Microsoft Teams voor de zakelijke klant!

We zien nog steeds veel vragen over hoe je Teams kan integreren voor thuiswerk en wat dit nu precies inhoudt voor organisaties. We overlopen even de functies dat Microsoft Teams te bieden heeft.

Wat is Microsoft Teams?

Dit is het samenwerkingsplatform van Microsoft. Teams is een applicatie dat standaard in Office365 E1 zit waarbij je communicatie en data kan samenvoegen in 1 product. Hierdoor kan je makkelijker en beter samen werken en communiceren met elkaar.

Lees ook : Tweedehands licenties, waar komen ze vandaan?

Online vergaderen

De basis van Teams is dat je kan bellen of online vergaderen met elkaar in een digitale omgeving. Het is ook mogelijk om externe partijen hiervoor uit te nodigen. Doordat dit automatisch gesynchroniseerd wordt met Outlook kan je ook makkelijk uitnodigingen versturen vanuit Teams. Het pluspunt van videomeetings is dat je elkaar kan zien en emoties of non verbale taal kan waarnemen.

Chatten

Je kan berichtjes sturen naar elkaar zowel 1-1 als in groep. Hieruit kan je ook schermen gaan delen of zelfs een video of audiogesprek starten. Ben je even afwezig? Pas je status aan en laat zo weten dat je niet beschikbaar bent.

Bellen

Zoals eerder vermeld kan je makkelijk bellen met elkaar en hoef je niet expliciet je telefoon hiervoor te gebruiken.

Wat nog meer?

Wanneer je Teams volledig gaat gebruiken zal je zien dat dit niet enkel een tool is om te chatten of vergaderen. Je kan ook bestanden gaan delen met elkaar en zelfs samen in gaan werken zoals vb notities maken. Hierdoor heb je alle data praktisch bij de hand en hoef je niet tussen verschillende applicaties te wisselen. Brainstormen met het ganse team? Ook dit is mogelijk door een whiteboard te delen.

Beleid aanpassen

Gaat het bestanden delen net iets te ver of wil je niet dat er een overload aan informatie toekomt? Je kan makkelijk het beleid aanpassen waardoor je Teams enkel als een communicatie platform gaat gebruiken. Wil je later toch nog gebruik maken van het delen van bestanden, dan is dit met 1 klik ook zo aangepast.

 

Wilt u meer advies over Microsoft Teams?

Vraag het de experts van Q-Advise.

Kom in contact