Nieuwe Microsoft Office 2021 komt dit jaar nog!

Op 18 februari 2021 kondigde Microsoft twee nieuwe versies van Microsoft Office aan: Microsoft Office 2021 voor consumenten en Microsoft Office LTSC voor commerciële klanten. Office LTSC zal meer en uitgebreidere functionaliteiten hebben dan de consumenten versies. De release van de nieuwe Office producten staat gepland voor de tweede helft van 2021

In deze blog nemen we u mee door de opties van deze nieuwe versies van Microsoft Office en voor wie deze nieuwe versies mogelijk interessant zijn.

Microsoft Office 2021 en LTSC als alternatief voor de Cloud

Microsoft probeert zoveel mogelijk klanten te laten migreren naar Cloud-based solutions zoals Office 365. Toch erkent ook Microsoft dat het gebruiken van de Cloud niet voor elk bedrijf of situatie de beste oplossing is, bijvoorbeeld voor bedrijven die met veel gevoelige informatie werken.

Er zijn dus nog steeds veel klanten die naar alle tevredenheid werken met on-premise oplossingen. Voor deze klanten zullen Office 2021 en Office LTSC als nieuwe alternatieven gelden.

Microsoft Office LTSC

In tegenstelling tot Office 2021 is Office LTSC is bedoeld voor grotere bedrijven en overheidsinstanties. Net zoals Office 2021 en Windows 10 Enterprise LTSC krijgt Office LTSC ook vijf jaar ondersteuning vanuit Microsoft.

Wel geeft Microsoft aan dat LTSC een speciale uitvoering is die voor specifieke doeleinden gebruikt kan worden, en dus niet simpelweg een alternatief is voor gebruikers. Als voorbeeld van een specifieke situatie geeft Microsoft bijvoorbeeld dat Office LTSC gebruikt kan worden voor gereguleerde apparaten, die maar eens in de zoveel jaar een update kunnen krijgen.

In April 2021 heeft Microsoft-previewversies Microsoft Office LTSC beschikbaar gemaakt.

Microsoft Office 2021

Office 2021 is in tegenstelling tot Office LTSC bedoeld voor consumenten en kleine bedrijven. Er zullen geen previewversies beschikbaar komen van het reguliere Office 2021 pakket, deze zullen later in het jaar meteen gereleaset worden.

Alle pakketten zullen worden voorzien van de belangrijke Microsoft-applicaties, zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Skype for Business is inmiddels vervangen door Microsoft Teams.

Belangrijk om te weten is dat Microsoft de prijs van Office Pro Plus, Office Standard en individuele applicaties zonder abonnement te verhogen met maximaal 10%

Office 2021 for Mac 

In tegenstelling tot de normale Office 2021 versie voor kleinere bedrijven en consument is Office 2021 for Mac bedoeld voor grotere bedrijven en overheidsinstanties.

Office 2021 for Mac en Office LTSC beschikken beiden over een deel van de functionaliteiten van Office 365. Ook krijgen ze een aantal nieuwe functies zoals dark-mode functie, Dynamic Arrays en XLOOKUP in Excel.

Advies bij het aanschaffen van Microsoft licenties

Het is belangrijk dat u weet welke versie van Microsoft Office het beste bij uw wensen en eisen past, zodat u gelijk de juiste editie kan aanschaffen. Misschien kan Office 2021 een ideale oplossing zijn voor uw bedrijf maar allicht zijn er andere en goedkopere opties. Wij van Q-Advise snappen dat de juiste editie aanschaffen lastig kan zijn, zeker wanneer er meerdere edities beschikbaar zijn is de keuze lastiger te maken. Gelukkig staan we bij Q-Advise klaar om u te helpen.

Wij geven u graag onafhankelijk advies op het gebied van het inkopen van Microsoft licenties en gebruikte software & licentiemanagement. U kunt naast nieuwe licenties ook gebruik maken van tweedehands Office licenties. Deze werken hetzelfde als nieuwe licenties, alleen de prijs is voordeliger! U bespaart al gauw 50% op het softwarepakket wat u aanschaft.

Onze jarenlange ervaring garandeert u de scherpste prijs bij de aankoop van uw tweedehands licenties. Benieuwd naar hoeveel u kunt besparen?  Neem contact op met ons!

Wilt u meer weten over Microsoft Office licenties? Neem dan contact op met de experts van Q-Advise!

Software contract afsluiten: waar u op moet letten!

Kom in contact