Gebruikte licenties verkopen

Tweedehands software licenties verkopen

Bent u van plan om uw overtollige gebruikte Microsoft licenties te verkopen? Of opereert u als curator en wilt u uit de failliete inboedel softwarelicenties verkopen? Q-Advise is gespecialiseerd in de verkoop van tweedehands licenties en zorgt voor een snelle en betrouwbare verkoop.

Veel bedrijven en organisaties weten namelijk niet of zij nog overtollige licenties op de plank hebben liggen. Het antwoord op die vraag is eenvoudig te vinden door bijvoorbeeld de onderstaande vragen voor uzelf te beantwoorden:

 1. Bent u onlangs overgestapt naar werken ‘in de Cloud’?
 2. Heeft u een nieuwere versie van Microsoft Office of een andere licentie aangeschaft?
 3. Heeft u een reorganisatie achter de rug?
 4. Is de organisatie failliet?

Tweedehands Microsoft licenties verkopen

Als u op één van deze vragen ‘ja’ kunt antwoorden, dan is de kans groot, dat u nog overtollige softwarelicenties heeft. Deze zijn geld waard! Onderzoek leert namelijk, dat bedrijven gemiddeld 20 tot 30 procent te veel licenties hebben. Overtollige on-premise licenties komen voort uit de volgende Microsoft overeenkomsten;

 1. Enterprise Agreement
 2. Enterprise Agreement Subscription
 3. Open License
 4. Select Plus en of  MPSA
 5. Open Value
 6. Open Value Subscription.

De consultants van Q-Advise begeleiden en ondersteunen het volledige verkooptraject. Zij bekijken graag samen met u wat de mogelijkheden zijn. Q-Advise levert maatwerk. Uw persoonlijke wensen zijn voor ons daarom altijd de uitgangsbasis.

Vrijblijvende bieding aanvragen voor uw gebruikte licenties 

Bent u curator?

Softwarelicenties worden door veel curatoren vaak niet gezien als ‘activa’, die kunnen worden verkocht als opbrengsten voor een failliet bedrijf en de schuldeisers. Als curator bent u waarschijnlijk niet op de hoogte van de mogelijkheden, laat staan van de juridische aspecten. Het verkopen van tweedehands licenties is een specialisme en levert geld op bij een faillissement.

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u voorzien van het juiste advies over de waarde van de licenties bij de bedrijven of instellingen, die onder uw bewind vallen. Ook hier geldt: Q-Advise levert maatwerk. Neem daarom contact op met een van onze consultants over de mogelijkheden.

Welke overtollige gebruikte licenties zijn tweedehands te verkopen?

Wanneer we het hebben over gebruikte Microsoft licenties zien we in de praktijk, dat vrijwel alle producten verkocht kunnen worden. Daarnaast is ons ervaring, dat er nog veel organisaties op zoek zijn naar oudere versies van een bepaald product. De onderstaande producten worden bijvoorbeeld met groot regelmaat verkocht door Microsoft klanten. Bekijk de hele lijst via deze link.

 • Office Standard 2016 en Office Professional 2016 / 2019
 • SQL Server Standard en SQL
 • Windows Server Standard en Windows server Datacenter
 • Visio
 • Project
 • Windows Server Cal
 • Microsoft Remote Desktop Services

Software licenties verkopen

Zoals hierboven staat omschreven, zijn er veel redenen waarom u als bedrijf beschikt over een overschot aan softwarelicenties. De reden is voor ons echter  minder relevant. Wij willen u helpen om deze licenties te kapitaliseren. Wilt u de licenties snel verkopen of gaat het u om de maximale verkoopprijs? Q-Advise voorziet in het juiste advies, dat past bij uw wensen.

Q-Advise is de onafhankelijke partner, die in uw belang het maximale uit de markt weet te halen. Wij begeleiden en faciliteren het hele verkoopproces. Om vervelende situaties te voorkomen wordt daarom altijd een ‘due diligence’ uitgevoerd. Via onderstaande button kunt u bijvoorbeeld direct uw overtollige softwarelicenties opgeven voor een vrijblijvende offerte. Onze consultants zullen vervolgens contact met u opnemen om het vervolg te bespreken.

Verdien u geld terug met uw gebruikte overtollige licenties

Uw software licenties direct verkopen

Kom in contact