Dit is waarom een security assessment waardevol is voor uw organisatie

Voor organisaties is het belangrijk om te blijven investeren in een goed beveiligde Microsoft-omgeving. Hoe beter de beveiliging is, hoe beter gegevens beschermd zijn en hoe kleiner de kans op datalekken en cyberaanvallen. Daarnaast draagt het bij aan het behoud van een goede reputatie en leidt het tot een efficiëntere werkomgeving. Een SECA is een uitstekende manier voor bedrijven om meer inzicht te krijgen in de veiligheid van hun Microsoft-omgeving. Hier ontdekt u waarom een SECA waardevol is voor uw organisatie. 

Wat is een SECA? 

Een SECA, oftewel security assessment, is een evaluatie van de beveiliging van uw Microsoft-omgeving. Tijdens een security assessment onderzoekt een SECA-expert uw huidige digitale omgeving om mogelijke risico’s op te sporen. Het doel van een SECA is om de beveiliging van uw IT-infrastructuur te verbeteren en de kans op cyberaanvallen en andere problemen te verminderen. 

Voor wie is een SECA interessant? 

Een SECA is geschikt voor organisaties die gebruikmaken van Microsoft-toepassingen, zoals Microsoft Azure en Microsoft 365, en graag de beveiliging hiervan willen verbeteren. Voor zowel kleine als grote organisaties, commercieel en overheidsorganisaties, biedt deze evaluatie veel voordelen. Een security assessment is waardevol voor uw organisatie als u: 

  • Graag meer inzicht krijgt in uw huidige Microsoft-omgeving. 
  • Onzeker bent over de effectiviteit van de huidige tools en beveiligingsmaatregelen binnen uw Microsoft-omgeving. 
  • Overweegt om een cybersecurityverzekering af te sluiten. 
  • Wilt controleren of alle functionaliteiten naar behoren werken en op de juiste manier geïmplementeerd zijn. 

Wanneer u ervoor kiest om een SECA uit te laten voeren door Microsoft Azure en security experts, dan heeft u daar veel profijt van. Dankzij dit assessment krijgt u namelijk meer inzicht in uw IT-infrastructuur, wat groeikansen biedt voor uw bedrijf.  

Tijdens een SECA worden de Microsoft-omgevingen die u gebruikt uitgebreid geanalyseerd. Er wordt gekeken naar of de beveiliging naar behoren werkt en of er nog optimalisatiemogelijkheden zijn. Een SECA brengt potentiële beveiligingsproblemen in kaart. Een expert op dit gebied is in staat om beveiligingslekken op te sporen, oplossingen aan te dragen om de beveiliging te verbeteren, risico’s in kaart te brengen en hulp te bieden bij het naleven van de regelgeving. 

Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van security assessments? Dan bent u bij Q-Advise en haar partners aan het juiste adres. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe wij u moeten helpen met het optimaliseren van de beveiliging van uw Microsoft-omgeving.  

Wat zijn de voordelen van een security assessment voor organisaties? 

Een security assessment is zeer waardevol als u uw Microsoft-omgeving graag optimaal wilt beveiligen, om zo de kans op vervelende beveiligingslekken- en -problemen zo klein mogelijk te maken. Maar dat is niet het enige pluspunt. Een SECA biedt veel voordelen voor commerciële maar ook overheidsorganisaties, waardoor het zeker het overwegen waard is. Hieronder zetten wij enkele belangrijke voordelen van een security assessment op een rij. 

Een veilig en duidelijk risicobeeld 

Allereerst bent u met een security assessment verzekerd van een veilige en effectieve beoordelingsmethode. De evaluatie wordt namelijk uitgevoerd volgens de richtlijnen van het NIST Cybersecurity Framework en het MITRE Attack Framework.  

Een SECA biedt een gedetailleerd risicobeeld, zodat u een goed idee krijgt van de kwetsbaarheid van uw digitale omgeving. Ook krijgt u advies en actiepunten die u zelf kunt uitvoeren om de beveiliging te optimaliseren. Bij een security assessment wordt ook gekeken naar eventuele configuratiefouten en tools die u niet of op de verkeerde manier gebruikt.  

