Q – Cloud

Over Q advise, cloud migratie

Bent u klaar voor een cloud migratie?

Om de Cloud kunt u bijna niet meer heen. Softwareleveranciers zetten hier dank zwaar op in. Maar bent u hier op voorbereid? Weet u, wat u te wachten staat en hoe u uw on-premise producten naar de Cloud migreert? Hoe maakt u de roadmap voor Cloud en hoe voorkomt u dubbele kosten? Hoe gaat u om met document-retentie waar functionaliteit niet meer geborgd wordt in de Cloud? Zomaar wat vragen, die u redelijk wakker kunnen houden. Bij Q-Advise hebben wij de experts beschikbaar, die uw Cloud-migratie -traject kunnen begeleiden. Daarnaast bekijken we met u mogelijkheden als ‘Reserved-Instances’ en ‘Hybrid-Use-Benefits’ en andere mogelijkheden om substantieel te kunnen besparen. Laat u niet opjagen door de software-uitgevers, maar vraag Q-Advise om advies. Wij bekijken samen met u of er een ‘Business Case’ is voor Cloud, onafhankelijk en geheel transparant.

De transitie naar de cloud mag zeker niet onderschat worden. Vooraf dient u na te denken over de hostingpartij die voor u het meest interessant is en aansluit op uw bedrijfsdoelstellingen. Een goed geschreven plan om de beveiliging zo goed mogelijk in te richten mag niet ontbreken en uw medewerkers dienen opgeleid te worden om efficiënt met een Cloud-omgeving te werken. Uiteraard moet uw huidige omgeving gemigreerd worden naar de Cloud. 

Cloud oplossingen

Welke Cloud oplossingen zijn er nu? Welke intranet en extranet keuzes ga ik maken? Gebruik ik Microsoft Azure of toch een andere oplossing? Wat doe ik met mijn telefonie, chat en online vergadermogelijkheden? Welke monitoring ga ik toepassen op mijn omgeving? Is dit te integreren met een keuze voor hybride cloud? Dit zijn allemaal zaken die u uzelf kunt afvragen wanneer u nadenkt over de cloud. Als uw partner beantwoorden wij deze vragen graag voor u. Met jarenlange ervaring en een hoop kennis op dit gebied, proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Een partner die de markt kent en u vertelt wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn, is wat u nodig heeft.

Azure

De Azure consumptie is de laatste jaren enorm gestegen. Ook hier zijn er grote besparingen mogelijk. Laat Q-Advise met u meekijken en de kosten verminderen. De Azure prijs calculator is een mooi manier om de prijzen van alle Azure-verbruiksservices te schatten.

Optimalisatie

Wanneer de migratie afgerond is, zijn er altijd nog zaken die gemonitord moeten worden en geoptimaliseerd kunnen worden. Wij helpen u uw Cloud omgeving dusdanig in te richten dat u niet voor vervelende of onverwachte facturen komt te staan. Daarnaast helpen we u met het bepalen van uw budgetten, indien u dit wenst. Ook laten we u zien hoe u ervoor zorgt dat niet-gebruikte machines in uw Cloud automatisch uit gaan, zodat dit geen onnodige kosten voor u met zich meebrengt. Ten slotte kijken we met u naar hoe we uw virtuele machines zo weinig mogelijk kunnen laten kosten. 

Gebruikte Microsoft licenties verkopen nu ik in de Cloud werk?

Q-Advise kan u ondersteunen bij de verkoop van uw ongebruikte licenties. Wij hebben jarenlange ervaring met de aan- en verkoop van tweedehandslicenties. 

Wilt u meer weten over werken in de Cloud? Schroom dan niet om geheel vrijblijvend contact op te nemen met de Cloud- en licentie experts van Q-Advise. 

Software contract afsluiten: waar u op moet letten!

Kom in contact