Maak kennis met Microsoft Azure en de bijbehorende licenties

Wat is Microsoft Azure?  

Microsoft Azure is het cloud computing platform van Microsoft, ontworpen om bedrijven te helpen met innoveren, het vergroten van hun impact en het verlagen van de kosten. Het platform, dat vaak Azure genoemd wordt, biedt een breed scala aan diensten en oplossingen die bedrijven ondersteunen met het optimaliseren van hun IT-infrastructuur.  

Met functies en oplossingen als virtuele machines, opslag en back-up, mobiele applicaties, kunstmatige intelligentie en het internet der dingen (Internet of Things, IoT) i, heeft u met Azure beschikking over een innovatieve en betrouwbare cloudoplossing. Voor zowel startups als grote ondernemingen biedt het platform vele voordelen. 

Voor wie is Microsoft Azure geschikt? 

Microsoft Azure is geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar een schaalbaar, betrouwbaar en flexibel cloud computing platform om mee te werken. Azure wordt gebruikt door bedrijven die op een simpele manier cloudapplicaties willen bouwen, implementeren en beheren. Het platform biedt een complete infrastructuur die ondersteuning biedt aan allerlei soorten applicaties.  

Het Azure-platform is geschikt voor organisaties in diverse sectoren, zoals de financiële dienstverlening, gezondheidszorg, productie, onderwijs en retail. Daarnaast past het bij startups, middelgrote bedrijven en grote ondernemingen die willen blijven groeien en innoveren. Dat maakt het platform heel toegankelijk voor allerlei soorten ondernemingen.  

Of u nu een zorginstelling heeft die streeft naar een beveiligde opslag van medische gegevens of over onderwijsinstelling beschikt die behoefte heeft aan een betrouwbare, flexibele en schaalbare IT-infrastructuur, Azure tilt uw cloudomgeving naar een hoger niveau. 

Wat zijn de grootste voordelen van Microsoft Azure voor bedrijven? 

Voor bedrijven is het om verschillende redenen verstandig om Microsoft Azure af te sluiten. Het biedt namelijk efficiëntie, gemak en kostenbesparingen in één. Een van de grootste voordelen van dit cloud computing platform van Microsoft is de schaalbaarheid ervan. Met Azure is het mogelijk om snel op te schalen of af te schalen. Dat betekent dat u als bedrijf goed kunt anticiperen op veranderende omstandigheden.  

Een ander pluspunt van Azure is de veiligheid die het biedt. Het platform is voorzien van allerlei beveiligingsfuncties om het gebruik ervan zo veilig mogelijk voor u en uw medewerkers te maken. Ze helpen om gevoelige gegevens te beschermen en cyberdreigingen te voorkomen. Door deze geavanceerde beveiligingsfuncties bent u ervan verzekerd dat uw gegevens en applicaties goed beschermd worden terwijl u in de cloud werkt. 

Microsoft Azure werkt bovendien naadloos samen met andere diensten en producten van Microsoft. Dit helpt erbij om processen te automatiseren en productiever te werken. Met Azure hoeft u alleen te betalen voor wat u gebruikt. Omdat u minder fysieke hardware nodig heeft met het platform, kunt u eenvoudig geld besparen. Met Microsoft Azure heeft u de kans om uw IT-infrastructuur te optimaliseren, efficiënter te werken en voor te bereiden op toekomstige uitdagingen. Dus, waar wacht u nog op? 

Stappenplan voor het afsluiten van een Azure-abonnement  

Overweegt u om Microsoft Azure te gebruiken? Dan is het belangrijk om eerst een abonnement af te sluiten voordat u de diensten kunt gebruiken. U hoeft pas te betalen voor het abonnement wanneer u een applicatie gebruikt. 

Een abonnement op Microsoft Azure wordt gekoppeld aan een betaalmethode. U heeft de mogelijkheid om te kiezen voor betaling met een creditcard, maar ook via een klantenrekening is betaling mogelijk. Als klant heeft u ook de optie om meerdere Azure-abonnementen af te sluiten. Dit kan handig zijn wanneer u graag overzicht houdt op de uitgaven van verschillende afdelingen of projecten binnen uw organisatie. Azure abonnement kan ook opgenomen worden in Microsoft programma’s als CSP en Enterprise Agreement. 

