Verdubbeling gebruikers Microsoft Teams sinds uitbraak corona

Bizar hoge stijging, maar niet geheel verrassend

Door de uitbraak van het coronavirus zijn miljoenen Nederlanders gedwongen om vanuit huis hun dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Dit heeft ertoe geleid dat het gebruik van de communicatieplatform Microsoft Teams enorm is toegenomen. Zo is het aantal gebruikers in Nederland sinds de coronacrisis zelfs verdubbeld. Microsoft zag eind maart al eens 44 miljoen mensen wereldwijd Teams gebruiken op één dag: een record.

De verdubbeling is een logisch gevolg van het feit dat mensen thuis moeten werken en in contact willen blijven met hun collega’s. In Italië, een van de landen die het hardst is getroffen door de coronacrisis, is het gebruik zelfs met 775% gestegen. Een bizar hoge stijging, maar niet geheel verrassend.

Teams is een van de bekendste platformen waar men mee kan chatten, bestanden delen, online meetings kunt plannen. Maar daar blijft het niet bij: Microsoft en andere softwareaanbieders bieden ook zogeheten virtuele desktopsoftware, zoals Teamviewer, waarmee werknemers op hun eigen pc of laptop de desktop van hun werk kunnen repliceren. Daarvan is het gebruik ook verdrievoudigd. Hetzelfde geldt voor videobellen via Skype, Zoom, Blue-Jeans Meeting en nog een aantal.

Lees ook : Tien videoconferentie software voor bedrijven op een rij!

Gratis Microsoft Teams voor een periode van 6 maanden

Microsoft heeft de voorwaarden voor verschillende software versoepeld. Zo zijn delen van Teams die voorheen alleen voor betaalde gebruikers toegankelijk waren vrijgegeven. Ook heeft Microsoft bepaalde limieten voor Azure vrijgegeven. Dit is allemaal gedaan om meer mensen tijdelijk de mogelijkheid te bieden om gebruik te laten maken van cloudservices waar ze anders licenties voor hadden moeten aanschaffen. Dit is een bijzonder slimme zet van Microsoft.

Er is echter vaak nog een groot verschil tussen de services waarvoor een abonnement afgesloten moet worden of de gratis versies. Ondernemingen en organisaties doen er slim aan om zich goed te laten informeren, zodat ze ervan verzekerd zijn dat hun medewerkers te allen tijde bereikbaar zijn en hun dagelijks werk vanuit huis kunnen blijven doen. Microsoft geeft bijvoorbeeld eerst ondersteuning aan eerstehulpverleners van Azure en Teams en daarna pas aan gratis gebruikers.

Lees ook: Wat jij moet weten over gratis Microsoft Teams !

Q-Advise adviseert u over de mogelijkheden van Teams of elke andere Microsoft Cloud oplossing. Meer weten?

Neem contact op!

Kom in contact