Microsoft Visio licenties kopen? Dan is het zeer interessant om tweedehandslicenties te overwegen. Door het kopen van gebruikte Visio licenties betaalt u minder voor precies dezelfde licenties! Hierdoor kunt u tot wel 70% besparen op licentiekosten. 

Onze Microsoft licentie specialisten adviseren u graag over uw Microsoft behoeftes en licenties. Ook wanneer u gebruikte Visio licenties wilt kopen. Door onze jarenlange ervaring in de wondere wereld van Microsoft licenties en de aan- en verkopen van tweedehandslicenties kunnen wij het beste advies en de beste prijs bieden! 

Doordat wij onafhankelijk zijn geven wij eerlijk en transparant advies waar uw organisatie het beste bij baat! 

Wilt u ook besparen op (gebruikte) Microsoft Visio & Power BI licenties of andere Microsoft Licenties?

Neem contact op met de Microsoft licentie experts van Q-Advise.

Kom in contact