Redenen om een expert in te schakelen voor uw Microsoft-licenties en kostenoptimalisatie

Voor veel organisaties is het een uitdaging om Microsoft-licenties te beheren en de bijbehorende kosten te optimaliseren. De wereld van Microsoft licenties is complex, vooral omdat er talloze licentie- en abonnementsmogelijkheden zijn met allemaal eigen voorwaarden en vereisten. Het afsluiten van een Microsoft-licentie kan dan ook een grote uitdaging zijn. Omdat dit een belangrijke beslissing is, is het slim om een expert in te schakelen voor uw Microsoft-licenties en kostenoptimalisatie. Waarom dit verstandig is? Wij zetten hieronder de beste redenen voor u op een rij. 

Veel kennis en ervaring 

Een van de beste redenen om in zee te gaan met een Microsoft licentie expert, is hun uitgebreide kennis en ervaring. Experts op het gebied van Microsoft-licenties begrijpen de licentieovereenkomsten als geen ander. Ze zijn volledig op de hoogte van de verschillende licenties en abonnementen die beschikbaar zijn en de bijbehorende voorwaarden. Daarnaast kennen ze alle tools en diensten van Microsoft goed.  

Door hun ruime ervaring kunnen Microsoft licentie experts dieper ingaan op de behoeften van organisaties. Door de behoeften uitgebreid te analyseren, is het mogelijk om een geschikte licentie optie te vinden die past bij zowel de wensen als het budget van de organisatie. 

De licenties beter begrijpen 

Een Microsoft licentie expert biedt begeleiding bij het begrijpen van de licentieovereenkomst. Het is van groot belang dat u weet welke voorwaarden en vereisten er aan de licentie verbonden zijn, zodat u hier rekening mee kunt houden.  

De licentievoorwaarden zijn echter niet altijd eenvoudig te begrijpen. Een Microsoft licentie expert kan de voorwaarden helder uitleggen. Een specialist op dit gebied kan helpen bij het evalueren, onderzoeken en verduidelijken van huidige of toekomstige licentieovereenkomsten. Begrijpt u de licentie goed? Dan kunt u de voorwaarden correct naleveren en financiële en juridische problemen voorkomen. 

Lees meer over de licenties van Microsoft 

Kosten besparen 

Met de begeleiding van een Microsoft licentie expert kunt u aanzienlijke kosten besparen voor uw organisatie. Deze expert helpt u bij het analyseren van uw licentie omgeving en kijkt naar waar mogelijk te veel voor wordt betaald. Dit is op verschillende manieren mogelijk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het verwijderen van overbodige licenties, het optimaliseren van overeenkomsten of het aanbevelen van tweedehands licenties. Op de lange termijn kunt u hierdoor veel geld besparen. 

Tijd besparen 

Het inschakelen van een Microsoft licentie expert heeft ook als voordeel dat het u tijd bespaart. Gaat u helemaal zelf aan de slag met het proberen te begrijpen van de licenties van Microsoft? Dan kan dit u veel tijd en moeite kosten, omdat de softwarelicenties van Microsoft allesbehalve makkelijk te begrijpen zijn als u hier nog maar weinig kennis van heeft. Door dit aspect uit te besteden bespaart u veel tijd. De tijd die u hierdoor overhoudt, kunt u dan gebruiken voor de kerntaken van uw bedrijf.  

Efficiënter werken 

Nog een belangrijke reden om samen te werken met een expert, is dat u hierdoor in staat bent om efficiënter te werken. Een Microsoft licentie expert gaat aan de slag met het analyseren van uw licentie omgeving en geeft advies om deze te optimaliseren. Hoe beter uw licentie omgeving is, hoe productiever en efficiënter er gewerkt kan worden in uw organisatie.  

Een gestroomlijnde werkomgeving zorgt er ook voor dat u beter voorbereid bent op de toekomst. U kunt snel en flexibel reageren op veranderingen en trends in de wereld van software. Door de juiste licenties te gebruiken en te begrijpen, is uw organisatie in staat om zich snel aan te passen en te innoveren. Dit is van groot belang om uw concurrentie voor te blijven en uw bedrijfsdoelen te blijven behalen. 

Schakel de experts van Q-Advise in voor professionele begeleiding bij Microsoft-licenties 

Welke taken voert een Microsoft licentie expert allemaal uit? 

Nu u op de hoogte bent van de grootste voordelen van het inschakelen van een Microsoft licentie expert, is het ook handig om te weten welke taken deze specialist allemaal uitvoert. Het takenpakket van een licentie expert bestaat uit in ieder geval de volgende werkzaamheden: 

  • Licenties en de bijbehorende voorwaarden en vereisten helder uitleggen 
  • Uw behoeften analyseren en op basis daarvan een passend advies geven 
  • Zoeken naar mogelijkheden om kosten te besparen 
  • Onderhandelen met Microsoft om betere prijzen en voorwaarden te bemachtigen 
  • Ondersteuning bieden wanneer u dat nodig heeft 

Waarom kiezen voor de begeleiding van Q-Advise? 

Q-Advise is dé onafhankelijke Microsoft licentie expert. Wij staan klaar voor al uw vragen over de licenties van Microsoft. Kiezen voor Q-Advise is om verschillende redenen slim om te doen. De klant staat bij ons altijd centraal. We denken altijd uit het belang van de klant en hebben dus niet als doel om zo veel mogelijk nieuwe software licenties te verkopen.  

Ruime kennis van de materie 

Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise kunnen we u helpen om uw licentiepositie weer op orde te krijgen. Wij beschikken over uitgebreide kennis van de materie, om u optimaal te ondersteunen en te ontzorgen. 

Bij ons bent u aan het juiste adres voor begeleiding op de korte termijn en op de lange termijn. Belangrijk om te benadrukken is dat wij geen financiële afspraken hebben met Microsoft, waardoor ons advies compleet onafhankelijk is.  

Klant staat altijd voorop 

Q-Advise realiseert kostenbesparingen door licentievraagstukken vanuit de klant te benaderen in plaats van vanuit de softwarefabrikant. Bij ons kunt u rekenen op advies op maat. Onze adviezen zijn helder, transparant en onafhankelijk. Bij Q-Advise gaan we verder waar Microsoft en andere partijen stoppen. Dit kan uw organisatie aanzienlijke voordelen opleveren.  

Wilt u liever vandaag dan morgen geholpen worden met uw Microsoft licentievraagstuk? Dat begrijpen we! Neem dan snel contact op met een van onze licentie experts, zodat we geheel vrijblijvend de mogelijkheden kunnen bespreken. Wij staan klaar om u te helpen!

Kom in contact