Microsoft Unified Support: lees er alles over, kosten, verplichting, features

Als jij als ICT manager of ICT beheerder Microsoft support verzorgt voor jullie bedrijf of organisatie, hebben jullie als IT afdeling wellicht overwogen om Microsoft Unified Support aan te schaffen, of wellicht heb je deze stap zelfs al gemaakt. De afgelopen jaren heeft Microsoft hard gewerkt om Microsoft klanten van een nog betere ondersteuning te kunnen voorzien. De oude Microsoft Premier Support maakt sinds juli 2022 plaats voor de verbeterde en vernieuwde Microsoft Unified Support. Het betrof de grootste Microsoft Support transformatie in de afgelopen twintig jaar, waarbij modernisering voorop stond. Toch hebben veel trouwe Microsoft klanten nog vragen, die gaan wij voor je beantwoorden! 

Microsoft Unified Support, wat is het eigenlijk? 

Microsoft Unified Support geeft jouw bedrijf toegang tot een altijd actief (24/7) wereldwijd netwerk van specialisten met een oneindige kennis van Microsoft-producten. Dankzij de expertise van deze specialisten kun je de waarde van jouw Microsoft-investering optimaliseren. Het resultaat hiervan is dat je meer gedaan krijgt in je bedrijf, sneller en met minder afleiding door IT-activiteiten. Met Microsoft Unified Support kan jouw bedrijf zijn bedrijfsresultaten verbeteren, zonder dat je zelf een IT-specialist hoeft te zijn of een intern team hoeft in te huren.  

Wat zijn de verbeteringen ten opzichte van Microsoft Premier Support? 

Sinds juli 2022 is Microsoft Premier Support niet meer beschikbaar. Er zijn dan ook geen nieuwe beveiligingsupdates, ondersteuningsopties of online technische inhoudsupdates van Microsoft Premier Support meer beschikbaar. Microsoft Unified Support fungeert zoals net al genoemd als de vernieuwde en verbeterde Microsoft Premier Support. Enkele verbeteringen zijn bijvoorbeeld:  

  1. Microsoft Unified Support heeft 3 ondersteuningsniveaus. Hierdoor kan de ondersteuning aangepast worden per bedrijf. Van ZZP’ers tot multinationals: elk bedrijf kan op maat ondersteuning kiezen.  
  2. Het gebruik van het programma zorgt voor minder downtime bij bedrijven. Zo loopt je bedrijfsvoering geen onnodige vertraging op.  
  3. Microsoft Unified Support geeft betere ondersteuning, ook voor de Microsoft Cloud van je bedrijf.  
  4. De productiviteit in jouw bedrijf zal verbeteren door een vernieuwde gebruikerstraining. 
  5. Naast het oplossen van huidige issues geeft Microsoft Unified Support ook de mogelijkheid om vooruit te plannen, zodat je bedrijf ook in de toekomst goede resultaten blijft boeken.  

Is Microsoft Unified Support verplicht? 

Microsoft Unified Support is niet verplicht als je gebruikmaakt van Microsoft diensten, maar elke piloot heeft een parachute nodig. Je kunt natuurlijk zelf een team samenstellen om alle ondersteuning af te handelen, maar dit levert vaak vertraging op, omdat een intern team vaak geen bugs of andere software issues compleet kan oplossen. Ook weten de Microsoft specialisten beter dan wie dan ook hoe de toekomst in Microsoft eruit gaat zien, zo kunnen ze jou helpen daarop in te spelen. Het is dus niet verplicht maar in vele gevallen is het wel handiger om te kiezen voor Microsoft Unified Support.  

Is Microsoft Unified Support ook interessant voor mijn bedrijf? 

