SAM Consultant: Onafhankelijk advies van een expert

Een SAM consultant van Q-Advise staat u met raad en daad bij op het gebied van Software Asset Management (SAM). Dat houdt in dat onze licensing en SAM expert uw huidige softwaregebruik en -licenties in kaart brengt om uw bestaande én toekomstige behoeftes te identificeren. Daarmee kunt u onnodige kosten besparen, boetes voorkomen en uw IT budget uiteindelijk een stuk effectiever besteden.

Verbeter uw licentiepositie

Om bepaalde applicaties, servers, Cloud producten en andere computerprogramma’s rechtmatig te gebruiken, heeft u als organisatie een software licentie nodig. Fabrikanten als Microsoft, Oracle, IBM en SAP voeren steeds vaker een audit uit, waarbij ze controleren of u hun software correct en onder juiste voorwaarden gebruikt. Is dit niet het geval, dan valt er vaak een compliance claim op de mat.

Met een SAM consultant van Q-Advise in de arm weet u precies hoe het gesteld is met uw huidige licenties. We kijken naar welke software er is geïnstalleerd, wat er is aangekocht en wat er daadwerkelijk wordt gebruikt om te bepalen waar er verbeterpunten liggen of waar er nog winst te behalen valt.

Écht onafhankelijk advies

Een SAM consultant van Q-Advise geeft u altijd duidelijk, transparant en écht onafhankelijk advies. Als één van de weinige licentie-experts onderhouden we namelijk geen financiële en juridische banden met  softwarefabrikanten als Microsoft of auditors en resellers. Dat houdt in dat we niet beloond worden met commissies en dergelijke, waardoor we vrij kunnen werken in úw belang. Wij kunnen hierdoor de licentieregels toepassen in uw belang. Op die manier gaat u sterker contractonderhandelingen in en weet u, of u wel echt de beste deal krijgt bij een reseller.

Contact met een SAM consultant

Bent u benieuwd wat de SAM en licensing consultant experts van Q-Advise voor uw organisatie kan betekenen? Laat een compliance check of software scan uitvoeren en profiteer van helder advies, zodat u zich vervolgens gewoon weer kunt bezigen met uw business. Neem nu vrijblijvend contact op met één van onze experts.

Direct contact opnemen

Op de hoogte blijven?

Abonneer op de nieuwsbrief van Q-Advise

Kom in contact