Software Asset Management (SAM)

Software Asset Management, kortweg SAM, geeft inzicht in en beheert uw softwaregebruik en -licenties. Het heeft als doelstelling om u kosten te besparen, om boetes te voorkomen en om in te kunnen spelen op de toekomstige IT behoeften van uw organisatie. Kortom, met SAM kunt u uw budget een stuk slimmer en effectiever besteden.

Wat levert het op?

Software is, zeker voor grotere organisaties, vaak één van de belangrijkste kapitaalgoederen. Daar valt dus doorgaans flink wat winst te behalen. Software Asset Management is erop gericht om uw gehele software- en licentiehuishouding te optimaliseren en kosten te besparen.

In eerste instantie creëert Software Asset Management overzicht in uw softwaregebruik en behoeftes. Het huidige aantal installaties, zowel gebruikt als ongebruikt, worden in kaart gebracht om te bepalen of u over overtollige of juist te weinig licenties beschikt. En vooral dat laatste vormt een hoge kostenpost.

Claims voorkomen

Softwarefabrikanten voeren regelmatig controles uit, waarbij ze checken of u hun software met de juiste licenties en onder de juiste voorwaarden gebruikt. Is dit, bewust of onbewust, niet het geval, dan kunnen zij u een hoge boete opleggen. SAM, en dan met name het onderdeel licentiemanagement, houdt in de gaten of u over voldoende licenties beschikt en wanneer deze verlopen. Op die manier voorkomt u compliance claims.

Laat daarom nu een compliance check of software scan uitvoeren door één van onze consultants om te ontdekken hoe het ervoor staat met uw software assets.

Q-SAM-Service: effectief Software Asset Management

Bij Q-Advise kunt u gebruik maken van onze Q-SAM-Service. Dat is effectief Software Asset Management waarbij we onder andere beleid opstellen, SAM projecten beheren en uw hard- en software inventarisatie automatiseren. Kortom, alles wat u nodig heeft om IT kosten te besparen, claims te kunnen voorkomen en om uw organisatie klaar te maken voor de toekomst wat betreft uw software behoeften.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op en ontdek wat SAM voor uw organisatie kan betekenen.

Direct contact opnemen

Op de hoogte blijven?

Abonneer op de nieuwsbrief van Q-Advise

Kom in contact