Wat is Remote Desktop Services?

Remote Desktop Services, afgekort tot RDS, is een service van Microsoft waarmee u via een apparaat kunt inloggen op een externe server. Een apparaat wordt ook wel een ‘client’ genoemd en inloggen op de externe server wordt vaak aangeduid als ‘remote’. Dit apparaat kan een laptop, computer, telefoon of tablet zijn. Bent u benieuwd naar wat Remote Desktop Services is? Wij geven u graag het antwoord op uw vraag.

Microsoft RDS nu kopen

Hoe werkt Remote Desktop Services?

Allereerst moet u weten dat een RDS-omgeving beveiligd is met een wachtwoord. Nadat een gebruiker toegang krijgt tot de RDS-omgeving, beschikt diegene over een eigen bureaublad, bestanden en programma’s die nodig zijn om zijn of haar werkzaamheden uit te voeren. De reden dat het dan ook een ‘remote desktop’ wordt genoemd, is omdat de bureaublad niet op een lokale apparaat is geïnstalleerd maar op een externe server. Vanaf uw apparaat logt u in op de externe server, waardoor u toegang heeft tot uw eigen bureaublad.

Het voordeel van de Remote Desktop omgeving is dat het niet uitmaakt vanaf welk client u inlogt. U kunt inloggen vanaf uw tablet, telefoon, laptop, computer of andere type apparaat, en het type besturingssysteem maakt niet uit. Zolang u maar toegang heeft gekregen tot de Remote Desktop omgeving, kunt u inloggen met u gebruikersnaam en wachtwoord. Nog een voordeel van Microsoft RDS is dat u ook op uw eigen apparaat kunt inloggen. Dit is handig voor organisaties die een ‘Bring Your Own Device’ (BOYD) principe hanteren, of willen hanteren, waarin medewerkers hun eigen laptop, computer, telefoon of tablet gebruiken voor werk en privé.

Lees ook : Wat zijn de voordelen van Microsoft RDS?

Remote Desktop Services in uw bedrijf

Tegenwoordig wordt RDS wereldwijd veel gebruikt binnen bedrijven. Zo kan het handig zijn voor uw bedrijf als u bijvoorbeeld medewerkers heeft, of wanneer u veel onderweg bent en wilt inloggen op de beveiligde omgeving van uw bedrijf. Zeker in tijden waarin thuiswerken steeds meer ‘de norm’ wordt, is het handig wanneer u of uw collega’s vanuit huis of elders kunnen inloggen en bij hun bestanden en applicaties kunnen.

Remote Desktop Services goedkoop aanschaffen

Wij snappen dat het lastig kan zijn om de juiste aantal licenties aan te schaffen, en dat het een uitdaging kan zijn om te weten hoe u Microsoft RDS het beste kunt toepassen binnen uw bedrijf. Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van Microsoft Remote Desktop Services? Bij Q-Advise helpen wij u aan graag aan RDS-licenties voor uw bedrijf.

Wij geven u graag onafhankelijk advies op het gebied van het inkopen van Microsoft RDS licenties en gebruikte software & licentiemanagement. U kunt naast nieuwe licenties ook gebruik maken van tweedehands Microsoft RDS licenties. Deze werken hetzelfde als nieuwe licenties, alleen de prijs is voordeliger! U bespaart al gauw 50% op het softwarepakket wat u aanschaft.

Benieuwd naar hoeveel u kunt besparen op Microsoft RDS? Wilt u gebruikte Microsoft RDS kopen, of wilt u meer weten over Microsoft RDS? Neem contact op met ons!

wat is remote desktop services

Kom in contact