Hoeveel versies zijn er van Microsoft Office?

Microsoft Office kan aangeschaft worden in verschillende versies en pakketten. Zo zijn er verschillende jaartallen, zoals Office 2013, 2016 en 2019, en zijn er verschillende pakketten binnen elk jaargang, zoals Office voor Thuisgebruik, Zakelijk en Enterprise-niveau. Voor iedere gebruiker of onderneming is er een oplossing die het beste erbij past. Dit kent zijn voor- en nadelen. Voordeel is dat u altijd de juiste oplossing heeft voor uw behoeften, maar dat er een groot aanbod is waardoor u wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Maar hoeveel versies van Microsoft Office zijn er? Wij van Q-Advise helpen u met het kiezen van de juiste versie van Microsoft Office. We zullen alle standalone versies van Microsoft Office bekijken en omschrijven voor welk type gebruiker dit pakket het meest geschikt is.

Ik wil Microsoft Office kopen

Office voor Thuisgebruik en Zelfstandigen

Allereerst bekijken we de eerste versie van Microsoft Office, genaamd ‘Office voor Thuisgebruik en Zelfstandigen’. Deze versie van Office wordt, zoals de naam zich al verteld, gebruikt voor één enkele gebruiker, op één apparaat. Dit kan een Windows computer zijn of een Mac. U hoeft dus ook maar één licentie aan te schaffen voor deze versie. Office voor Thuisgebruik en Zelfstandigen wordt daarom vaak ook gebruikt bij privégebruik of door zelfstandige ondernemers die Microsoft Office nodig hebben om operationele taken uit te kunnen voeren. Bij deze versie van Office krijgt u de populairste apps van Office, namelijk Outlook, Word, Excel en PowerPoint. Bent u zelfstandig ondernemer, of gebruikt u Office het liefst voor persoonlijk gebruik en heeft u genoeg aan de vier populairste apps van Microsoft Office, dan is dit pakket van Office het meest geschikt voor u.

Office voor Thuisgebruik en Studenten

Bij deze versie van Office hoeft u ook maar één licentie aan te schaffen per gebruiker, per apparaat. Deze versie concentreert zich voornamelijk op studenten die gebruik maken van de belangrijkste applicaties die nodig zijn om hun studietijd door te kunnen brengen, namelijk Word, Excel en PowerPoint. Bent u student, zit u in het onderwijs of bent u zelfstandig ondernemer en heeft u een eigen mail-applicatie die u al goed bevalt? Dan is dit pakket het meest geschikt voor u.

Office Standard

Deze versie van Office is een uitgebreidere versie van de Thuisgebruik en Zelfstandigen pakket van Office. U krijgt bij deze versie Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Publisher in één pakket. Publisher kunt u gebruiken als uitgeverij-applicatie om mooie lay-outs te kunnen ontwikkelen, zoals een boek, poster of nieuwsbrief. Bij deze versie van Microsoft Office moet u wel meerdere licenties aanschaffen, omdat er een minimum quotering is van het aantal licenties die aanschaft dient te worden om gebruik te kunnen maken van Office Standard. Zit u in het bedrijfsleven of onderwijs en wilt u meerdere licenties tegelijk aanschaffen? Dan is deze versie van Microsoft Office het meest geschikt voor uw wensen.

Office Professional

Het verschil tussen Office Professional en de eerder benoemde versies is dat u bij deze versie van Office alle voorgenoemde applicaties krijgt, inclusief Microsoft Acces. Dit is een desktopapplicatie die gebruikt wordt om simpele databases te maken. Maakt uw bedrijf zelf databases en beheert u zelf uw eigen databases? Dan is deze versie van Office het meest geschikt voor u.

Office Professional Plus

Dit is de meest uitgebreide standalone versie van Microsoft Office. Alle voorgenoemde applicaties zitten in dit pakket, plus Skype voor Bedrijven. Skype voor Bedrijven wordt gebruikt om zowel intern als extern te kunnen communiceren met uw collega’s, zakenpartners en klanten. Wilt u alle noodzakelijke applicaties hebben voor uw bedrijf, wilt u gemakkelijker kunnen communiceren met uw stakeholders, heeft u veel medewerkers of collega’s en bent u van plan om veel licenties in één keer aan te schaffen? Dan is deze versie van Microsoft Office het meest voor uw geschikt.

Handig om te lezen: 3 verschillen tussen Office Standard en Professional

Hieronder vind u een overzicht van alle pakketten die er zijn en welke applicaties u hierbij krijgt.

Hoeveel versies zijn er van Microsoft Office?

U heeft nu een goed beeld van hoeveel versies er zijn van Microsoft Office en welk het meest geschikt kan zijn voor uw wensen en eisen. Vind u het nog steeds lastig om een keuze te kunnen maken en heeft u hulp nodig bij het kiezen van het juiste Microsoft Office pakket en de hoeveelheid licenties die u moet aanschaffen? Wij van Q-Advise helpen u graag met dit traject!

Microsoft Office 2019 nu tweedehands kopen

Bij Q-Advise snappen wij dat het een uitdaging kan zijn om de juiste Office-versie of pakket te kiezen. Daarom geven wij u graag onafhankelijk advies op het gebied van het inkopen van Microsoft licenties en gebruikte software & licentiemanagement. U kunt naast nieuwe licenties ook gebruik maken van tweedehands Office licenties. Deze werken hetzelfde als nieuwe licenties, alleen de prijs is voordeliger! U bespaart al gauw 50% op het softwarepakket wat u aanschaft.

Onze jarenlange ervaring garandeert u de scherpste prijs bij de aankoop van uw tweedehands Microsoft Office licenties. Benieuwd naar hoeveel u kunt besparen op gebruikte Office licenties?

Neem contact op met de licentie specialisten van Q-Advise!

Kom in contact