Kosten besparen met Microsoft Azure Hybrid Benefit!

Azure Hybrid Benefit is interessant voor iedereen die veel Microsoft Azure gebruikt. Het goed gebruiken van Azure Hybrid Benefit kan helpen om je algehele Azure kosten omlaag te brengen. Toch zien we dat veel mensen deze mogelijkheid niet ten volste benutten. Bij Q-Advise kunnen wij jou helpen om dat wel te doen. 

Wat is Microsoft Azure Hybrid Benefit en hoe kun je er kosten mee besparen? 

Microsoft zegt zelf het volgende over Azure Hybrid Benefit:

‘The Azure Hybrid Benefit is a pricing benefit for customers who have licenses with Software Assurance, which helps maximize the value of existing on-premises Windows server and/or SQL Server License investments when migrating to Azure. Eligible customers can save up to 40% on Azure Virtual Machines (infrastructure as a service, or laaS) and save up to 55% on Azure SQL Database (platform as a service, or PaaS) and SQL server on Azure Virtual Machine (laaS) with Azure Hybrid Benefit, Which increases to up to 80% when combined with Azure Reserved instances.’ 

Oftewel, serieuze percentages als het aankomt op kosten besparingen. Toch maakt niet iedereen hier al gebruik van. Onderstaand hebben we een kort overzicht met de voordelen van Azure Hybrid Beneft:

  • De meeste Microsoft klanten hebben Sofware Assurance op hun Windows Server en/of SQL Server – Zorg ervoor dat je gebruikt maakt van de entitlements om stappen te maken richting de (Azure) Cloud! 
  • Beschikbaar voor de Windows Server en de SQL Server Core licenses – voor zowel de Standard en Datacenter (WS)/Enterprise (SQL) met Software Assurance. 
  • Makkelijk op te zetten! Je kan gelijk beginnen met besparen! 
  • Met Azure Hybrid Benefit heb je geen Extended Security Updates nodig (ESU) – Als je in de cloud opereert krijg je de ESU namelijk gratis. 

Microsoft Azure Hybrid Benefit voor de Windows Server en SQL server 

Windows Server 

Voor Windows Server standard kun je je licenses alleen gebruiken in de cloud of on-premise, waar je met de Windows Server datacenter je licenses zowel in de Azure cloud als on-premise kan gebruiken.  

Daarnaast zijn er nog een aantal regels: 

  • Elke VM moet licenses hebben voor minimaal 8 cores 
  • Als de VM meer dan 8 cores heeft, moet het licensed zijn voor het aantal cores van de VM. 

SQL Server 

Je kunt je licenses alleen toewijzen aan de Azure Cloud OF on-premise, tenzij het in je migration period is. Er is een minimum van 4 core licenses per VM (Dus 8 Cores per VM). Daarnaast zijn er geen kosten verbonden aan het gebruiken van Azure Data Services. Je betaalt nog wel steeds voor storage, compute etc. 

Lees ook : Ben jij klaar voor de Cloud?

Dus hoe weet ik wanneer ik gebruik moet maken van Azure Hybrid Benefit? 

  • Wees bekend met je licences – Weet wat je hebt en hoe je er gebruik van kan maken in de cloud.  
  • Gebruik de standaardregels om uit te rekenen hoeveel VM’s en Databases je kan coveren met je huidige licenses. Een handige tool hiervoor kan ook de Azure prijs calculator zijn. Bekijk de calculator hier (nieuw venster).
  • Verdiep je altijd in het aanschaffen van nieuwe licenses – Het kan soms gunstig zijn om je nieuwe licenses aan te schaffen via je EA of als CSP subscriptions in plaats van de volle klap te betalen voor de service in Azure.  
  • Azure Hybrid Benefit is handig voor machines die de hele dag aanstaan omdat je daar jaarlijks Software Insurance over betaalt – bespaar op deze kosten door het samen te voegen met Azure Reserved Instance! 

Azure Hybrid Benefit

Het overstappen naar de cloud kan verwarrend zijn en is soms niet de beste oplossing voor iedereen. Bij Q-Advise hebben wij de experts beschikbaar die je Cloud-migratie project kunnen begeleiden. Daarnaast bekijken we met jou mogelijkheden als ‘Reserved-Instances’ en ‘Hybrid-Use-Benefits’ en andere mogelijkheden om substantieel te kunnen besparen.    

Laat je niet opjagen door de software-uitgevers en haar partners, maar vraag Q-Advise om advies. Wij bekijken samen met jou of er een Business Case is voor Cloud, onafhankelijk en geheel transparant.

Kosten besparen en meer weten over contractonderhandeling, Microsoft 365, Office 365, Microsoft Azure Hybrid Benefit of tweedehands licenties? 

Adviesgesprek aanvragen

 

Kom in contact