Efficiënt uw Microsoft-licenties beheren? 3 belangrijke inzichten

Microsoft licenties beheren

Microsoft-licenties beheren is een vak apart. Veel mensen weten niet dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn. Kiest u voor de cloud of blijft u on premise werken? Koopt u van elk programma best de recentste versie? Of toch niet, zodat u flink wat geld kunt besparen? De mogelijkheden zijn eindeloos. Hieronder ontdekt u 3 cruciale inzichten die u verder op weg helpen. Zo kunt u uw Microsoft-licenties optimaal beheren.

Uw Microsoft-licenties beheren met tweedehands licenties

Wist u dat u tot 70% kunt besparen door gebruikte licenties aan te kopen? Daarmee komt al snel een mooi budget vrij dat u kunt besteden aan andere zaken. En zeker bij grote organisaties met veel gebruikers – en dus veel licenties – loopt die besparing al snel op. Maar omgekeerd, als u recent nieuwe licenties hebt gekocht, kan het interessant zijn om deze door te verkopen en uw nieuwe licenties te vervangen door tweedehands Microsoft-licenties.

Daarnaast is het gebruiken van tweedehands licenties perfect wettelijk en compliance-proof. Dat werd in 2012 al officieel bevestigd door het Europees Grondwettelijk hof. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het legal aspect. Bovendien kunt u gebruikte licenties in eender welk scenario inzetten. Het meest voor de hand liggende is natuurlijk om lokale software tweedehands te kopen. Maar ook als u liever in de cloud werkt, zijn er vele pistes mogelijk. Daarvoor is een hybride oplossing bijvoorbeeld ideaal.

Vraag prijsinformatie 

De mogelijkheden om uw Microsoft-licenties te beheren zijn legio

Zoals u hierboven leest is er heel wat mogelijk. Kort gezegd komt het erop neer om uw vereiste functionaliteiten zo goed mogelijk te matchen met het budget dat daarvoor nodig is. Een match die niet altijd evident is om te maken. Zo kan het voor sommige bedrijven interessant zijn om af te stappen van cloud-toepassingen. Of zoals we hierboven al aanhaalden, in sommige gevallen is een hybride werking ideaal, waarbij u de cloud combineert met lokae of ‘on premise’ toepassingen. Hoe hakt u dan de knoop door? Door beroep te doen op een onafhankelijk expert. Want Microsoft-licenties beheren is echt maatwerk. De mogelijkheden zijn zo goed als onbeperkt en als niet-kenner is het niet evident om door de bomen het bos te zien. Blind vertrouwen op de laatste versies van de software die u nodig hebt, is bovendien een kostelijke reflex.

Uw Microsoft-licenties beheren samen met een expert

De wereld van licentie-voorwaarden en software-updats is best complex. De meeste organisaties nemen dan ook een Microsoft-partner onder de arm om advies in te winnen. Maar hoe neutraal zijn die partners? Vaak adviseren zij in het voordeel van hun opdrachtgever, waardoor ze niet helemaal neutraal zijn. De beste manier om uw Microsoft-licenties te beheren is dan ook door een onafhankelijke expert aan te spreken. Hij kent het kluwen van regels en voorwaarden door en door. En aangezien hij niet aan Microsoft gebonden is, haalt hij er ook geen voordeel uit om consequent de nieuwste software naar voren te schuiven. Zo wordt het voor hem ook gemakkelijker om helemaal rekening te houden met uw noden en budget. Wilt u graag besparen op uw Microsoft-licenties? Neem dan gerust contact op. Onze experts denken vanuit een neutrale positie graag met u mee.

Direct contact opnemen 

Kom in contact