Overzicht van Salesforce licenties die u moet kennen

Wilt u alles weten over alle Saslesforce licenties en of deze geschikt zijn voor uw bedrijf? Lees dan verder, want in dit artikel vertellen we alles over deze licenties. Salesforce licenties geven specifieke gebruikers toegang tot de verschillende producten van Salesforce. Maar eerst is het goed om te weten dat er naast Salesforce licenties, ook Salesforce edities bestaan. Dit zijn twee verschillende onderdelen, en het is belangrijk om het onderscheid tussen deze twee te begrijpen.

Bij Salesforce Edities gaat het om de toegang tot de producten en functies van Salesforce. Dit is afhankelijk van het pakket dat uw organisatie kiest. Hierbij zijn diverse niveaus beschikbaar, en is het mogelijk om te upgraden om meer functionaliteiten te krijgen. Van de edities zijn dit de bekendsten: Professional, Enterprise en Unlimited. Bij Salesforce licenties gaat het om de specifieke toegang die gebruikers hebben binnen Salesforce. Deze bieden een basisniveau van toegang, dat vervolgens aangepast wordt met behulp van onder andere profielen en permissiesets. Binnen uw organisatie zal iedereen met toegang tot een specifiek Salesforce product of functie dezelfde editie gebruiken.

Het verschil tussen Salesforce gebruikerslicenties en functielicenties
Binnen Salesforce wordt er onderscheid gemaakt tussen gebruikerslicenties en functielicenties. Gebruikerslicenties bepalen de basisfunctionaliteiten waartoe een gebruiker toegang heeft. Een gebruiker kan maar één gebruikerslicentie hebben. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de gebruikserslicenties genaamd Salesforce, Identity en Platform Starter. Salesforce Functielicenties geven een gebruiker het recht op toegang tot extra functies die niet inbegrepen zijn in hun basis gebruikerslicentie. Aan gebruikers kunnen meerdere functielicenties worden toegewezen. Denk hierbij aan Marketing User, Flow User, Knowledge User en Service Cloud User.

De relatie tussen edities, licenties, gebruikerslicenties en functielicenties
Het is goed dat u de relatie tussen de vier bovenstaande onderdelen (edities, licenties, gebruikerslicenties en functielicenties) begrijpt. Dit maakt het werken met Salesforce makkelijker. Daarom kan het als het volgende voorbeeld worden uitgelegd. Allereerst besluit uw bedrijf om Salesforce aan te schaffen. Hierna kiest u een editie en selecteert u de bijbehorende licenties. Vervolgens wijst u de gebruikerslicenties toe aan de verschillende gebruikers. En tot slot kent u functielicenties toe voor de toegang tot functies die niet zijn inbegrepen bij de basiseditie.

Bent u benieuwd hoe u uw Salesforce licenties kunt optimaliseren ? Neem nu contact met ons op en wij bespreken graag alle mogelijkheden. (CTA)

Salesforce Platformlicenties en Salesforce Identiteitslicenties
Platformlicenties van Salesforce zijn alleen beschikbaar binnen de Enterprise- en Unlimited-edities. Binnen deze platformlicenties vindt u bijvoorbeeld accounts, contacten en rapporten. Maar ook de automatiseringstools die u kent en wellicht al gebruikt. Daarnaast bevatten deze licenties ook de standaardfunctionaliteit voor het versturen van massa mails.

Daarnaast maken Salesforce identiteitslicenties het mogelijk om in te loggen via de Salesforce single sign-on (SSO), zonder dat daarvoor een volledige CRM-licentie nodig is. Neem als voorbeeld Pardot (Account Engagement), waarbij Salesforce single sign-on verplicht is gesteld voor alle Pardot-accounts. Dit houdt in dat alle gebruikers via Salesforce moeten inloggen om toegang te krijgen tot Pardot. Gebruikers die niet over een Salesforce-licentie beschikken, kunnen een identiteitslicentie toegewezen krijgen. Zo kunnen gebruikers die alleen Pardot gebruiken, maar geen Salesforce, toch toegang krijgen tot bijvoorbeeld de Pardot Lightning-applicatie. Voor zover bekend worden er 100 identiteitslicenties verstrekt bij de aanschaf van Pardot.

Einstein Licenties 

Sinds 2016 heeft Salesforce kunstmatige intelligentie geïntegreerd onder de naam Salesforce Einstein. Dit is niet één specifiek product, maar een technologische laag die geïntegreerd is binnen het Salesforce Lightning platform en de diverse Salesforce Cloud-producten. Omdat het op deze manier is geintegreerd, kan het soms lastig te begrijpen zijn. Daarom kunt u nu meer lezen over op welke manieren u toegang kunt krijgen tot deze Einstein licenties.

