Licentie-optimalisatie

De wereld van software-licenties is complex en continu aan veranderingen onderhevig. Door het inzetten van licentie management kunt u daarom veel kosten besparen. Software-fabrikanten streven naar maximalisering van hun omzet. Hoewel de fabrikanten hun account-managers doorgaans ‘adviseurs’ noemen, is het omzet, die hen drijft en is uw belang secundair.

Neem contact op met een software licentie specialist

Q-Advise helpt haar klanten bij het optimaliseren van de licentie-positie. Compliance is hier een aspect van, maar compliance kan op verschillende manieren worden bereikt.

  1. Abonnement of eigenaarschap;
  2. ‘ Per-user’  of ‘ per-device’;
  3. Losse producten of een volledige suite;
  4. Standard of Datacenter licenties;
  5. Software Assurance of niet;
  6. On-premise of Cloud;
  7. Nieuwe licenties of tweedehands.

Dit nog los van de diverse mogelijk contractvormen die worden geboden.

Q-advise helpt met Licentie management

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen probleem! Q-Advise kent dit bos op haar duimpje. Naast het doormeten van uw omgeving bekijken wij ook met u hoe het door u gewenste IT-Landschap eruit moet zijn en wat de toekomstplannen zijn. Op basis daarvan stellen wij diverse scenario’s voor u op, waaruit u kunt kiezen. Wij zorgen ervoor, dat u onafhankelijk advies krijgt, zodat u een wel overwogen keuze kunt maken. Als u uw keuze heeft gemaakt helpen wij u graag om de onderhandeling voor u te voeren. Onze ervaren inkopers en licentie-experts halen voor u het onderste uit de kan. Voorkom, dat u teveel uitgeeft voor te weinig functionaliteit. Neem nu contact met ons op!

Neem contact op met onze licentie & SAM specialisten

Kom in contact