Kennismaken met de Microsoft Online Cloud Services en hun licenties

Het gebruiken van de online services van Microsoft biedt veel voordelen voor organisaties. Deze diensten verbeteren niet alleen de productiviteit op de werkvloer, maar maken ook communicatie en samenwerking makkelijker en bieden betere gegevensbescherming. Dankzij de handige tools die deze diensten bieden, kunnen organisaties hun werk efficiënter uitvoeren en zelfs kosten besparen. Bent u benieuwd naar de online services en licenties van Microsoft en wilt u weten welke het beste bij uw bedrijf passen? Hieronder leest u er meer over. 

De verschillende online cloud services van Microsoft 

Bij Microsoft kunt u terecht voor verschillende online services, zoals Windows 11, Office 365, Enterprise Mobility + Security (EMS), Microsoft 365 en Dynamics 365. Deze diensten bieden organisaties de mogelijkheid om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Maakt u met uw organisatie gebruik van de online services van Microsoft, dan krijgt u toegang tot handige functionaliteiten en tools. Deze dragen bij aan een hogere productiviteit, verbeterde samenwerking en betere beveiliging.  

De online services van Microsoft maken het makkelijker om met uw bedrijf in te spelen op veranderende omstandigheden in het bedrijfsleven. Daarnaast is het mogelijk om efficiënter te werken en kosten te besparen. Dit kan ontzettend waardevol zijn om mooie stappen te maken met uw organisatie. De online diensten van Microsoft maken het mogelijk om te werken vanaf iedere locatie. In de huidige maatschappij is dat een groot voordeel, want hybride werken komt steeds vaker voor. Als bedrijf biedt u uw personeel op deze manier veel meer flexibiliteit. Dit versterkt uw imago en trekt goed personeel aan. 

Meestal krijgen gebruikers toegang tot deze diensten via User Subscription Licenses (User SL’s). Met deze licentie, die op naam staat, kunt u de dienst gebruiken op elk gewenst apparaat. Zo bent u in staat om de dienst met slechts één licentie te gebruiken op bijvoorbeeld uw laptop, smartphone en tablet. Voor Windows 11 en Office 365 is er wel een limiet aan het aantal apparaten. Deze diensten kunnen namelijk op maximaal vijf apparaten worden geïnstalleerd.  

Heeft u begeleiding nodig bij het begrijpen en kopen van de juiste Microsoft diensten voor uw organisatie? De specialisten van Q-Advise staan voor u klaar. Profiteer van 100% onafhankelijk advies, met meer inzicht en kostenbesparingen als resultaat. 

Windows 11 

Windows 11 is het meest recente besturingssysteem van Microsoft. Voor bedrijven biedt deze dienst diverse voordelen. De besturingssystemen van Microsoft worden regelmatig vernieuwd om het voor organisaties steeds makkelijker te maken. Zo heeft Windows 11 een vernieuwde gebruikersinterface en is de integratie met applicaties van Microsoft 365 super eenvoudig. Dit is gunstig voor de productiviteit van uw personeel. Ook de uitstekende beveiliging is een groot pluspunt van Windows 11. Gegevens zijn dankzij deze dienst goed beschermd tegen bedreigingen. 

Windows 11 kan worden gelicentieerd per apparaat of per gebruiker. Er zijn verschillende licentieopties om uit te kiezen, zoals een Cloud Solution Provider, abonnement of een Enterprise Agreement. Elke licentie heeft weer eigen voorwaarden en kenmerken. Het is belangrijk om de voorwaarden van de licentie goed te begrijpen en na te leven om juridische en financiële problemen te voorkomen. Heeft u hier hulp bij nodig? Neem dan contact op met de onafhankelijke experts van Q-Advise. 

Lees meer over de Enterprise Agreement van Microsoft 

Office 365 

Office 365 is een verzameling van applicaties en diensten voor gebruikers om te creëren, samen te werken en te delen. Een groot voordeel hiervan is dat gebruikers kunnen werken op ieder apparaat en waar ze ook zijn. Het werkt volledig in een cloudomgeving, waardoor u altijd en overal toegang heeft tot de belangrijkste tools en gegevens. Of u nu in de trein werkt of vanuit huis, met Office 365 gaat het soepel. Office 365 bestaat uit meerdere diensten. U heeft de mogelijkheid om te kiezen uit de volgende services: 

  • Microsoft Office: Voor het maken en bewerken van bestanden en presentaties 
  • Microsoft Exchange Online: Voor het verzenden, ontvangen en beheren van e-mails en agenda’s 
  • Microsoft SharePoint Online: Voor het opslaan, organiseren en delen van informatie  
  • Meetings, bellen en vergaderen: Voor effectief samenwerken met collega’s  
  • Analytics: Voor het analyseren en beheren van uw Office 365-gebruik 
  • Security en Compliance: Voor het beschermen en beveiligen van bedrijfsgegevens en het naleven van de regels en voorwaarden van de licentie 

Enterprise Mobility en Security 

Enterprise Mobility en Security (EMS) is een oplossing van Microsoft die ervoor zorgt dat gebruikers hun favoriete diensten kunnen gebruiken, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de bescherming van hun gegevens. Hiermee is het mogelijk om een veilige werkomgeving voor uw medewerkers te creëren.  

