Over Q-advise

Ons team en onze deskundigheid

Bij Q Advise combineren wij kennis van de software- en licentiemarkt met de ambitie om klanten écht te helpen met hun software- en licentievraagstukken.

Q Advise biedt diensten aan, zoals contractonderhandelingen, licentiebeheer, software-optimalisatie, IT-roadmap en compliance. Dankzij onze werkwijze (beter inzichtelijk krijgen welke software in gebruik is en door wie) zijn toekomstige uitgaven beter te calculeren. Q Advise realiseert kostenbesparingen en kostenvermijding door licentievraagstukken vanuit de klant te benaderen in plaats van vanuit de softwarefabrikant.

Q Advise heeft er bewust voor gekozen om geen partner te worden van een softwarefabrikant, reseller of een auditor. Dit geeft ons de vrijheid om u 100% onafhankelijk te adviseren. Door onze onafhankelijk positie wordt vaak het onmogelijke mogelijk. Wij ontvangen geen fees, rebates of kickbacks van hen voor aan onze klanten geleverde diensten. Hierdoor adviseren wij geheel onafhankelijk en dus altijd in het belang van de klant.

Softwarecontracten 

Software overeenkomsten worden aangeboden via partijen die verbonden zijn aan een softwarefabrikant, zoals Microsoft, Vmware, Oracle en IBM. Deze zogenaamde Licensing Solutions Partners (LSP) worden gestuurd door een softwarefabrikant en financieel beloond door de softwarefabrikant.

De LSP werkt samen met een softwarefabrikant en heeft als doel om een zo hoog mogelijke winstpercentage te behalen. Zij zijn feitelijk een verlengstuk van een softwarefabrikant om zoveel mogelijk softwareproducten te verkopen bij klanten. Als klant betaalt u vrijwel altijd teveel voor uw softwarelicenties en heeft u vaak producten die u niet altijd nodig heeft. De noodzaak van onafhankelijk advies is hiermee dus gegrond.

Q Advise biedt deze onafhankelijkheid en kan u helpen door onder meer uw toekomstige en huidige overeenkomst(en) te evalueren, onderzoeken en te verduidelijken. Of het nu gaat over een nieuw softwarecontract,  een audit, een verlenging, helderheid geven in softwaregebruik of het creëren van een business case voor een beter bod van Microsoft… Q Advise komt met oplossingen die u verder helpen.

Om deze oplossingen toe te passen is kennis nodig van de materie. Wij beschikken over buitengewone kennis van onder andere Microsoft, Vmware, Citrix, Oracle et cetera. Onze kennis zetten wij in om u te ondersteunen en te ontzorgen, zodat u bezig kan zijn met uw core business.

Licentie en marktkennis zijn onontbeerlijk om licentieomgeving, licentiebeheer, audits en offertes te beoordelen. En vendoren en resellers zo te sturen dat deze met een aanbod komen dat past bij de wensen en behoefte van de klant. Hierdoor kunnen aanzienlijk besparingen op het IT-budget plaatsvinden.

Besparen kan natuurlijk ook met tweedehands gebruikte licenties. Met aankopen van tweedehands gebruikte licenties kan er tussen de 40% en 70% besparing plaatsvinden ten opzichte van de standaardprijzen van de resellers/LSP.

Vraag vrijblijvend uw Microsoft offerte aan

Verkopen van overtollige licenties kan veel opleveren.  Overtollige licenties ontstaan doordat: uw organisatie overgestapt is naar de cloud/Office 365, uw organisatie over is overgegaan op een nieuwe(re) versie en de oude versie wordt vervangen en/of er een reorganisatie heeft plaatsgevonden binnen de organisatie.

Tweedehands licentiemarkt

We kunnen er niet omheen dat elke organisatie softwarelicenties nodig heeft, maar waarom zou uw organisatie er meer voor betalen als dat niet nodig is? In het tijdperk van ‘de Cloud’ zijn het nog steeds de eeuwigdurende licenties, zoals Enterprise (Subsription) Agreement, Select Plus (MPSA), Open License  die de overgrote meerderheid van het softwarebudget zijn binnen organisaties.

Sinds het oordeel van het Europees Hof van Justitie om de aan- en verkoop van softwarelicenties te legaliseren (C128-11 / 3 juli 2012), is er een enorme tweedehandsmarkt van gebruikte (Microsoft) softwarelicenties ontstaan in Europa. Hoewel ook andere software-vendoren zoals IBM, Oracle en SAP een flinke groei doormaken, is Microsoft zonder twijfel het meest populair als het gaat om tweedehands softwarelicenties.

Vraag vrijblijvend uw Microsoft offerte aan

Tweedehands softwarelicenties zijn een aanzienlijke besparingsmogelijkheid voor organisaties als (semi)overheden, zorginstellingen en (internationale) commerciële bedrijven, waardoor ze financiële winsten kunnen behalen. Ongeacht de grootte van de organisatie.

Q Advise is uw onafhankelijke licentie-expert. Neem contact op met onze consultants en wij helpen u graag met uw licentievraagstuk.

Neem direct contact op met een van onze medewerkers.

Op de hoogte blijven?

Abonneer op de nieuwsbrief van Q-Advise

Kom in contact