Licentiemanagement: voorkom claims & bespaar op IT uitgaven

Licentiemanagement is het effectief beheren van licenties, waarmee onder andere inzichtelijk wordt gemaakt of u over te veel of juist te weinig licenties beschikt, en wat uw rechten en plichten zijn. Een effectief ingerichte softwarehuishouding levert u mogelijk groot financieel voordeel op en zorgt ervoor dat uw IT budget beter en slimmer besteed wordt. Des te opmerkelijker is het dat veel bedrijven niet of nauwelijks in licentiebeheer investeren.

Inzichten in gebruik

Door uw licenties beter of überhaupt te beheren profiteren u en uw organisatie van veel voordelen. De verkregen inzichten in uw softwaregebruik maken toekomstige IT kosten makkelijker te voorspellen en brengen ook de software behoeften van uw organisatie in kaart. Met die kennis kunt u uw budget effectiever besteden door bijvoorbeeld alleen licenties die u echt nodig heeft te gebruiken of aan te kopen.

Wees compliant

Een license manager houdt uw licentiepositie nauwkeurig in de gaten. Het zorgt er onder andere voor dat u uw software legaal en onder de juiste voorwaarden gebruikt. Dat is een belangrijk onderdeel van licentiemanagement, daar softwarefabrikanten zoals Microsoft, Oracle, IBM, SAP en Adobe steeds vaker zogeheten audits of reviews uitvoeren om te controleren of hun software rechtmatig gebruikt wordt.

Wanneer dit onverhoopt niet het geval is, kunt u een flinke compliance claim verwachten. Ongeacht of u bewust of onbewust de regels overtreedt. Simpelweg niet op de hoogte zijn van verkeerd gebruik is geen excuus. Met licentiemanagement zorgt u ervoor dat uw licenties altijd in orde zijn en u goed voorbereid bent op de aankondiging van een audit. Een compliance check door één van onze consultants verschaft u meer informatie over uw huidige situatie.

Licentiemanagement van Q-Advise

Het licentiemanagement van Q-Advise voorkomt compliance claims en creëert mogelijkheden voor verdere besparing op uw IT uitgaven. We optimaliseren uw huidige positie en schetsen toekomstige scenario’s waarbij we u voorzien van daadkrachtig en écht onafhankelijk advies. We onderhouden immers geen banden met vendors, resellers of producenten. Uw belang staat altijd voorop. Neem vrijblijvend contact op en ontdek wat effectief licentiemanagement voor uw organisatie kan betekenen.

Direct contact opnemen

Kom in contact