Compliance check: uw licenties en softwaregebruik op orde

Als bedrijf of organisatie moet u ‘compliant’ zijn. Dat wil zeggen dat u aan de huidige wet- en regelgeving voldoet, waaronder die op het gebied van software en licenties. U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat u uw software legaal gebruikt om zo financiële boetes en een beschadigde reputatie te voorkomen. Met onze compliance check weet u meteen of u de regels en gebruiksvoorwaarden van uw software momenteel overtreedt of op het punt staat om deze te overschrijden.

Voorkom claims met de juiste licenties

Softwarefabrikanten voeren zogeheten audits of friendly reviews uit waarbij ze uw onderneming onder de loep nemen om na te gaan of u hun software met de juiste licenties en onder de juiste voorwaarden gebruikt. Is dit onverhoopt niet het geval, dan kunt een fikse compliance claim verwachten. Ongeacht of u de software bewust of onbewust onrechtmatig of foutief gebruikt. Simpelweg niet op de hoogte zijn van de uw huidige situatie is geen excuus. Met een compliance check brengen we de huidige situatie voor u in kaart en bent u altijd eventuele problemen voor.

Laat een compliance check uitvoeren

Bent u benieuwd naar uw huidige licentiepositie of wil u uw Software Asset Management (SAM) naar een hoger niveau tillen? Laat een compliance check uitvoeren door de experts van Q Advise en ontdek of het softwaregebruik en het aantal installaties in uw organisatie nog compliant zijn of dat het op orde gebracht dient te worden. Bovendien maakt u daarnaast meteen van de gelegenheid gebruik om mogelijkheden in kaart te laten brengen waarmee u flinke kostenbesparingen kunt realiseren.

Q Advise

De experts van Q Advise werken volledig onafhankelijk van softwarefabrikanten. Deskundig en helder advies, afgestemd op uw organisatie. Daar staan we garant voor. Met onze compliance check bent u daarom altijd voorbereid op een eventuele audit of review en komt u nooit voor verrassingen te staan. Neem vrijblijvend contact op en maak kennis met de mogelijkheden.

Direct contact opnemen

Gerelateerde artikelen:

Op de hoogte blijven?

Abonneer op de nieuwsbrief van Q-Advise

Kom in contact