Wat is Software as a Service (SaaS)?

Met Software as a Service (SaaS) hebben gebruikers via het internet toegang tot verschillende software die ze vervolgens in de Cloud kunnen gebruiken. Dit betekent dat klanten de licenties niet zelf hoeven aan te schaffen, maar op basis van een contract of abonnementsdienst maandelijks rechten heeft om de software te gebruiken. 

Ja, ik wil direct onafhankelijk advies.

Hoe werkt SaaS? 

Zoals eerder benoemd hoeft u bij SaaS dus geen eigen softwarelicenties aan te schaffen. Dit betekent uiteraard dat u ook de software niet hoeft te installeren en/of te onderhouden. De software wordt gehost via de Cloud wat dus betekent dat u gelijk aan de slag kunt zodra de overeenkomst is afgehandeld. 
 
Er zijn verschillende SaaS-diensten, waarvan Microsoft, Salesforce en Oracle de grootste zijn. U betaalt bij SaaS naar gebruik, dit vaak in de vorm van payperuse of via een abonnementsvorm.  
 
U kunt bij SaaS zelf de functionaliteiten kiezen die u denkt nodig te hebben en de SaaS-provider levert deze producten aan u af en beheert deze op afstand. 

Wat zijn de voordelen van SaaS?

SaaS kan meerdere voordelen hebben voor bedrijven. Hieronder bespreken we de meest belangrijke samen met u:
 

 • Lage kosten voor instap en infrastructuur: Doordat u de software niet zelf aanschaft betekent het dat de instapkosten relatief laag zijn in vergelijking met het kopen van uw eigen softwarelicenties. Daarnaast wordt de infrastructuur van de software onderhouden door de softwareproducent zelf. 
   
 • Flexibiliteit: Doordat u de software kan gebruiken vanaf elk apparaat met een internetverbinding bent u extreem flexibel in het gebruik van de software. Hierdoor kunnen mensen die thuiswerken of veel onderweg zijn altijd bij de software. Dit kan de productiviteit verhogen.
   
 • Snel geïmplementeerd: Doordat de software in de Cloud gehost wordt is de set-up makkelijk geïmplementeerd.
   
 • Automatische updates en verbeteringen: Doordat de software gehost word in de Cloud kan de softwareproducent automatisch updates en/of verbeteringen uitvoeren in de software. Hierdoor is uw software altijd up-to-date!
   
 • Beveiliging: Net zoals de updates wordt de beveiliging uitgevoerd door de softwareproducent. Hierdoor kan er ook voor gezorgd worden dat uw gegevens beschermd zijn met de meest recente beveiligingsvormen. 

Neem contact op

Voor wie is SaaS bedoeld? 

Software as a Service (SaaS) wordt inmiddels door enorm veel instellingen en bedrijven gebruikt. Een goed voorbeeld van een product dat op SaaS basis wordt geleverd is Office 365, dat zowel door grote als kleine bedrijven wordt gebruikt. Voor starters kan SaaS ideaal zijn omdat ze vooraf geen investeringen hoeven te doen, en bij groei? Dan neemt u gewoon meer abonnementen af. Ook werkt dit natuurlijk de andere kant op, heeft u bijvoorbeeld tijdelijk minder personeel, dan neemt u minder abonnementen af. 

Advies bij het kiezen van een SaaS-provider en SaaS-producten 

Met alle aanbieders van verschillende producten op de markt snappen wij van Q-Advise als geen ander dat het lastig kan zijn om een keuze te maken tussen de verschillende SaaS providers en SaaS producten. Wij van Q-Advise ondersteunen en adviseren u hier graag in. Met onze jarenlange ervaring in de software en licentie wereld kunnen wij samen met u de juiste koers voor uw organisatie uitrollen. Samen zorgen we er zo voor dat we de beste keuzes maken voor uw organisatie. En door onze onafhankelijke positie gebeurt dit geheel transparant en non-biased! 

Wilt u ook advies over SaaS? Schroom dan niet om geheel vrijblijvend contact op te nemen met de licentie experts van Q-Advise. 

Software contract afsluiten: waar u op moet letten!

 

 

 

Kom in contact