Office 2016 en Office 2019: Wat is het verschil?

Microsoft office is één van, zo niet dé, populairste pakket van kantoorsoftwareapplicaties die gebruikt wordt in de zakelijke wereld. Wereldwijd telt Microsoft Office meer dan één miljard gebruikers en dit aantal blijft volgens Microsoft groeien. Office heeft, naast meerdere pakketten, ook verschillende versies. Zo is Microsoft Office 2019 het nieuwste pakket van Microsoft, maar veel organisaties gebruiken ook nog steeds Microsoft Office 2016. Beide pakketten kennen overeenkomsten, maar ook verschillen. Bent u benieuwd naar wat de verschillen zijn tussen Office 2016 en Office 2019? Wij vertellen u hier graag meer over.

Microsoft Office nu kopen

Wat is het verschil tussen Microsoft Office 2016 en 2019?

Office 2016 is drie jaar eerder op de softwaremarkt gebracht dan de 2019 versie van Office. Naast de versienaam, verschillen beide versies ook in diverse verbeteringen. Per applicatie zullen wij u aangeven wat de verbeteringen van Office 2019, ten opzichte van Office 2016:

 • Microsoft Word:
  • Met behulp van de verbeterde spraaktool van Microsoft, kunt u in plaats van zinnen fysiek te typen ook zinnen in uw microfoon spreken, zodat uw stem wordt omgezet in tekst. Zo is de Nederlandse spraak-naar-tekst-functie in de 2019 versie significant verbeterd.
  • Er is nu een Focus-modus binnen Word die ervoor zorgt dat alle toolbars weghaalt, de kleur om uw document zwart maakt en haalt alle afleidingen weg zodat u zich volledig kunt concentreren wanneer u een document leest.
  • Ook is het nu mogelijk om gebruik te maken van een Donkere Thema. Dit zorgt ervoor dat u uw ogen minder hoeft te belasten met fel licht wanneer u bijvoorbeeld in de nacht aan het werk bent.
 • Microsoft PowerPoint:
  • Binnen PowerPoint kunt u bij de 2019 versie nog mooiere presentaties maken, doordat er nu een verbeterde versie van overgang tussen verschillende dia’s is.
  • Ook is er nu de zogeheten ‘Zoom en Morph’ functie binnen PowerPoint. Wilt u tijdens uw presentatie een snelle overzicht krijgen van alle dia’s en overspringen van dia naar dia in willekeurige volgorde? Dit kan nu met de Zoom-functie! De Morph functie zorgt ervoor dat u een vloeiender verloopt hebt van dia naar dia. Dit kan goed van pas komen bij bijvoorbeeld diagrammen of van plaatje naar plaatje binnen één dia.
  • Ook kunt u 3D-modellen toevoegen aan uw presentaties, zodat u bijvoorbeeld grafieken en diagrammen nog beter kunt weergeven.
  • Gebruikt u een Microsoft Surface Pen? Met Office 2019 kunt u nu uw Pen gebruiken om een presentatie te bedienen.
 • Microsoft Excel:
  • Het is in de 2019 versie mogelijk om 2D-mappen te maken en een tijdlijn van bepaalde momenten vast te leggen in een grafiek. Ook is het nu mogelijk om een trechtergrafiek te maken.
  • Gebruikt u Power BI? Dan kunt u in de 2019 versie van Office direct vanuit Excel een spreadsheet naar uw Power BI applicatie sturen en te publiceren.
  • Ook zijn er nieuwe berekeningen toegevoegd en verbeteringen in PowerPivot en PowerQuery.
 • Microsoft Outlook:
  • In de 2019 versie kunt u uw postvakken onderscheiden van elkaar, namelijk in een ‘Prioriteit’ postvak en een ‘Overige’ postvak. Zo ziet u gelijk welke inkomende mails belangrijk zijn en welke mails minder hoge prioritering hebben.
  • Ook kunt u verschillende tijdzones toevoegen, zodat u uw afspraken met uw klanten, partners of collega’s makkelijker kunt plannen naar de tijdzone waarin zij zich bevinden.
  • Voor elke persoon in uw contactboek is er nu een bijgewerkte contactkaart met meer informatie over de persoon.

Wat u goed moet weten is dat beide versies van Microsoft Office een zogeheten ‘stand-alone’ versie zijn. Dit betekent dat u éénmalig uw gekozen Office versie aanschaft en dat u deze versie zolang u wilt kunt gebruiken. Wilt u in de tussentijd upgraden naar een nieuwere versie? Dan dient u de nieuwere versie weer aan te schaffen.

Ook handig om te lezen: De voordelen van Microsoft Office

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van Microsoft Office, of heeft u al Microsoft Office 2016, maar wilt u upgraden naar Office 2019? Wij van Q-Advise kunnen u helpen met het aanschaffen van tweedehands bedrijfssoftware, of helpen met het upgrade-traject van Office 2016 naar Office 2019. Wij geven u graag onafhankelijk advies op het gebied van het inkopen van tweedehands software & licentiemanagement. Onze jarenlange ervaring garandeert u de scherpste prijs bij het aankoop van uw tweedehands licenties. U bespaart al gauw 50% op het softwarepakket wat u aanschaft!

 

Benieuwd naar hoeveel u kunt besparen op uw Office licenties? Of heeft u advies nodig over contractonderhandeling, audits, Office 365 , MPSA of Enterprise Agreement?

Neem contact op met de licentie specialisten van Q-Advise!

 

Wat is het verschil tussen Office 2016 en Office 2019?

Kom in contact