Maakt u optimaal gebruik van uw software investering?

Uw software investering optimaliseren

Wilt u nagaan of u optimaal gebruik maakt van uw investering in software? Wilt u bezien of het gebruik van uw software in lijn is met wat contractueel is afgesloten? Dan bent u bij Q-Advise in goede handen. Met ons unieke stappenplan helpen wij uw IT-investeringen onder controle te brengen en te optimaliseren.

  1. Analyseren                 – van de fysieke-, virtuele- en cloud-omgeving
  2. Optimaliseren           – van applicaties, edities en licentievoorwaarden
  3. Minimaliseren          – van uw kosten
  4. Maximaliseren         – van uw kortingsnivo
  5. Realiseren                 – van de strategie

Lees ook : Tweedehands office licenties, waar komen ze vandaan?

SAM Software Asset Management-Scan

In de eerste fase gaan wij aan de slag met de inventarisatie. Wij bekijken met gespecialiseerde tools naar uw hardware en software. Ook bespreken wij met uw systeembeheerders wat de ideeën achter bepaalde configuraties zijn. Wij brengen op deze manier de huidige situatie in beeld, ofwel de ‘as-is’. Met uw architect(en) bespreken wij vervolgens welke toekomstplannen er zijn, de zogenaamde ‘Roadmap’. Intussen bekijken wij wat er contractueel is vastgelegd en eventueel ook de administratie van de softwareleverancier (zoals een Microsoft License Statement of wel MLS). Zo krijgen wij naast de praktijk ook een beeld van wat er in theorie is afgenomen bij de softwareleverancier. Op basis van de ‘as-is’-situatie en de ‘Roadmap’ zullen wij vervolgens diverse scenario’s opstellen waaruit u de voor u meest ideale kunt kiezen. Welk scenario voor u het beste is afhankelijk van uw prioriteiten op het gebied van uitgaven, gewenste flexibiliteit en toekomstvisie.

Lees ook : Nieuwe Microsoft 365 abonnement.

Wanneer u het voor u optimale scenario heeft geselecteerd helpen wij u om het maximale kortingsniveau bij de software-uitgever te realiseren. Onze experts kennen het klappen van de zweep van de onderhandelingen en wat de mogelijkheden bij de leveranciers zijn. Dit doen wij zonder ons te laten beïnvloeden door de omzet-targets van de softwareleveranciers (zoals de LSP’s wel doen). Maar wacht, wij laten u nog niet in de steek! Wij hebben u tot nu toe geholpen aan een optimaal contract, een kosten-efficiënt scenario en een perfect prijslijst. Wij willen u echter graag ook helpen om het scenario uit te voeren. Wij staan uw systeembeheerders en procurement-afdeling graag bij om de uitvoer van het gekozen scenario in goede banen te leiden. Q-Advise, best IT-Infrastructure, optimal price! Het is nooit te vroeg of te laat om de hulp van Q-Advise in te roepen, bel of mail ons dus nu!

Software Asset Management Framework

U heeft de hulp van Q-Advise ingeroepen, daarvoor onze hartelijke dank en complimenten voor uw uitstekende keuze! Wij hebben uw IT-Infrastructuur op orde gebracht… prachtig! Maar nu er orde op zaken is gesteld, helpen wij u graag om deze optimale situatie te handhaven en uw software investering te borgen. Met ons uitgekiende Software Asset Management (SAM) Framework kan dit. Wij helpen u uw SAM-beleid en processen te borgen in de hele keten van uw organisatie. Daarnaast helpen wij u om uw administratie op orde te brengen en uw hardware en software beheer effectief uit te voeren. Ook zonder voorafgaande optimalisatie kunt u de SAM-diensten van Q-Advise gebruiken. Wij garanderen dat u profijt zult hebben van besparingen, beheersbaarheid en risico-vermijding.

Team Q-Advise | [email protected] | + 31 (0) 85 06 00 660

Vragen over Microsoft licenties en hoe u ze optimaal kunt inzetten? Neem contact op met Q-Advise voor een passend antwoord of gepersonaliseerd advies!

Neem contact op met een software & licentie specialist

Kom in contact