De verschillen van tien Videoconferentie software – Lees het hier

Tien videoconferentie software voor bedrijven op een rij!

Zoom

 width=

Welk videoconferentieplatform is geschikt voor uw bedrijf? We hebben details verzameld over 10 toonaangevende services, die allemaal in staat zijn om video van hoge kwaliteit te leveren met samenwerkingstools.

Het is in verschillende landen wetenschappelijk bewezen dat communicatie effectiever is als je de persoon met wie je praat kunt zien, omdat je o.a. de gezichtsuitdrukking van de ander kan lezen.

Gelukkig hoeft u (in deze bijzondere tijden) de openbare ruimtes niet te trotseren voor een vergadering wanneer er videoconferentie software en samenwerkingsservices beschikbaar zijn. Met een desktop-webcam of een mobiel apparaat kunt u één-op-één of met een groep vergaderen, ongeacht waar de leden van uw team zich bevinden. Hieronder hebben we voor u de meest gebruikte conferentie platforms opgelijst.

Tip: verschillende leveranciers hebben omwille van het coronavirus gratis aanbiedingen om videoconferenties te houden.

Na een succesvolle IPO in 2019 verstevigde Zoom zijn status naar een van de leiders in de videoconferentie-industrie. De conferentie-software maakt eenvoudige één-op-één chatsessies mogelijk die kunnen verder gaan in groepsgesprekken, trainingssessies en webinars. Dit kan zowel voor intern als extern publiek. Wereldwijd kan men videovergaderingen houden met maximaal 1000 deelnemers en maar liefst 49 HD-video’s tegelijkertijd op het scherm.

Zoomsessies kunnen starten vanuit een webbrowser of in de app voor elk desktop- en mobiel platform, met end-to-end encryptie, gebruikersbeveiliging (inclusief HIPAA-conformiteit) en gebruiksvriendelijke tools voor het delen van schermen e.a. Uitnodigingen voor vergaderingen integreren naadloos met populaire agendasystemen en vergaderingen kunnen worden opgenomen als lokale of cloud gebaseerde bestanden, met zoekfunctie.

De gratis versie biedt onbeperkt 1: 1-vergaderingen, maar beperkt groepssessies tot 40 minuten en 100 deelnemers. Betaalde abonnementen beginnen bij € 13,99 per maand per host en kunnen worden uitgebreid tot volledige zakelijke abonnementen.

Bekijk Zoom hier.

Lees ook : Cyber security assement; wat moet ik doen?

Blue-Jeans Meeting

 width=

BlueJeans Meetings beschouwd zichzelf als “het ontmoetingsplatform voor de moderne werkplek” en is een oplossing voor videoconferenties die zich richten op directe verbindingen, met behulp van een mobiele of desktop-app of rechtstreeks vanuit een webbrowser. De vergadertechnologie omvat onderdrukking van achtergrondgeluiden en kan worden geïntegreerd met bv. Microsoft Teams, Slack en Facebook Workplace. Er zijn tools voorzien om het delen van whiteboards en schermen mogelijk te maken.

Opgelet: voor livestreams en grootschalige web gebaseerde presentaties heb je een apart product nodig genaamd BlueJeans Events.

Na een eerste gratis proefversie, vereist BlueJeans Meetings een van de drie plannen, die maandelijks of jaarlijks kunnen worden gefactureerd.

 • Bluejeans Standard: ontworpen voor particulieren en kleine bedrijven, kost € 9,25 per host per maand of € 110 per jaar; het ondersteunt tot 50 deelnemers en bevat geen geavanceerde functies zoals cloudopname of integratie met berichten-apps.
 • Bluejeans PRO: voor €  12 per host per maand of € 155 per jaar, ondersteunt tot 75 deelnemers en omvat 10 uur cloudopnamen per host.
 • Bluejeans Enterprise: met onbeperkte cloudopnames en een assortiment van gerichte tools voor ondernemingen, ondersteunt tot 150 deelnemers. Hiervoor wordt een offerte op maat gemaakt.

Bekijk Bluejeans Meetings hier.