Met EMS kan worden voorkomen dat belangrijke gegevens op straat komen te liggen. Dat is van groot belang voor uw organisatie, omdat gestolen gegevens veel problemen kunnen veroorzaken. Enterprise Mobility en Security biedt verschillende beveiligingsfuncties om dat voor elkaar te krijgen, zoals het versleutelen van gegevens en het checken van de identiteit.  

Dat betekent dat uw medewerkers veilig kunnen werken, vanaf iedere locatie. Dit biedt veel vertrouwen en draagt bij aan een verhoogde productiviteit en veiligere bedrijfsprocessen.  

Microsoft 365 

Een van de populairste online diensten is Microsoft 365, die handige tools biedt om de productiviteit binnen uw organisatie te verhogen. Het bestaat uit populaire applicaties zoals Word, PowerPoint en Excel. Deze applicaties zorgen ervoor dat gebruikers efficiënter kunnen werken, samenwerken en communiceren. De applicaties binnen Microsoft 365 zijn ook makkelijk te gebruiken binnen cloudservices zoals Microsoft Sharepoint. Dit biedt de mogelijkheid om flexibel te werken vanaf verschillende locaties. 

Microsoft 365 biedt naast handige tools ook geavanceerde beveiligingsfuncties om uw gegevens goed te beschermen. Microsoft 365 is aan te schaffen in meerdere abonnementsvormen. Welk model het beste bij uw bedrijf past, hangt af van uw behoeften en het aantal gebruikers dat de applicaties wil gebruiken. Voor Microsoft 365 Business geldt een maximum van 300 gebruikers.  

Dynamics 365 

Dynamics 365 is een online dienst van Microsoft met als doel om bedrijven te helpen met het beheren van hun klantrelaties en het verbeteren van hun bedrijfsprocessen. Het biedt handige functies om zowel het Customer Relationship Management (CRM) als de Enterprise Resource Planning (ERP) van uw organisatie te optimaliseren. 

Customer Relationship Management draait om het beheren van relaties met klanten. Bedrijven met CRM-software zijn in staat om informatie over klanten te beheren, communicatie met klanten te volgen en de klantenservice beter te maken. 

Enterprise Resource Planning is software die gebruikt wordt binnen bedrijven om ondersteuning te bieden bij allerlei verschillende processen. Denk hierbij aan processen op het gebied van financiën, productie en HR. ERP-software zorgt ervoor dat gegevens van verschillende afdelingen worden opgeslagen in één database. Dit helpt erbij om bedrijfsprocessen met elkaar te verbinden en te automatiseren. Hierdoor kunnen medewerkers beter inzicht krijgen in gegevens en daardoor makkelijker samenwerken en belangrijke beslissingen nemen.  

Dynamics 365 heeft functionaliteiten en tools voor het verbeteren van het Customer Relationship Management en Enterprise Resource Planning van uw bedrijf. Dit is heel gunstig voor organisaties, omdat het erbij helpt om efficiënter te werken en een voorsprong te behalen op de concurrenten. Een ander voordeel is dat Dynamic 365 flexibel en schaalbaar is. Dat betekent dat er snel ingespeeld kan worden op veranderingen binnen uw bedrijf. 

Zo kunt u de online services van Microsoft aanschaffen 

Heeft u interesse in één of meerdere online diensten van Microsoft? Dan is het op verschillende manieren mogelijk om deze aan te schaffen. Allereerst kunt u voor het kopen van een online dienst terecht op de officiële website van Microsoft. In dit geval kunt u vooraf betalen. U heeft keuze tussen een maandelijkse of een jaarlijkse betaling. 

Het is ook een mogelijkheid om een dienst van Microsoft aan te schaffen via partners middels een cloudoplossing programma. Ook hierbij is het de bedoeling dat u vooraf een betaling doet. Dit is mogelijk op maandelijkse basis of op jaarlijkse basis. Tenslotte heeft u nog de optie om een dienst aan te schaffen via een volume licentieovereenkomst. In dit geval gaat u een samenwerking aan met een Microsoft-partner en doet u vooraf een jaarlijkse betaling. De meest gebruikte volume licentieovereenkomsten zijn; Enterprise Agreement, MPSA, Open Value maar ook CPS 

De voordelen van advies van een onafhankelijke Microsoft-expert 

Vindt u het lastig om te bepalen welke online diensten en licenties het beste aansluiten bij de behoeften van uw organisatie? Dan kan advies van een Microsoft-expert enorm waardevol zijn. Wij onderzoeken wat het beste bij uw wensen past. Bij Q-Advise bent u aan het juiste adres voor al uw Microsoft-vraagstukken.  

Met onze uitgebreide ervaring zijn we in staat om u te helpen bij het nemen van de juiste beslissingen. Daarnaast kunnen we u helpen om kosten te besparen met uw organisatie. Bij ons kunt u rekenen op betrouwbare ondersteuning wanneer u dat nodig heeft.  

We doen er alles aan om u te begeleiden bij het begrijpen van de Microsoft diensten en licenties van Microsoft. Bovendien bieden we assistentie bij het verlengen van uw licenties. Ons advies is 100% onafhankelijk. Neem vandaag nog contact met ons op om geheel vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken! 

Kom in contact