Microsoft Planning Services en Training vouchers vervallen per 1 Juli. Laat uw ”geld” niet verloren gaan!

Vanaf 1 Juli 2021 niet meer mogelijk om uw Microsoft Planning Services en Training vouchers te claimen. Heeft uw organisatie de Microsoft Planning Services en Training vouchers al geclaimd en toegekend?
 
In Januari 2022 zal Microsoft de laatste wijzigingen doorvoeren aan de Software Assurance benefits. We nemen u mee door alle doorgevoerde wijzigingen en de veranderingen die nog moeten komen zodat u volledig voorbereid bent. 

Ja, ik wil direct onafhankelijk advies.

Welke Software Assurance benefits wijzigingen komen er nog in 2021?

In Februari 2020 heeft Microsoft, als onderdeel van een tweejarig plan, een tijdspad bekendgemaakt met de komende wijzigingen. In deze alinea bespreken we de wijzigingen die Microsoft nog moet doorvoeren en hoe u ervoor kunt zorgen dat u daarop voorbereid bent. 

  • 1 Juli 2021: 

Vanaf 1 Juli 2021 is het niet meer mogelijk voor bestaande klanten om vouchers aan te maken in de Volume Licensing Service Center-tool of het Microsoft Business Center (voor MPSA klanten). 

Dit betekent dat alle Software Assurance Planning Services vouchers en alle Training Day vouchers voor 30 juni 2021 aangemaakt en toegewezen dienen te worden. Alle niet toegewezen vouchers zullen namelijk op 1 Juli 2021 verwijderd worden uit het Volume Licensing Service Center of het Microsoft Business Center.

  • 1 Januari 2022:  

1 Januari 2022 is de laatste dag voor bestaande klanten om hun Deployment Planning Services vouchers en Training Day Vouchers te verzilveren. 

Lees hier meer over Microsoft’s veranderingen aan Software Assurance.

Welke Software Assurance benefits wijzigingen heeft Microsoft al doorgevoerd?

Microsoft heeft op dit moment al verscheidene wijzigingen aangebracht in de Software Assurance benefits. Hieronder hebben we voor u een tijdlijn gemaakt die de veranderingen uitlicht.

  • Februari 2020:  

In Februari 2020 heeft Microsoft de Cloud Planning Services verwijderd uit de DPS-catalogus. Dit betekent dat fast track sindsdien de belangrijkste tool is voor het in goede banen leiden van het migratieproces. 

Daarnaast heeft Microsoft de Azure training opties verwijderd uit de Training Voucher Catalog en zijn Training Vouchers nu niet meer om te zetten iPlanning Services Days. 

  • Februari 2021: 

Sinds Februari 2021 is het niet meer mogelijk voor nieuwe klanten, of klanten die hun contract ”renewen” om nieuwe Planning Service Day vouchers en Training Day Vouchers te verkrijgen en aan te maken.

Ook heeft er een shift in de Support-functies van Microsoft plaatsgevonden. Waar Microsofts Support eerst uitging van ‘incident-based support’ vindt er nu een verandering plaats naar ‘as-needed support’. Hiermee neemt Microsoft een meer proactieve houding aan op het gebied van ondersteuning. 

Neem contact op

Q-Advise kan u helpen!

Q-Advise kan u helpen om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw Software Assurance haalt voordat de laatste veranderingen worden doorgevoerd. Samen met u kunnen we kijken naar uw bestaande Software Assurance benefits zodat u hier nog optimaal gebruik van kan maken voor dat deze verdwijnen.

Door onze jarenlange ervaring met Microsoft licenties en contracten kunnen wij u voorzien van het beste advies! En doordat wij onafhankelijk zijn is dit advies altijd eerlijk, met het beste resultaat voor uw organisatie op het oog. 

Wilt u meer weten over de wijzigingen in de Software Assurance benefits? Schroom dan niet om geheel vrijblijvend contact op te nemen met de licentie experts & contractonderhandelaars van Q-Advise. 

Software contract afsluiten: waar u op moet letten!

 

Kom in contact