Q-SAM-Service

Software scan

Ieder groot bedrijf wordt ermee geconfronteerd, een Audit door een software leverancier of een zogenaamd ‘friendly review’ welke doorgaans dwingender is dan wordt gebracht. Dikwijls schrikken bedrijven als de ‘Audit letter’ op de deurmat valt. Deze reactie is een indicatie, dat één en ander niet op orde is. Onrechtmatig gebruik van software kan grote gevolgen hebben zoals torenhoge boete’s en een serieuze deuk in uw reputatie.

Software Asset Management (SAM)

Het is van belang om u te realiseren, dat SAM inrichten geen eenvoudige opgave is. Pro-activiteit is hierin dus gewenst en wachten is geen optie. Voor softwareleveranciers is de software audit een primaire inkomstenbron geworden. Dus de kans op een audit wordt steeds groter. Q-Advise is natuurlijk als geen ander in staat om u te helpen bij het blussen van dergelijke branden. Maar liever nog zorgen wij er met ons ITAM-Framework voor dat u met een glimlach op uw gezicht de ‘Audit letter’ in ontvangst neemt. Wij zorgen ervoor, dat u ‘in control’ bent over uw licenties en bovendien nog bespaart op zowel uw software (inclusief Cloud) als op de beheerkosten ervan. Goeie deal? Dat dachten wij ook!

Software Asset Management Plan

Q-Advise heeft een stappenplan ontwikkeld dat u, brengt vanaf uw huidige SAM-volwassenheidsniveau naar een hoger SAM-plan. Wij helpen u met:

  1. Opstellen van beleid
  2. Ontwikkelen van processen
  3. Opzetten SAM-projectmanagement
  4. Opzetten Contractuele en Financiële administratie
  5. Inrichten Hardware en Software inventarisatie
  6. Borging van SAM binnen de organisatie
  7. Selecteren van de benodigde tooling indien nodig

De expertise van Q-Advise op het gebied van SAM wordt gewaardeerd door meerdere multinationals en overheidsorganen. Plukt u straks net als deze organisaties de vruchten van een succesvol SAM-Programma? Bent u straks in staat om elke audit of software scan lachend tegemoet te zien? Gaat u met een sterke onderhandelingspositie de gesprekken met softwareleveranciers aan? Met Q-Advise kan dit gegarandeerd. Door de bijkomende besparingen van een succesvol SAM-project nog zonder extra kosten ook. Het Q-Advise team staat voor u klaar.

Neem contact op met onze licentie & SAM specialisten

Kom in contact