Office 365 optimalisatie

Optimaliseren van Microsoft 365

Elk bedrijf is in het bezit van software en abonnementen voor het gebruik van Microsoft 365 of Office 365. U dus ook. Maar behaalt uw onderneming wél het maximale rendement uit deze diensten en abonnementen of betaalt u, zoals de meeste bedrijven, te veel voor uw Microsoft-diensten en abonnementen?

Optimalisatie van uw 365-abonnementen is raadzaam, want het bespaart u (veel) geld. Altijd! Q-Advise zorgt er al jaren voor dat klanten een maximaal rendement halen uit de investeringen dankzij een uitgavenpatroon voor licenties dat overeenkomt met het reële gebruik van de Microsoft- abonnementen binnen hun organisatie. Zonder overbodige kosten.

Hoe gaat Q-Advise te werk?

Q-Advise beschikt over geautomatiseerde datagestuurde tooling en licentie-expertise. Hiermee weten we hoge uitgaven of een overcapaciteit van uw softwarelicenties en Cloud-abonnementen te voorkomen. Op hoofdlijnen ziet onze optimalisatie er zo uit:

  • Aansluiten: Installeer en configureer snel en eenvoudig de QA-tool;
  • Analyse: Q-Advise verzamelt uw consumptie- en licentie-inzichten en verifiëert de huidige licentiepositie en uw toekomstige licentiepositie;
  • Rapportage: Q-Advise presenteert u de aanbevelingen voor kostenbesparing en de verschillende opschonings- en optimalisatiemogelijkheden.

Door inzicht te geven van de userprofielen en het reële gebruik, kan Q-Advise eenvoudig rapportages met u delen waarin wij uiteenzetten hoe de Cloud-licenties worden gebruikt, hoe vaak en op welke wijze ze worden ingezet en – vooral – welke licenties niet of zo weinig worden gebruikt dat een investering in deze licenties helemaal niet nodig is. Op deze manier garanderen wij dat u de kosten voor de softwarelicenties van Microsoft 365 of Office 365 fors kunt terugbrengen.

Maximaal rendement

Door uw licentiepositie van de Cloud-abonnementen te optimaliseren, haalt de IT-afdeling voor de gehele organisatie een maximaal rendement uit de software en daarmee uit de productiviteit van uw bedrijf. Op deze manier worden de licenties voortaan doelmatig ingezet voor de software die u als bedrijf ook daadwerkelijk nodig heeft en gebruikt.

Bovendien hoeft u niet langer kosten te maken voor licenties die in de praktijk helemaal niet gebruikt worden. Q-Advise beschikt over een jarenlange en bewezen expertise op het gebied van optimalisaties van Microsoft 365 en Office 365 en slaagt er aantoonbaar in om softwarekosten voor organisaties te reduceren, ongeacht hun grootte en/of sector.

Neem contact op met de experts van Q-Advise en optimaliseer óók zo snel mogelijk uw softwareomgeving.

Kom in contact