Voor wat kan ik MS Project gebruiken?

Microsoft Project, afgekort ook wel ‘MS Project’ genoemd, is een populaire projectmanagementapplicatie, ontwikkeld door Microsoft, die wereldwijd gebruikt wordt om onder andere projecten te plannen, onderling te communiceren binnen een projectteam en projectinformatie te delen. Mede door het feit dat er tegenwoordig veel op projectbasis wordt gewerkt is een eenvoudige, maar krachtige projectmanagementtool als Microsoft Project heel handig om een goede interne planning te hebben voor al uw projecten. Op de vraag ‘voor wat kan ik MS Project gebruiken’ geven wij u graag antwoord!

Microsoft Project nu kopen

Projecten plannen

MS Project heeft de mogelijkheid om een projectboard te maken, met een vooraf bepaalde begin- en einddatum. Zo zorgt u ervoor dat uw projectteam weet wanneer de start van een project is, en wanneer de deadline is voor een opgeleverd product. U kunt dit instellen per product wat u moet opleveren, of u kunt het instellen voor een geheel project.

Projecttaken bepalen

Om ervoor te zorgen dat een project slaagt, is het van belang dat u een geheel project afbreekt in verschillende taken. Dit zorgt ervoor dat projectleden precies weten wat ze moeten doen, om hun gedeelte van het project op te kunnen leveren. Met MS Project kunt u binnen een project weer taken aanmaken en verdelen onder teamleden, zodat iedere teamlid zijn expertise kan gebruiken om bij te dragen aan het succes van uw project.

Projectmiddelen beheren

Voordat u een project begint, is het belangrijk dat u weet welke middelen u tot uw beschikking hebt. Met MS Project kunt u vooraf bepalen wat de projectmiddelen zijn en kunt u de middelen toewijzen aan teamleden of projectgroepen. Denk hierbij aan werkmiddelen als machines of mensen, middelen in de vorm van materiaal die verbruikt worden of kosten van een project.

Rapportages

In de rol als projectleider of projectmanager is het van belang dat u zich vooral richt op voortgangsbewaking. U bekijkt vanuit een helicopterview of het project naar de juiste einde wordt begeleid, of de werkzaamheden nog binnen de middelen verlopen, en of de deadline(s) worden behaald. Mede door de rapportagefunctie van MS Project weet u tijdig of u nog binnen de scope valt van uw projectmiddelen en deadlines en kunt ingrijpen waar mogelijk.

 

Microsoft Project kopen

Nu u weet wat MS Project is en wat de mogelijkheden zijn binnen MS Project, is het goed om te weten hoe u MS Project kunt aanschaffen. Om MS Project te kunnen gebruiken, moet u weten dat u per gebruiker of apparaat een licentie moet aanschaffen. Wij snappen dat het lastig kan zijn om de juiste aantal licenties aan te schaffen, en dat het een uitdaging kan zijn om te weten hoe u MS Project het beste kunt toepassen binnen uw bedrijf. Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van Microsoft Project? Bij Q-Advise helpen wij u aan graag aan de juiste hoeveelheid licenties voor uw bedrijf.

 

Wij geven u graag onafhankelijk advies op het gebied van het inkopen van Microsoft Project licenties en gebruikte software & licentiemanagement. U kunt naast nieuwe licenties ook gebruik maken van tweedehands Microsoft Project licenties. Deze werken hetzelfde als nieuwe licenties, alleen de prijs is voordeliger! U bespaart al gauw 50% op het softwarepakket wat u aanschaft.

 

Benieuwd naar hoeveel u kunt besparen op Microsoft RDS? Wilt u gebruikte Microsoft RDS kopen, of wilt u meer weten over Microsoft RDS? Neem contact op met ons!

Voor wat kan ik ms project gebruiken

Kom in contact