 

Microsoft Teams

 width=

Microsoft Teams is niet zozeer een product, maar wel een functie van Office 365. Iedereen kan zich aanmelden voor de gratis versie van Microsoft Teams; dat niveau ondersteunt tot 300 leden, met gasttoegang, één-op-één en groepsvideo- en audiogesprekken, gedeelde bestanden (2 GB per gebruiker en 10 GB per team), schermdeling en documentkleuring met behulp van online Office-apps.

Waar Teams zijn belofte waar maakt als oplossing voor videoconferenties, is in een organisatie die draait op een Business- of Enterprise-versie van Office 365. In die omgeving hebben beheerders toegang tot een volledige reeks beheer-, beveiligings- en compliance-tools. Teamleden kunnen bestanden delen, vergaderingen rechtstreeks vanuit Outlook plannen, vergaderingen opnemen en samenwerken aan documenten met behulp van de desktop Office-programma’s en SharePoint Online. Die betaalde abonnementen ondersteunen ook online trainingssessies en webinars.

Bekijk Microsoft Teams hier.

Lees ook : Bizar hoge stijging, maar niet geheel verrassend

GoToMeeting by LogMeIn

 width=

Eind 2019 vond er een grote update plaats van de software voor videoconferenties, deze bevat een lange lijst met nieuwe functies. Volgens LogMeIn “een volledig opnieuw ontworpen product” dat werkt in een webbrowser (geen download vereist) of via desktop- en mobiele apps. Na een gratis proefperiode van 14 dagen moet u een betaald abonnement kiezen;

 • Professional (€ 10,75 per host per maand, maximaal 150 deelnemers)
 • Business (€ 14,33 per host per maand voor maximaal 250 deelnemers).
 • Enterprise-abonnement ondersteunt maximaal 3.000 deelnemers. Offerte op aanvraag.

De vernieuwde gebruikerservaring van LogMeIn’s GoToMeeting-vergaderoplossing is consistent op alle platformen en integreert met kalenderoplossingen en platformen van Office 365, G Suite, Salesforce, Zoho en Slack. Voor elk gesprek kunt u in realtime aantekeningen maken, die vervolgens worden ingesloten en opgeslagen in het transcript van de vergadering. Naast de normale optie om een video op te slaan, kunt u ook presentatiedia’s van een vergadering vastleggen en deze in een PDF delen om later te downloaden.

Bekijk GoToMeeting hier.

ZoHo Meeting

 width=

Sinds de oprichting is Zoho uitgegroeid tot 50 miljoen gebruikers wereldwijd. Het meest gekende product is Zoho One, ontworpen om verkoop, marketing, boekhouding, HR en operations met elkaar te verbinden. Zoho Meetings biedt tools voor webinars, trainingen en online vergaderingen, met plannen vanaf € 8,00 per host per maand. Deze oplossing voor videoconferenties omvat ondersteuning voor maximaal 100 deelnemers en opslag voor 10 opgenomen vergaderingen.

Zoho Meeting is een volledig web gebaseerde vergaderoplossing, zonder downloads en compatibel voor zowel Windows als Apple gebruikers. Voor audio kunnen deelnemers telefonisch inbellen en ook chatsessies zijn beschikbaar. Vergaderingen kunnen vanaf elk eindpunt worden opgenomen, inclusief mobiele apparaten. De service is GDPR-compatibel en gecertificeerd volgens de Privacy Shield Frameworks. Met gedetailleerdere privacytools heeft men de mogelijkheid om vergaderingen te vergrendelen en deelnemers te dempen of te verwijderen.

Bekijk Zoho Meeting hier.

CisCo WebEx

 width=

Webex is echt een van de grijsaards van het software-segment voor videoconferenties, opgericht in 1995 en overgenomen door Cisco in 2007. Het gratis conferentieplan (tot drie gebruikers) is volledig uitgerust, met HD-video, schermdeling op desktop en mobiel apparaten en beperkte opname-opties; het ondersteunt maximaal 50 deelnemers per vergadering, met vergadertijden van maximaal 40 minuten en online opslag beperkt tot 1 GB.

Verder zijn er drie betaalde abonnementen beschikbaar:

 • Starter (€12,85 per host per maand, 50 deelnemers),
 • Plus (€ 17,30 per maand, 100 deelnemers)
 • Business (€25,65 per maand, met minimum vijf -licenties, ondersteuning voor maximaal 200 deelnemers).
 • Enterprise-abonnementen zijn ook beschikbaar op aanvraag.

