Low/No Code development

Low/No code development wordt steeds belangrijker, omdat steeds meer bedrijven door de grote vraag naar mobiele/web apps te maken krijgen met een alsmaar groeiende backlog. IT kan de vraag naar applicaties gewoon niet meer bijhouden met de traditionele ontwikkelingstools. Het tekort aan gekwalificeerde ontwikkelaars neemt toe en de ontevredenheid over de duur en de kosten van deze ontwikkelingstrajecten eveneens.

Een Low/No Code platform kan een oplossing zijn voor uw bedrijf. Een Low/No Code platform fabrikant zoals OutSystems, Mendix, Thinkwise, Betty Blocks of PowerApps van Microsoft faciliteert het samenwerken tussen IT en Business waardoor in korte iteraties (2-3 wekelijkse cycli) werkende producten kunnen worden opgeleverd voor zowel webapplicaties als native iOS en Android devices. Een dergelijk platform haalt de zorg van alle niet-functionele eisen weg bij de ontwikkelaar zoals security, performance, schaalbaarheid, stabiliteit, documentatie, deployment, staging, De ontwikkelaar kan zich daardoor volledig focussen op de functionaliteit van de applicatie.

Ja, ik wil direct Low Code advies en besparen met Q-Advise!

Wat kan Low/No Code development uw bedrijf opleveren?

Low/No Code development kan vele voordelen hebben voor uw bedrijf, een aantal van deze voordelen zijn:

 1. Hoge ontwikkelingssnelheid
 2. Laag risico door de korte sprints zodat u tijdig kunt bijsturen
 3. Hoge ROI
 4. Snelle uitrol door “one-click deployment”; de applicatie is direct beschikbaar voor de gebruiker
 5. Lage “cost of change”, gewenste aanpassingen zijn direct door te voeren
 6. Eenvoudige integraties

In de praktijk wordt Low/NoCode dan ook vaak ingezet om snel functionaliteit te kunnen bieden on top off “logge” systemen als SAP, waar maatwerk duur en de oplevertijd lang is.

Onafhankelijk Low Code advies

Helaas is het maken van de keuze van het best passende platform een lastige keuze en zijn de licentiestructuren vaak ondoorzichtig. Daarnaast werken de verschillende Low/No Code partners van de verschillende platforms zoals OutSystems, Mendix. Thinkwise niet onafhankelijk. Zij werken in naam van een Outsystem, Mendix of een Thinkwise. In veel gevallen geven ze daarom een gekleurd advies. Zij worden financieel beloond voor de diensten, die zij uitvoeren voor de verschillende Low/No Code platforms.

Besparen op Low Code aankoop

Q-Advise biedt u onafhankelijk Low Code advies, omdat we geen belang hebben bij welk Low/Code product u aanschaft. Of u nu kiest voor OutSystems, Mendix, Thinkwise, Betty Blocks of PowerApps van Microsoft. Wij bekijken uw wensen en behoefte door een neutrale bril in plaats van door de ogen van de Low/No Code fabrikant en haar partners. Zij hebben tenslotte haar eigen belangen. Op deze manier kunnen wij u advies op maat bieden dat het beste past bij uw bedrijf. Laat u daarom adviseren door een onafhankelijke partij, die kennis heeft van Low/No Code technologie en met u meedenkt over het best passende platform voor uw organisatie. Wij ondersteunen u bij:

 1. Contractonderhandeling
 2. Low Code platform selectie
 3. Roadmap sessie
 4. Ontwikkelen van licentie scenario’s
 5. Het selecteren van een Low Code partner

Wij nemen de onderhandelingen met de leverancier voor u uit handen. U kunt zich als gevolg daarvan blijven concentreren op uw kernactiviteiten. In onze ogen is dat een ‘Win-win’ situatie!
Veel klanten betalen echt te veel voor hun Low Code producten wat niet nodig is. Laat Q-Advise u begeleiden.

Wilt u ook inzicht en besparen op uw Low/No Code platform of heeft u vragen?

Neem hier contact op met de Low Code experts van Q-Advise!

Kom in contact