Software Scan

Veel grote ondernemingen zijn niet op de hoogte van de contractuele voorwaarden, licenties en restricties van de software en systemen die zij gebruiken. Of ze zien simpelweg door de bomen het bos niet meer. Begrijpelijk, want de regelgeving is nogal eens aan veranderingen onderhevig. U wilt echter niet dat de uw bedrijf de software niet naleeft of een verkeerd aantal of type licenties heeft. Daar kleven immers financiële risico’s aan. Een software scan biedt uitkomst.

Risico’s op compliance claims minimaliseren

Bij de software scan voeren we eerst een compliance check uit. Dat wil zeggen dat we nagaan of uw licentiehuishouding op orde is en of u alle contractuele voorwaarden worden nageleefd. Daarmee brengen we direct eventuele issues in kaart en adviseren we u over de te nemen stappen om deze op te lossen, zodat u met een gerust hart de onvermijdelijke audit of review van de software fabrikant kunt ondergaan en flinke compliance claims kunt voorkomen. U komt nooit meer voor verrassingen te staan.

software kostenbesparingen

Met een software scan gaan we bij Q Advise echter nog een stapje verder. We maken niet alleen uw huidige situatie inzichtelijk, maar we inventariseren ook meteen mogelijkheden en kansen waarmee u op uw softwarekosten kunt besparen. We richten desgewenst effectief Software Asset Management (SAM) voor u in of voorzien u van praktisch advies waarmee u direct kunt besparen op ongebruikte licenties of op de beheerkosten van uw software.

Onafhankelijke software scan

Onze experts zijn onafhankelijk; we hebben geen banden met softwareproducenten of vendors. We denken mee met u als klant en realiseren de best mogelijke situatie voor uw onderneming. Uw wensen en behoeften staan centraal. Laat daarom een software scan uitvoeren bij Q Advise en ontdek waar er (financiële) winst te behalen valt. Neem vrijblijvend contact op en laat u adviseren door onze specialisten op het gebied van software- en licentiemanagement.

Direct contact opnemen

Gerelateerde artikelen:

 

Op de hoogte blijven?

Abonneer op de nieuwsbrief van Q-Advise

Kom in contact