Opgelet: voor eenmalige aanmelding en ondersteuning voor Exchange en Active Directory is het bedrijfsplan vereist.

Bekijk WebEx hier.

Join Me

 width=

Join Me behoort tot de LogMeIn-familie en een aanrader ​​voor bedrijven met een beperkt budget. Audiovergaderingen met schermdeling voor maximaal drie deelnemers zijn gratis. Betaalde vergaderplannen beginnen met:

 • Lite: €9,00 per host per maand, vijf deelnemers aan de vergadering, geen tijdslimieten, zonder webcamstreams maar ondersteuning voor het delen van schermen en vensters.
 • Pro: €17,00  per maand, verhoogt het aantal deelnemers tot 250 en voegt 50 GB cloudopslag en opname-opties toe.
 • Business-abonnement van €24,00 per maand voor 1 TB opslag, ondersteuning voor eenmalige aanmelding en Salesforce-integratie.

Bekijk JoinMe hier.

Google Hangout Meets

 width=

Google Hangouts Meet is de zakelijke versie die videovergaderingen mogelijk maakt voor G Suite-abonnees. Externe deelnemers kunnen ook verbinding maken.

Uiteraard is de service ontworpen om te werken in de Google Chrome-browser, maar er is ook beperkte ondersteuning voor Internet Explorer 11 beschikbaar. Omwille van de mobiele apps is deze applicatie eveneens beschikbaar op iOS en Android. De exacte tools zijn afhankelijk van uw G Suite-versie; het aantal deelnemers is bijvoorbeeld beperkt tot 100 voor G Suite Basic, 150 voor Business en 250 voor Enterprise. Voor live streaming (tot 100.000 leden van het publiek) en de mogelijkheid om vergaderingen op te nemen en op te slaan op Google Drive, hebt u G Suite Enterprise nodig.

Bekijk Google Hangouts Meet hier.

Lees ook : Hoe krijg je de beste deal voor uw softwarelicenties?

Intermedia AnyMeeting

 width=

AnyMeeting is beschikbaar als onderdeel van Intermedia Unite, een geïntegreerd communicatie- en samenwerkingsplatform dat de functies voor videoconferenties, chatten en schermdeling integreert in een cloudgebaseerde service die ook VOIP-mogelijkheden en een PBX-systeem van ondernemingsniveau omvat. Indien deze opties niet van toepassing zijn voor uw bedrijf is AnyMeeting afzonderlijk verkrijgbaar in Lite- en Pro-abonnementen die respectievelijk € 9 en € 12 per gebruiker per maand kosten.

De standaard softwarefuncties bevatten de mogelijkheid om aangepaste vergader-URL’s te maken, terugkerende vergaderingen te plannen en te integreren met productiviteitstools van Google, Microsoft, Slack en anderen.  Ook HIPAA-conformiteit en end-to-end-encryptie behoren tot het basispakket.

Bekijk Intermedia AnyMeeting hier.

Slack

 width=

Wanneer uw organisatie al betaalde samenwerkingshulpmiddelen van Slack gebruikt, heeft u automatisch toegang tot een handvol beperkte videogesprekopties.

Opgelet: houd er rekening mee dat videogesprekken alleen beschikbaar zijn op desktopplatforms (Mac, Windows en Linux); de iOS- en Android-apps zijn beperkt tot alleen spraakoproepen.

Voor het volledige scala aan functies voor het delen van schermen, inclusief opties om presentaties te streamen en op een gedeeld scherm te tekenen, heb je de Slack-app nodig. Met Google Chrome (de enige ondersteunde browser) kun je het scherm van een teamgenoot bekijken, maar je kunt geen scherm delen.

Opgelet: Mac-gebruikers dienen de Slack-app van de website te downloaden om volledige toegang te krijgen tot functies voor het delen van schermen. Deze zijn niet beschikbaar in de App Store-versie.

Bekijk Slack hier.

Wilt u meer advies over een video conferentie platform?

Vraag het de experts van Q-Advise.

Kom in contact