Bang om te veel te betalen voor uw Microsoft licentie? Doe de Microsoft Cloud Health Check!

Werken vanuit een cloud wordt steeds populairder bij organisaties. En dat is ook niet zo gek, na corona zijn steeds meer organisaties overgegaan op hybride werken. Met een nieuwe manier van werken komen er ook vaak nieuwe behoeftes: een centrale server die toegang geeft tot bedrijfsdocumenten en het mogelijk maakt om te communiceren met collega’s op afstand – de cloud.  

Als u om zich heen vraagt zult u merken dat veruit de meeste bedrijven gebruikmaken van Microsoft voor hun clouddiensten. Maar voor veel organisaties is navigeren in de wereld van Microsoft cloud licenties nog complex, iets wat ze nog niet genoeg begrijpen. Daarom betalen veel organisaties te veel voor hun Microsoft cloud licenties.  

Waarom betalen organisaties vaak te veel voor Microsoft licenties? 

Vaak hebben organisaties zelf niet eens door dat ze te veel betalen voor hun Microsoft licentie, maar wij kunnen u garanderen: minstens zeven van de tien organisaties betalen te veel voor hun Microsoft licentie. Over het algemeen zijn hier drie redenen voor te onderscheiden:  

1. Continue veranderingen en updates: Microsoft is altijd bezig met innoveren, en dit doen ze voornamelijk door de constante toevoeging van nieuwe applicaties. Super fijn natuurlijk al die vernieuwing, maar wat men vaak niet weet is dat de toevoeging van deze nieuwe applicaties ervoor zorgt dat de licenties ook een update nodig hebben om deze applicaties te gebruiken. Door al deze updates en veranderingen in de licenties van Microsoft is het heel waarschijnlijk dat u meer geld uitgeeft dan eigenlijk nodig is.  

2. Geen onderzoek vooraf: de valkuil waar de meeste organisaties in vallen is dat ze niet genoeg onderzoek doen voor ze een Microsoft licentie aanschaffen of een contract verlenging. Zo is het verstandig om per gebruiker in kaart te brengen welke software licenties zij nodig hebben om hun functie goed uit te kunnen voeren. Vaak denken organisaties dat er meer nodig is dan dat er eigenlijk nodig is. Hierdoor schaffen organisaties vaak een te dure licentie aan met applicaties die eigenlijk nooit gebruikt worden.   

Het kan echter ook andersom zijn. Sommige organisaties schaffen veel add-ons aan omdat ze daarmee goedkoper uit denken te zijn, maar soms is het juist voordeliger om een licentie op te schalen omdat deze op lange termijn goedkoper kan zijn.  

3. Softwarelicenties zijn te verwarrend en complex: als u geen IT-professional bent, is het logisch dat de wereld van clouds en servers voor u erg verwarrend kan zijn. Het is daarnaast ook nog eens een dynamische wereld die continu verandert. Op het moment dat u denkt “nu snap ik het”, kunt u alweer een aantal stappen achterlopen. Hoe complexer software fabrikanten, zoals Microsoft, hun licentie regels en structuren maken, hoe vaker klanten te veel betalen.  

Bij Q-Advise zijn we ervan overtuigd dat er voor elke organisatie een passende licentie is, waarbij zij niet te veel hoeven te betalen. Daarom hebben wij de Microsoft Health Check ontwikkeld.  

Optimaliseer uw Microsoft licentie met Q-Advise! Bespaar geld en verbeter uw bedrijfsprestaties!  

De Microsoft Health Check 

Met de Microsoft Health Check helpen we uw organisatie kosten te besparen en uw Microsoft licenties te optimaliseren. Hoe? Door middel van een combinatie van onze Q360 tool en persoonlijk advies. 

Onze Q360 tool wordt aangestuurd door kunstmatige intelligentie en genereert optimalisatie rapporten voor Office 365 en Azure, en de diensten en de kosten die hiermee gemoeid zijn. Naar aanleiding van de bevindingen die hieruit komen kunnen er strategieën besproken worden om direct kosten te besparen. Door deze Microsoft Health Check samen met het onafhankelijke en gespecialiseerde team van Q-Advise uit te voeren minimaliseert u de verspilling van het gebruik van uw Microsoft clouddiensten.  

Bij Q-Advise geloven we in de kracht van kunstmatige intelligentie, maar we geloven ook in de kracht van persoonlijke connecties. Daarom vullen wij de analyses van onze Q360 tool aan met gerichte interviews van alle betrokkenen, zowel binnen als buiten uw organisatie. Zo weet u na de cloud analyses niet alleen waar u staat, maar ook hoe u mogelijke toekomstige tekorten of overschotten kunt oplossen.  

Wat kan de Microsoft Health Check voor mijn bedrijf betekenen? 

Als u als bedrijf heeft geïnvesteerd in Office 365 of Microsoft 365, dan heeft dit waarschijnlijk de nodige kosten met zich meegebracht. U wilt dan ook het maximale uit uw investering halen. Het is daarom belangrijk om goed te controleren waarin u precies heeft geïnvesteerd en hoe efficiënt de aangeschafte bundels zijn samengesteld.  

In de Microsoft Health Check maken wij zoals net al even genoemd gebruik van Q360, een AI-gestuurd hulpmiddel. Met het aanzetten van Q360 tijdens de Microsoft Health Check krijgt u inzicht in: 

  • Welke Microsoft 365 of Office 365 software uw werknemers gebruiken 
  • Wat uw medewerkers gebruiken, maar ook wat niet gebruikt wordt 
  • Hoe u de functionaliteit van uw Office 365 – of Microsoft 365 suite kunt maximaliseren 
  • Welke bundels het beste passen bij uw organisatie 
  • Waar u kunt besparen en hoeveel u kunt besparen 

Nu denkt u misschien “dit klinkt te mooi om waar te zijn”. Maar nee, Q360 maakt gebruik van een krachtige ingebouwde AI-technologie die gerichte aanbevelingen levert. Dit stelt IT-afdelingen en organisaties in staat om kosten, gebruik en goed licentiebeheer te optimaliseren. Q360 identificeert verspilling, gebruik en adoptie en geeft daardoor de controle over strategie en budgetten terug aan IT-afdelingen en managers. En samen met onze persoonlijke touch kunnen wij u helpen om de beste keuze te maken als het gaat om uw Microsoft cloud licenties.  

Ook de Microsoft Cloud Health Check doen? 

Als u op deze pagina terecht bent gekomen is de kans groot dat u bang bent dat u te veel betaalt voor uw Microsoft cloud licentie. Geld besparen op uw Microsoft licentie hoeft geen complexe taak te zijn.  

Met onze onafhankelijkheid, expertise en jarenlange ervaring kunnen wij u begeleiden bij de Microsoft Cloud Health Check zodat uw organisatie weer optimaal presteert en uw bedrijfsdoelstellingen behaalt zonder te veel te betalen.  

Neem vandaag nog contact met ons op om er achter te komen of u te veel betaalt voor uw Microsoft licenties, en hoe u uw licenties kunt optimaliseren. We helpen u onafhankelijk en handelen in uw belang, niet in het belang van Microsoft.  

Kom in contact