Of je nu een groot of klein bedrijf hebt, Microsoft Unified Support heeft verschillende mogelijkheden voor elk bedrijf. Om elk van zijn klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen biedt de Microsoft service drie ondersteuningsniveaus aan:  

  1. Core Support: dit is de meest betaalbare optie, en daarom een goede optie voor ZZP’ers of MKB’ers. Dit ondersteuningsniveau biedt toegang tot probleemoplossing, conciërgediensten en een verhoogde reactieve ondersteuning. Daarnaast krijgt je bedrijf ook zelf hulpbronnen en data-driven inzichten voor eventuele toekomstige plannen.  
  2. Advanced Support: dit ondersteuningsniveau richt zich vooral op MKB bedrijven en geeft een mooie balans van reactieve en preventieve ondersteuning die jouw bedrijf helpt bij het verwerken van kritieke problemen, automatisch escalatie beheer en toegang tot Microsoft specialisten om nieuwe technologie te evalueren en om te helpen bij planning voor verandering.  
  3. Performance Support: dit ondersteuningsniveau werkt vooral erg goed bij grote bedrijven. Het biedt namelijk gepersonaliseerde ondersteuning met hele snelle reactietijden, productgroep betrokkenheid en een eigen toegewezen support architect om plannen te maken en te beoordelen.  

Wat zijn de kosten van Microsoft Unified Support? 

De kosten van Microsoft Unified Support zijn afhankelijk van een aantal punten. Het programma wordt namelijk geprijsd op basis van de totale licentie- en cloud-uitgaven met Microsoft, waaronder Enterprise Agreement en Azure-gebruik, maar ook op basis van het ondersteuningsniveau waarvan een bedrijf gebruikmaakt. De kosten van Microsoft Unified Support verschillen dus per bedrijf. Daardoor kunnen wij voor jouw bedrijf geen duidelijke indicatie van de kosten maken. Het is daarom ook lastig om de terugverdientijd (ROI) van je Unified Support investering uit te rekenen. Dit is per klant en per contract heel verschillend. Wat wij wel kunnen zeggen is dat het eerste voorstel van een Unified Support overeenkomst van Microsoft niet het laatste voorstel is. Dit betekent dat er ruimte zit om te onderhandelen over kortingen van de Unfied Support overeenkomst. Het is natuurlijk wel belang om te weten hoe je zo’n onderhandeling over Microsoft Unified Support opstart en welke resultaat je hierbij kan halen. Het inzetten van een thrid party support kan onderdeel zijn van de onderhandeling. Het is raadzaam om een Microsoft expert op dit gebied te raadplegen om het maximale resultaat te behalen.  

De overstap maken naar Microsoft Unified Support?  

Microsoft Unified Support biedt dus vele mogelijkheden voor alle soorten bedrijven, of je nu een groot nationaal bedrijf bent, overheidsorgaan of aan het roer van een groot internationaal bedrijf staat – Microsoft Unified Support heeft een ondersteuningsniveau wat bij elk organisatie past.  Het programma is speciaal ontworpen om de downtime te verminderen voor bedrijven door middel van live risicobeoordelingen, de productiviteit te verbeteren door middel van een verbeterde gebruikerstraining en de toegang tot technische ondersteuning via een klantorganisatie te stroomlijnen.  

Of jij dit nodig hebt in je bedrijf kan een lastige vraag zijn. Daarom adviseren wij altijd om goed te onderzoeken of Unified Support past binnen de organistie. Het team van Q-Advise raadt altijd aan om dit samen te doen met een onafhankelijk Microsoft adviesorganisatie. Zij kunnen samen kijken naar jullie huidige Microsoft Support situatie en de mogelijkheden welke Microsoft Unified Support biedt. Wanneer je dit aan Microsoft zal vragen zullen ze altijd zeggen dat het verstandig is aangezien zij eraan verdienen. Sterker nog, de accountmanagers van Microsoft worden daarop gestuurd om omzet binnen te halen op Unfied Support.    

Weet je niet zeker of Microsoft Unfied Support past binnen jullie organisatie? Neem vandaag nog contact met ons op en wij helpen jullie graag bij het onderzoeken en onderhandelen van jullie Microsoft Unfied Support overeenkomst.  

Kom in contact