Een hybride cloud oplossing: het beste van twee werelden

Waarom zou u moeten kiezen tussen programma’s in de cloud gebruiken of alles lokaal installeren? Met hybride cloud oplossingen combineert u beide opties. Zo geniet u van het beste van twee werelden.

Heel wat organisaties en fabrikanten zweren vandaag bij de cloud. Ze gebruiken enkel nog online toepassingen en bewaren hun data enkel nog in de cloud. Op zich is dat een mooie, vooruitstrevende aanpak, maar niet altijd ideaal. En absoluut niet nodig voor de meeste organisaties.

Onze ervaring leert ons dat de meeste bedrijven baat hebben bij een hybride cloud oplossing. Daarbij gebruikt u zowel applicaties in de cloud als lokaal gedownloade programma’s. Of u gebruikt alles in de cloud, maar heeft tegelijk een eigen back-up omgeving voor als het fout gaat. Hieronder nemen we beide opties onder de loep.

Bij de eerste hybride cloud oplossing downloadt u sommige programma’s lokaal op uw computer (on premise genoemd), terwijl u andere programma’s of applicaties in de cloud gebruikt.

Daarbij kiest u zelf welke applicaties u online gebruikt en welke niet. Denk daar goed over na. Een storing van een online applicatie komt vaker voor dan u denkt. Miljoenen mensen kunnen dan niet meer e-mailen en hadden geen toegang meer tot Word, Excel, PowerPoint … Zoiets kost uw organisatie enorm veel geld

De tweede variant van een hybride cloud oplossing is het inrichten van een lokale  omgeving. Die omgeving neemt ook alles over bij een storing. Ook een interessante manier om continuïteit te garanderen binnen uw organisatie, zeker als u altijd toegang wilt tot de nieuwste toepassingen en innovatie wilt toepassen.

Beide hybride cloud oplossingen zijn perfect te realiseren op een budgetvriendelijke manier. Door tweedehands licenties te gebruiken voor lokaal geïnstalleerde programma’s, kunt u tot 70% besparen op uw licenties. Daarbij koopt u gebruikte licenties aan.

Wilt u extra besparen? Dan kunt u omgekeerd perfect de licenties die u niet meer gebruikt doorverkopen. Dubbel profijt dus. Q-Advise is als licentie-advies organisatie gespcialiseerd in de tweedehands markt. Zowel aankoop als verkoop kent Q-Advise de wet en regelgeving.

Tweedehands licenties zijn niet alleen voordelig, maar ook 100% wettelijk. In 2012 al oordeelde het Europees Hof dat bedrijven gebruikte software mogen doorverkopen. De redenering daarbij was dat er geen onderscheid mag bestaan tussen software die verspreid wordt op fysieke media, zoals CD en DVD, en software die je via het internet downloadt.

Hoe dan ook zijn hybride cloud oplossingen perfect voor het merendeel van de organisaties. Via de cloud hebt u misschien meer flexibiliteit en functionaliteiten die on premise toepassingen niet altijd aanbieden. Maar tegelijk geven lokaal geïnstalleerde programma’s u wel de stabiliteit en zekerheid die nodig zijn voor het goed functioneren van uw organisatie. Het beste van twee werelden.

Hebt u hulp nodig om de ideale hybride cloud oplossing uit te tekenen voor uw organisatie? Twijfelt u nog over welke programma’s u lokaal wilt houden en welke u in de cloud wilt gebruiken? Neem gerust contact op met ons team. We staan u graag bij met onze jarenlange ervaring en expertise.

Direct contact opnemen

Kom in contact