Wat betekent het voor u dat Microsoft stopt met ondersteuning Office 2010?

U heeft er misschien nog niet over nagedacht, maar in oktober 2020 stopt Microsoft met ondersteuning van Office 2010. De tienjarige verjaardag van dit softwarepakket gaat gepaard met het stoppen van de regelmatige beveiligingsupdates. Dit betekent dat Office 2010 vatbaar wordt voor bijvoorbeeld virussen of een inbraak op uw systeem.

Microsoft heeft sinds de lancering van Office in 2010 meerdere updates uitgevoerd. Ook zijn er door de jaren heen nieuwere versies van Office met andere functies gelanceerd. Het merendeel van ondernemingen en organisaties gebruikt Office vooral voor Word, Excel en Outlook. Alle nieuwe functies hebben in die zin weinig toegevoegde waarde bij zakelijk gebruik. Toch is een upgrade van Office 2010 noodzakelijk om veilig en virusvrij te kunnen blijven werken met de software.

Lees ook; bespaar met tweedehands Office 2019

Wat gebruikt u en wat heeft u nodig?

Voordat u overgaat om het aanschaffen van nieuwe licenties voor een nieuwere versie van Office of een upgrade wenst uit te voeren, doet u er slim aan om na te gaan wat uw roadmap is en verschillende scenario’s uit te werken.

Indien u nieuwe Office licenties wenst aan te kopen biedt Microsoft twee mogelijkheden: Office 365 abonnement of Office 2019 on-premise licentie. Welke licenties het beste bij uw onderneming of organisatie past, is afhankelijk van meerdere factoren.

Alternatieven office 2010

Indien u niet direct wilt migreren naar een laatste Office versie kunt u ook ervoor kiezen om tweedehands Office licenties af te nemen. Indien u deze keuze maakt, kunt u zelf kiezen welke versie Office versie u afneemt. Dit kan Office 2013, 2016 of Office 2019 zijn. Bij deze Office versies vinden automatisch upgrades plaats. Terwijl de prijs veel interessanter is dan Office nieuw aan te kopen.

Lees ook; slim licentie-advies 

Wat kan Q-advise voor u doen?

Q-Advise helpt u graag met een passend scenario of met de aanschaf van de juiste licenties voor een correct en rendabel gebruik van Office licenties.

Meer weten?

Neem contact op met een software & licentiespecialist!

 

Kom in contact