Licentiebeheer: effectief, efficiënt & kostenbesparend

Een groot gedeelte van uw ICT uitgaven betreft het gebruik van software. Met name softwarelicenties drukken hun stempel op uw budget. Niet gek ook, want software is vaak één van de belangrijkste kostenposten van bedrijven. Des te opmerkelijker is het dat bedrijven zelden hun licenties managen, terwijl effectief licentiebeheer grote financiële voordelen op kan leveren en licenties kan veranderen van een kostenpost is budget.

Een inspectie van de licentiehuishouding brengt doorgaans meerdere issues aan het licht. Zo kunt u bijvoorbeeld een overschot aan ongebruikte Microsoft licenties hebben, die u vervolgens kunt doorverkopen om een deel van uw investering terug te winnen. Anderzijds kunt u ook over te weinig geldige licenties beschikken, waardoor softwarefabrikanten u bij controle een flinke boete kunnen opleggen. Effectief licentiebeheer speelt daar handig op in.

Wees compliant en voorkom claims

Met effectief en efficiënt licentiebeheer bent u altijd op de hoogte van uw huidige licentiepositie en komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan. U bent er ten allen tijden van verzekerd, dat u werkt volgens de huidige regelgeving en aan alle voorwaarden en vereisten voldoet. Een license manager zorgt er immers voor dat u alles netjes naleeft en compliant bent.

Dat moet ook, want softwarefabrikanten voeren regelmatig een zogeheten audit of review uit waarbij ze controleren of u hun software rechtmatig en onder de juiste voorwaarden gebruikt. Wanneer dit niet het geval is, kunt u een fikse compliance claim verwachten. Ongeacht of u bewust of onbewust in de fout bent gegaan. Met licentiebeheer van Q Advise voorkomt u die problemen.

Wilt u weten hoe het ervoor staat met uw licenties? Laat een compliance check uitvoeren door één van onze consultants.

Licentiebeheer van Q Advise

Licentiebeheer van Q Advise schept orde in de chaos, brengt duidelijkheid over uw licentiehuishouding en elimineert de kans op boetes bij eventuele audits. Daarnaast leggen we u toekomstige scenario’s voor en voorzien we u van echt onafhankelijk advies. We onderhouden immers geen banden met fabrikanten, vendors en resellers. We werken in uw belang. Gegarandeerd. Neem vrijblijvend contact op en ontdek de mogelijkheden.

Direct contact opnemen

Gerelateerde artikelen:

 

Op de hoogte blijven?

Abonneer op de nieuwsbrief van Q-Advise

Kom in contact