De integratie van Microsoft Azure in de Enterprise Agreement en de Server- en Cloud Enrollment

Wat is Microsoft Azure? 

Microsoft Azure is een bekend cloudplatform van Microsoft, dat een reeks aan handige producten en diensten biedt. Het platform heeft als doel om organisaties te ondersteunen bij het innoveren, het vergroten van hun impact en het verminderen van de kosten. Het gebruik van Microsoft Azure is een uitstekende oplossing voor organisaties om hun IT-infrastructuur te optimaliseren.  

In het cloud computing platform van Microsoft heeft u beschikking over allerlei tools en functies. Zo heeft u de mogelijkheid om cloudapplicaties te bouwen, implementeren en beheren. Het cloud computing platform van Microsoft biedt een betrouwbare, flexibele en schaalbare cloudoplossing. Profiteer van functies en oplossingen als websites, databeheer, opslag en back-up, mobiele applicaties en virtuele machines. Als bedrijf bent u met Azure in staat om in te spelen op de steeds veranderende digitale wereld. Om te blijven innoveren en groeien, is het echter wel belangrijk om deze cloudomgeving te blijven optimaliseren.  

Microsoft biedt veel mogelijkheden in het Azure platform, maar laat lang niet alles zien wat mogelijk is. Het kan dan ook geen kwaad om te onderzoeken hoe u uw cloudomgeving verder kunt optimaliseren. Hoe efficiënter uw cloudomgeving is, hoe meer uw bedrijf kan groeien en innoveren. Het is slim om in zee te gaan met een partij die uw Azure omgeving onafhankelijk kan optimaliseren. Als u hiernaar op zoek bent, zit u bij de experts van Q-Advise goed. Met jarenlange ervaring en deskundigheid weten wij als geen ander hoe we u hiermee op weg kunnen helpen. 

Kom geheel vrijblijvend in contact met de Azure experts van Q-Advise 

Licenties en services van Microsoft Azure  

Microsoft Azure biedt diverse services aan, waaronder verbruiksdiensten en gelicentieerde diensten. Met verbruiksdiensten betalen klanten alleen voor wat ze gebruiken, zoals bij opslag, virtuele machines, websites en databases. Dit biedt veel flexibiliteit en kan kostenbesparend werken, omdat klanten alleen betalen voor wat ze daadwerkelijk gebruiken. Dit heeft als risico dat bepaalde Azure componenten aanstaan maar niet gebruikt worden. Microsoft zal u daar niet over informeren en u gewoon een factuur sturen.  Bij verbruiksdiensten is het mogelijk om een vooruitbetaling te doen, maar u kunt er ook voor kiezen om het geld af te laten schrijven op het moment dat u een product of service gebruikt. 

Naast verbruiksdiensten biedt Microsoft Azure gelicentieerde diensten aan, zoals Azure Active Directory en Azure Information Protection. Deze diensten zijn te betalen op basis van het aantal gebruikers per maand of door een maandelijks contract aan te gaan voor een vast bedrag. 

Wat de beste keuze is voor uw bedrijf, is afhankelijk van uw omgeving en behoeften. . Als u behoefte heeft aan flexibiliteit en schaalbaarheid maakt u met verbruiksdiensten een uitstekende keuze. Als u liever maandelijks betaald en vaak dezelfde diensten gebruikt, is het slim om voor gelicentieerde diensten te kiezen. 

Azure services aanschaffen via Microsoft  Enterprise Agreement  

Wanneer een organisatie ervoor kiest om Azure services aan te schaffen via een Enterprise Agreement, dan moet er elke drie jaar een vooruitbetaling worden gedaan. De minimale bestelling is 100 dollar per maand, wat overeenkomt met een jaarlijkse betaling van 1200 dollar. Belangrijk is dat Microsoft haar licentieregels met regelmaat veranderd. Dit kan over een tijdje natuurlijk anders zijn. 

Het Monetary Commitment is het bedrag dat het bedrijf vooraf betaalt als onderdeel van de overeenkomst. U kunt dit bedrag zien als een soort tegoed dat wordt afgetrokken van wat u daadwerkelijk gebruikt aan diensten gedurende de looptijd van de overeenkomst. De overeenkomst wordt ingedeeld in laag gebruik, gemiddeld gebruik en hoog gebruik. Voor organisaties is het belangrijk om hun gebruik goed in de gaten te houden, zodat ze binnen het tegoed blijven en het maximale uit de Enterprise-overeenkomst halen. 

Laag gebruik 

In het geval dat niet al het tegoed wordt gebruikt in een jaar, zal het resterende saldo aan het einde van het jaar verloren gaan. Automatisch betaalt u dan hetzelfde bedrag in het tweede en derde jaar, tenzij u een verzoek indient bij Microsoft voor een verlaging.  

Gemiddeld gebruik 

Bij gemiddeld gebruik krijgt het bedrijf een verbruikstoeslag die gelijkstaat aan 50% van het tegoed. Als een organisatie meer spendeert dan het beschikbare tegoed maar wel binnen de verbruikstoeslag blijft, worden de extra kosten aan het einde van het jaar verrekend. Als bedrijf wordt u op de hoogte gehouden van hoeveel procent u al verbruikt heeft. Dit gaat om 50%, 75%, 90% en 100% van het tegoed en de verbruikstoeslag. 

Hoog gebruik 

Gebruikt u als bedrijf iedere maand veel diensten en overschrijdt u het tegoed dat is vastgesteld in de overeenkomst? Dan ontvangt u ieder kwartaal een nieuwe factuur met daarop de kosten.  