Bereken snel en eenvoudig de kosten voor uw Azure-diensten 

Een eenvoudige manier om inzicht te krijgen in de kosten van een Microsoft Azure-abonnement, is door gebruik te maken van de Azure prijscalculator. Met deze tool ziet u binnen no time wat de diensten u zullen kosten. U krijgt toegang tot prijzen die zijn afgestemd op uw specifieke wensen en behoeften. 

Log in op de prijscalculator via http://bit.ly/AzurePricingCalculator en krijg inzicht in wat u kunt verwachten van de kosten. Het gebruiken van de prijscalculator bespaart u niet alleen tijd en moeite, maar geeft u ook direct inzicht in de financiële aspecten van uw abonnement. U weet waar u aan toe bent en komt niet zomaar voor onverwachte verrassingen te staan. U begrijpt natuurlijk dat Microsoft haar Azure tools zo heeft ontwikkeld dat u genoeg ziet maar niet alles om uw kosten echt te optimaliseren. Een groot bedrijf als Microsoft zal u niet voorzien van alle mogelijke optimalisatie kansen die er zijn. Dit gaat ten koste van hun eigen omzet. Het is dan ook van belang om goed in de gaten te houden hoe u Azure kosten onder controle houdt.

Q-Advise biedt verschillende Azure optimalisatie mogelijkheden. 

Lees hier meer over Azure Cloud Optimalisatie 

Alles overzichtelijk in één portal 

In het Azure Management Portal, toegankelijk via https://portal.azure.com, vindt u alle cloudbronnen overzichtelijk bij elkaar. Of u het portal nu rechtstreeks gebruikt via volumelicenties, de website Azure.com of als partner die namens klanten optreedt, het portaal biedt een geweldige interface voor het beheren van uw clouddiensten. Met slechts een paar klikken krijgt u toegang tot een breed scala aan applicaties, tools en functies om uw platform mee uit te breiden en te optimaliseren.  

U heeft alle tools die u nodig heeft binnen handbereik. Het is makkelijk om te navigeren tussen verschillende applicaties en diensten. Daarnaast krijgt u via dit portal inzicht in de prestaties en kosten van uw cloudomgeving. Ook hier geldt, Microsoft laat u veel zien, maar niet alles. Voor een echte optimalisatie van uw Azure verbuik, is het van belang om contact op te nemen met partijen die onafhankelijk uw Azure omgeving kunnen optimaliseren. 

De Azure-diensten aanschaffen 

Als bedrijf heeft u verschillende opties om Azure-diensten aan te schaffen. Zo heeft u de mogelijkheid om Azure te kopen via een partnerprogramma van een cloudaanbieder, maar kunt u er ook voor kiezen om de diensten aan te schaffen middels een volumelicentie via Microsoft programma’s als CSP en Enterprise Agreement. Daarnaast is het mogelijk om rechtstreeks bij een interne verkoper van Microsoft of via azure.com te bestellen. Door de verschillende opties die beschikbaar zijn, kunt u de diensten aanschaffen op een manier die voor u het beste werkt. 

Behoefte aan hulp bij het maken van een keuze? Vertrouw op de expertise van Q-Advise voor begeleiding naar de juiste keuze! 

De verschillende diensten van Azure 

Microsoft Azure biedt verschillende diensten aan, die u kunnen ondersteunen bij het behalen van uw bedrijfsdoelen. Wij sommen de belangrijkste categorieën van diensten hieronder voor u op: 

  • Verbruiksdiensten: Virtuele machines voor het uitvoeren van apps, opslag voor het beheren van belangrijke gegevens, databases voor het opslaan en beheren van informatie en kunstmatige intelligentie voor het ontwikkelen van AI-gerelateerde applicaties.  
  • Gelicentieerde diensten: Cloudgebaseerde identiteits- en toegangsbeheer services voor het beheren van gebruikers, informatiebescherming voor het beveiligen en beschermen van gevoelige gegevens en geavanceerde beveiligingsoplossingen tegen bedreigingen op het netwerk.  
  • Marketplace-oplossingen: Virtuele machines, zoals een virtuele gezondheidszorg assistent voor de gezondheidszorgsector.  