Een veilige digitale werkomgeving 

Hoe veiliger de Microsoft-omgeving is die u en uw medewerkers gebruiken, hoe minder zorgen u hoeft te maken over het lekken van gegevens, het verliezen van belangrijke data en andere beveiligingsrisico’s die schadelijk zijn voor uw bedrijf. Dit is essentieel om te groeien met uw organisatie. Dankzij dit assessment is het mogelijk om in de toekomst veiliger te werken. Dit betekent dat zowel u als uw medewerkers productief aan de slag kunnen, zonder zich zorgen te hoeven maken over dat belangrijke gegevens op straat komen te liggen. 

Zet nu de eerste stap naar een veiligere digitale toekomst. Vraag uw SECA aan bij Q-Advise en bescherm uw Microsoft-omgeving! 

Goed voor de reputatie 

Een veilige digitale omgeving is ook beter voor de reputatie van uw organisatie. Als u met uw organisatie laat zien dat u veel waarde hecht aan beveiliging en de risico’s snel aanpakt, heeft dat een positief effect op het vertrouwen van klanten, partners en medewerkers. Hoe meer vertrouwen u krijgt van belanghebbenden, hoe meer successen u met uw bedrijf kunt behalen.  

De gevaren van een slecht beveiligde IT-omgeving 

We leven momenteel in een maatschappij met veel economische onzekerheden. Om personeel productiever te laten werken en om aan de wensen en behoeften van klanten te voldoen, hebben veel bedrijven de laatste jaren geïnvesteerd in digitale transformatie. Dit brengt diverse voordelen met zich mee, maar er zijn ook gevaren. Hoe meer er digitaal gebeurt binnen een organisatie, hoe groter de kans is op cyberaanvallen. Al helemaal wanneer de IT-omgeving niet veilig genoeg is.  

Om voor een veilige digitale werkomgeving te zorgen, dienen organisaties te investeren in nieuwe diensten. Het aanschaffen van nieuwe tools kan echter weer een risico vormen, omdat u niet zeker weet of deze wel goed naast elkaar werken. Hierdoor bestaat de kans dat bedreigingen gemist worden, wat het voor cybercriminelen makkelijker maakt om bedrijfsgegevens te stelen.  

Het is verstandig om daarom eerst uw eigen digitale omgeving goed onder de loep te nemen voordat u extra tools aanschaft. Als u twijfelt over welke tools het beste zijn om aan te schaffen zonder dat het ten koste gaat van de beveiliging, dan kunt u advies vragen van een Microsoft-expert. 

Hoe ziet een security assessment eruit? 

Een security assessment bestaat uit verschillende onderdelen. Het begint allemaal bij het verzamelen van informatie over uw huidige IT-omgeving. Met behulp van tools, scripts en interviews wordt uw digitale omgeving actief gescand. Dit is van groot belang om eventuele risico’s en beveiligingslekken op te sporen.  

Tenslotte wordt de verzamelde informatie uitgebreid geanalyseerd. Op basis daarvan wordt er een advies uitgebracht om de beveiliging te optimaliseren.  

Een security assessment van Q-Advise 

Bent u op zoek naar een SECA-expert? Dan komen de experts van Q-Advise graag in gesprek om te kijken naar een samenwerking. Dankzij onze ruime ervaring en expertise en partnerkanaal zijn we in staat om u goed op weg te helpen. We helpen u er graag bij om uw Microsoft-omgeving zo veilig mogelijk te maken.  

Kiest u voor ons? Dan kiest u voor 100% onafhankelijk advies. Dit levert u niet alleen meer inzicht op, maar ook meer rendement uit uw investering. Heeft u interesse of vragen over het project, onze werkwijze of de kosten? Neem dan contact met ons op via [email protected]

Kom in contact