Microsoft software – Licenties, consultancy & optimalisatie

Met Microsoft software zorgt u er doorgaans voor dat u slim en effectief kunt werken. Denk maar aan programma’s als Dynamics, de cloud dienst Azure of natuurlijk gewoon Office. Om over Windows nog maar te zwijgen. Maar om die Microsoft software rechtmatig te kunnen gebruiken, moet u wel beschikken over de juiste software licenties.

Zo’n licentie is een soort vergunning of contract waarin staat hoe en door wie de software gebruikt mag worden. Wanneer u over onjuiste of niet voldoende licenties beschikt, kunt u bij een eventuele audit of review van Microsoft een hoge boete verwachten. En dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Compliance check

Een SAM consultant kan u helpen inzicht te verkrijgen in het gebruik van software en licenties in uw organisatie. Met een compliance check brengen onze experts in kaart welke applicaties en computerprogramma’s er geïnstalleerd zijn, welke licenties er aangekocht zijn en welke Microsoft software daadwerkelijk gebruikt wordt.

Ook interessant:

  1. Windows licenties
  2. Office licenties kopen

Op die manier weet u precies of u nog licenties moet aankopen om compliant te zijn of dat u juist over overtollige vergunningen beschikt die u kunt verkopen om een deel van de gemaakte kosten terug te winnen. Kortom, door uw licentiepositie met betrekking tot Microsoft software te optimaliseren bespaart u op uw IT uitgaven en kunt u uw budget slimmer besteden.

Q-Advise: onafhankelijk advies over Microsoft software

Het team van Q-Advise bestaat uit oud-medewerkers van resellers, klanten en vendoren. Deze experts weten alles op het gebied van Software & licenties en mogelijkheden en zijn in staat u te voorzien van helder advies. Omdat wij geen financiële en juridische afspraken hebben met fabrikanten als Microsoft werken we altijd 100%  in uw belang. Gegarandeerd.

Profiteren van onafhankelijk advies en software optimalisatie?

Wilt u net als vele andere organisaties, multinationals, zorgorganisaties en overheidsinstanties ook profiteren van een software optimalisatie? Onze experts helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken en te ontdekken of ook u kunt besparen op uw IT kosten.

Direct contact opnemen

Kom in contact