Door de verschillende diensten die beschikbaar zijn, heeft u de kans om de ultieme oplossing te vinden voor uw behoeften en bedrijfsdoelen. Of u nu webapplicaties wilt bouwen, gegevens goed wilt beveiligen of virtuele machines wilt gebruiken, Azure biedt alles wat u nodig heeft om succesvol te opereren in de cloud. Kies uw favoriete dienst en het optimaliseren kan beginnen! 

Verbruiksdiensten 

Verbruiksdiensten, zoals virtuele machines, opslag en kunstmatige intelligentie, worden in rekening gebracht op basis van uw gebruik. Dit betekent dat u alleen betaalt voor de diensten die u daadwerkelijk gebruikt, waardoor u niet vastzit aan vaste kosten. Deze betaalstructuur biedt uw bedrijf de mogelijkheid om kosten goed te beheren en alleen te betalen voor wat u op dat moment nodig heeft. 

Er zijn twee manieren om de verbruiksdiensten te betalen: een vooruitbetaling of een maandelijkse betaling achteraf. Bij een vooruitbetaling betaalt u het bedrag vooraf, dat vervolgens wordt afgeschreven wanneer de diensten worden gebruikt. Een vooruitbetaling wordt vaak gekozen bij volumelicenties en is een goede optie wanneer u rechtstreeks via een interne verkoper bij Microsoft koopt. 

Aan de andere kant ontvangen klanten bij de maandelijkse betaling achteraf facturen voor de diensten die ze hebben gebruikt. Dit is een veelgebruikte betaalmethode van klanten die aankopen doen via cloudaanbieders, rechtstreeks bij Microsoft of via een interne verkoper.  

Diensten met gebruikerslicentie 

Microsoft Azure biedt ook diensten met gebruikerslicenties, waarbij gebruikers de vrijheid hebben om de service naar eigen behoeften te gebruiken, zonder extra kosten op basis van het gebruik. Deze licenties worden doorgaans jaarlijks vooraf betaald bij aanschaf van een volumelicentie. Een voordeel hiervan is dat het organisaties de mogelijkheid biedt om vooraf een budget vast te stellen.  

Daarnaast is het mogelijk om de licenties jaarlijks of maandelijks te betalen via de Microsoft-website of via een cloudaanbieder. Op deze manier kunt u de licentiekosten spreiden over een langere periode. Daarnaast is deze methode eenvoudiger omdat u de diensten makkelijker tussentijds kunt aanpassen. Dit stelt u in staat om sneller in te spelen op de veranderende behoeften van uw onderneming. 

Azure Marketplace 

De Azure Marketplace is dé plek voor al uw softwarebehoeften. Hier vindt u een uitgebreide selectie van apps en services die perfect aansluiten op uw wensen. Of u nu op zoek bent naar virtuele machines, beveiligingsoplossingen of andere tools, hier heeft u het allemaal binnen handbereik. Zowel Microsoft als partners bieden hier oplossingen aan die gebouwd zijn op het Azure-platform, waarmee bedrijven hun cloudomgeving kunnen optimaliseren.  

Deze oplossingen zijn beschikbaar op basis van verbruik, waarbij u alleen betaalt voor wat u gebruikt. U kunt aan het einde van de maand betalen, maar u kunt ook kiezen voor een maandelijkse of jaarlijkse licentie. Dankzij de flexibele betaalmogelijkheden heeft u de vrijheid om te kiezen voor een optie die past bij uw behoeften en budget. 

Zoals u hierboven heeft gelezen, brengt Microsoft Azure veel voordelen met zich mee. Als bedrijf heeft u hier dan ook veel profijt van. Ontdek de mogelijkheden van het platform en verbeter uw IT-infrastructuur. Dit biedt nieuwe kansen om te groeien en te innoveren! 

Wilt u meer weten over Azure kopen of hoe u Azure het beste kunt optimaliseren. Q-Advise is uw onafhankelijke Microsoft expert. Ons team van Azure specialisten helpt u graag met uw Azure vraagstuk.  

Kom in contact