Toegang tot Einstein Functies en Sales Cloud
Einstein Search en Opportunity worden standaard ingeschakeld bij de Salesforce Enterprise-editie en de edities daarboven. De meeste Einstein-functies zijn beschikbaar binnen de Salesforce Unlimited-editie. Sommige Einstein-functies zijn tegen extra kosten beschikbaar bovenop de Salesforce Enterprise en Performance-edities. Sales Cloud Einstein is beschikbaar tegen extra kosten en bundelt met Einstein Lead Scoring, Opportunity Insights, Forecasting, Account Insights, Automated Contacts, Recommended Connections, en email Insights.

Toegang tot Einstein Service Cloud en Marketing Cloud
Ook Service Cloud is een mooie functie binnen Einstein. Dit is beschikbaar tegen extra kosten en bundelt meerdere functies samen. Daarnaast is Einstein Marketing Cloud beschikbaar met de Marketing Cloud Corporate en de Enterprise-editie, of met de Pro-editie tegen extra kosten. Ook Marketing Cloud bundelt meerdere functies samen.

Toegang tot de Freemium Einstein Functies
Naast bovengenoemde functies zijn er ook nog Freemium onderdelen beschikbaar. Zo is er Einstein Next Best Action (NBA), met 5.000 verzoeken per maand (voor Essentials en hoger) en de optie om extra verzoeken te kopen in blokken van 10.000. Ook Eintein Prediction Builder is een mooie freemium, met één actieve voorspelling tegelijk (voor de Enterprise-editie en hoger). En tot slot kunt u als laatste freemium ook kiezen voor Einstein Discovery, welke ook toegang geeft tot de B2B Marketing Analytics Plus tool. 

Experience Cloud Licenties 

Experience Cloud biedt externe gebruikers, zoals klanten of partners, een inkijkje in uw Salesforce-omgeving. Dit staat ook wel bekend als een portaal of een community, en hiermee bevindt Experience Cloud zich bovenop het standaard Salesforce-platform. Het voordeel van deze functie is dat het strakker kan worden ontworpen en ook beter worden gebrandmerkt. Binnen Salesforce Experience Cloud zijn er vijf soorten licenties: Externe App, Customer Community, Customer Community Plus, Partner Community en Channel. 

Voorkom dat u te veel betaalt voor uw Salesforce licenties. Neem nu contact met ons op en wij bespreken uw optimsalisatie en onderhandelings mogelijkheden. (CTA)

Marketing Cloud Licenties van Salesforce
Ook Marketing Cloud Licenties zijn een mooie optie binnen Salesforce. Echter zijn deze licenties soms wat ingewikkeld te begrijpen. Dit komt door de vele beschikbare modules, welke afhankelijk zijn van de behoeften van uw organisatie. Door de jaren heen hebben overnames van Marketing Cloud geleid tot een toename in het aantal beschikbare bundels. Er zijn nu in totaal vijf bundels beschikbaar, welke weer zijn onderverdeeld in verschillende edities. En deze zijn weer gebaseerd op een specifiek factureringsmodel per organisatie.

Kijkt u als voorbeeld eens naar de optie Marketingberichtgeving & Automatisering, een van de belangrijkste bundels binnen Marketing Cloud. Hiervan zijn vier edities beschikbaar: Basic, Pro, Corporate en Enterprise. De prijzen voor deze bundel starten vanaf 400 euro per organisatie per maand, maar kunnen oplopen tot een veel hoger bedrag. Echter laat Salescloud deze hogere bedragen niet expliciet op de website zien.

Pardot Licenties van Salesforce
Binnen Pardot wordt een ‘factureringsmodel per organisatie’ gehanteerd. Deze licentie staat ook wel bekend als ‘bucket’ licentie, omdat u bij de aanschaf van slechts één Pardot-licentie zoveel gebruikers toegang kunt verlenen als uw organisatie nodig heeft. Wel zijn er een paar uitzonderingen te benoemen. Ten eerste is dit bij B2B Marketing Analytics. Deze licenties moeten namelijk aan één bepaalde gebruiker worden toegekend. De meeste edities van Pardot zijn inclusief vijf van deze licenties. Daarnaast zijn gebruikers zonder Salesforce ook een uitzondering. Zoals eerder vermeld, kunnen Pardot-gebruikers zonder een volledige licentie wel Salesforce identiteitslicenties krijgen. Hiermee kunnen ze via Salesforce een single sign-on doen en daarmee toegang krijgen tot Pardot.

Samenvatting van dit artikel over Salesforce 

In dit artikel is u een overzicht gegeven van de verschillende soorten Salesforce-licenties. Dit artikel is interessant voro iedereen die met Salesforce werkt of wilt gaan werken.

Ons doel met dit artikel is om u te informeren over de verschillende Salesforce mogelijkheden. Op basis van verzoeken van onze klanten zullen we meer Salesforce artikkelen schrijven en met u delen. Wilt u ondertussen advies hebben op uw Salesforce contract, Salesforce onderhandeling of wilt u uw Salesforce producten en licenties optimaliseren. Neem dan contact op.  

Kom in contact