Kom hier meer te weten over Azure in Microsoft  Enterprise Agreement! 

Een directe Enterprise-Agreement vs. een indirecte Enterprise-Agreement  

Organisaties die Azure willen opnemen in een Microsoft Enterprise-Agreement   , hebben de keuze tussen een directe en indirecte Enterprise Agreement. Er zijn verschillen tussen een directe en indirecte Microsoft Azure-overeenkomst. Het is handig om op de hoogte te zijn van deze verschillen, zodat u een keuze kunt maken die het beste bij uw behoeften en financiële beleid. Bij een directe Enterprise-Agreement kunt u rekenen op jaarlijkse facturering voor de diensten die u te veel gebruikt ten opzichte van het beschikbare tegoed. U heeft overigens ook de mogelijkheid om de kosten voor dit model per drie maanden te betalen.  

Bij een indirecte Enterprise-Agreement is er geen sprake van een verbruikstoeslag. Bij dit model ontvangt u iedere drie maanden een factuur als u het tegoed overschrijdt.  

Een groot bedrijf als Microsoft geeft u geen inzicht in alle beschikbare optimalisatiemogelijkheden, omdat dit ten koste gaat van hun eigen omzet. Het is daarom belangrijk om de kosten van uw Azure omgeving goed te blijven beheren. Q-Advise heeft uitgebreide kennis en expertise op het gebied van Azure-optimalisatie, dus neem vooral contact met ons op als u hier geïnteresseerd in bent.  

Lees hier meer over Azure cloud optimalisatie 

Wat houdt een Microsoft Enterprise-Agreement precies in? 

Een Microsoft Enterprise-Agreement overeenkomst is een volume licentieprogramma dat bedrijven kunnen aangaan met Microsoft. Dan krijgen ze toegang tot de uitgebreide reeks aan cloudservices van Microsoft. Dit programma is voornamelijk bedoeld voor bedrijven die grote hoeveelheden clouddiensten nodig hebben. Momenteel komt u alleen in aanmerking voor deze overeenkomst als uw bedrijf meer dan 500 gebruikers of apparaten heeft. 

Een Microsoft Enterprise-Agreement is ideaal voor organisaties die alle clouddiensten willen bundelen in één overeenkomst. Dit biedt veel gemak, omdat u op deze manier niet iedere keer afzonderlijke licenties hoeft af te sluiten voor een product of dienst.  

De grootste voordelen van een Microsoft Enterprise-Agreement 

Voor organisaties die veel Azure services nodig hebben, biedt deze overeenkomst tal van voordelen. Het grootste voordeel hiervan is dat het aankoopproces voor bedrijven makkelijker wordt. Hierdoor zijn licenties eenvoudiger te beheren en kan het kostenbesparend zijn. Hoewel CSP aan terrein wint, is Microsoft EA wereldwijd het populairste voor bedrijven vanaf 500 werkplekken. 

Met dit contract bent u verzekerd van uitgebreide ondersteuning, wat veel gemak biedt. Daarnaast beschikt u over alle tools om inzicht te krijgen in uw verbruik. Dit helpt u erbij om uw clouduitgaven in de gaten te houden en te optimaliseren. De Enterprise Agreement biedt bovendien verschillende betalingsmogelijkheden, zoals facturering op basis van verbruik, vooruitbetalingen of afgesproken betalingstermijnen. 

Een Microsoft EA -overeenkomst helpt bedrijven erbij om hun doelen sneller te bereiken. Met dit contract weet u als organisatie goed waar u aan toe bent en komt u niet zomaar voor onverwachte verrassingen te staan. 

Diensten van Azure kopen via een server en cloud inschrijving  

Microsoft biedt niet alleen de mogelijkheid om Azure af te sluiten in een EA. U heeft ook de vrijheid om te kiezen voor een server- en cloud enrollment als u gebruik wilt maken van de cloud- en serverproducten van Microsoft. Dit programma biedt klanten de mogelijkheid om te profiteren van server- en cloudtechnologieën van Microsoft.  

Met SCE krijgen klanten toegang tot uitgebreide tools die helpen bij het verbeteren van hun IT-omgeving. Grote voordelen van een server en cloud enrollment zijn onder meer kostenbesparingen, flexibiliteit en vereenvoudigde licenties. Deze voordelen zorgen ervoor dat u met dit programma in staat bent om optimaal te profiteren van de schaalbaarheid en innovatie van de cloudomgeving. 

Twee verschillende betalingsmogelijkheden 

Klanten die Azure diensten willen aanschaffen via een server en cloud inschrijving, hebben twee opties. Ten eerste kunnen ze kiezen voor een Azure-only abonnement, waarbij ze jaarlijks een betaling doen en werken op basis van een beschikbaar tegoed.  

Wanneer een klant al een bestaande server en cloud inschrijving heeft, is het mogelijk om de Azure services te gebruiken zonder minimale verplichtingen. In dit geval wordt er achteraf betaald voor wat er daadwerkelijk wordt gebruikt. Dit gaat om een betaling per kwartaal. 

Advies van Microsoft-experts en Azure specialisten 

Wilt u meer te weten komen over het aanschaffen van Microsoft Azure of bent u benieuwd hoe u dit cloudplatform kunt optimaliseren? Dan bent u bij Q-Advise aan het juiste adres. Het maken van een weloverwogen keuze kan lastig zijn, zeker als u nog niet heel veel kennis heeft van het bekende cloud computing platform. Als onafhankelijke Microsoft-expert met jarenlange ervaring staan wij voor u klaar. Wij helpen u graag bij al uw Azure vraagstukken! 

Kom in contact