Licentie-experts

Q-Advise: experts in software licenties

Software licenties contracten’ zijn erg complex. Soms zelf moeilijker dan de Nederlandse wet- en regelgeving. Q-Advise zoekt met haar team naar de zogeheten mazen binnen de ‘licentiewet’ en de toelaatbaarheid binnen de licentieregels. Ons team heeft met software licenties tientallen jaren ervaring bij klanten, resellers en vendors. Dit zorgt ervoor, dat wij de regels als geen ander kennen.

Juist omdat we het spel van verschillende kanten hebben meegemaakt. Wanneer u contact opneemt met Q-Advise, zorgen wij ervoor, dat u deskundig wordt geholpen. Q-Advise is de onafhankelijke softwarelicentie-expert. Wij bieden onze klanten onafhankelijk software licenties-adviezen. Daarnaast begeleiden wij onze klanten bij externe reviews & software asset management audits, alsook bij de aan- en verkoop van gebruikte Microsoft-licenties.

Ja, ik wil onafhankelijk licentie advies van de Q-Advise specialisten 

Q-Advise en licentiebeheer

Licentiemanagement is tegenwoordig te belangrijk om niet goed te regelen. Slecht licentiemanagement kost immers altijd geld. Daarom kijken de consultants van Q-Advise altijd naar het totaalplaatje. Daarin nemen wij zowel nieuwe softwarecontracten, contractverlenging en uitbreiding van uw licentiepositie mee.

We zoeken altijd naar de mogelijkheden binnen de bestaande licentieregels. Deze mazen laten de ‘traditionele’ partijen bewust altijd links liggen. Zij worden tenslotte beloond over de omzet, die zij behalen. Zij hebben namelijk vaak financiële afspraken met de vendors. Q-Advise heeft als enige partij geen target. Dit is essentieel om de klant onafhankelijk te kunnen adviseren.

Wij kunnen te allen tijde de licentieregels interpreteren vanuit de behoefte en wensen van onze klanten.

Houd bij software licenties rekening met de lange termijn

Kostenbesparing op uw contracten is een belangrijke uitgangspunt. Ons team kijkt ook naar de lange termijn; past de goedkoopste contractvorm wel bij de flexibiliteit, dat u wenst. Hoe ziet de roadmap van de vendor eruit? Genoeg om uw behoefte van volgend jaar in te kunnen vullen?

Als team kijken we samen met u naar de optimale balans tussen prijs per product en de behoefte voor de korte termijn (tot 3 jaar) en de lange termijn (6-9 jaar).

Waarom Q-Advise?

Bij Q-Advise krijgt u onafhankelijk, deskundig en helder advies op maat. We zijn flexibel, schakelen snel en zoeken altijd naar de beste oplossing, die past bij uw wensen. Op deze wijze kunt u zich concentreren op uw kerntaken.

Onze stelling:

‘Zonder overzicht geen controle en besparingen.’

Daarom levert Q-Advise aanvullende oplossingen, die u verder helpen. Ook op het gebied van Software Asset Management (SAM) kunnen wij uw goed begeleiden en ondersteunen waar nodig.

Neem contact op met een software licenties specialist 

Meer over Q-Advise:

Op de hoogte blijven?

Abonneer op de nieuwsbrief van Q-Advise

Kom in contact