Alles over Microsoft Open Value-; verlengingen, updates, kortingen en betalingen

Open Value Subscription is bedoeld voor organisaties die streven naar de meest flexibele aankoopvorm voor Microsoft-licenties.  Het is een vorm van licentieverlening die standaardisatie van de werkplek biedt en gebaseerd is op abonnementsbasis (huur), maar ook het recht tot aankoop geeft.    

Dankzij deze huurvorm zijn de licentiekosten op de korte en middellange termijn aanzienlijk lager dan bij Open Value Company Wide en bestaat de mogelijkheid om het aantal licenties te verminderen als het aantal werkplekken afneemt.    

Klanten die al licenties in Open Value Subscription bezitten, kunnen bij aanvang van de overeenkomst profiteren van een eenmalige korting van 50% op de huurprijs voor het eerste jaar. Alle deelnemende entiteiten moeten zich in dezelfde geografische regio bevinden als gedefinieerd op de Microsoft-website.    

Gebruikersfuncties en wat een abonnee krijgt onder het Open Value-abonnement   

Open Value-abonnement heeft de volgende kenmerken:   

 • Eén overeenkomst voor de hele organisatie.    
 • Werkplekstandaardisatie : een vaste set Microsoft-producten voor alle desktops en/of kantoorpersoneel in de organisatie.    
 • Gespreid betalen: een vast bedrag per pc per jaar.    
 • Vele andere voordelen zoals ondersteuning, training en thuisgebruik van Office.  

Net als Open Value COmpany Wide biedt Open Value Subscription de mogelijkheid om zelf een platform samen te stellen of te kiezen voor het volledige Desktop Professional Platform of Small Business Platform. De producten die onderdeel zijn van de platforms zijn echter alleen bedrijfsbreed te bestellen. Het is dus niet mogelijk om bijvoorbeeld Office Professional voor slechts een deel van de pc’s te bestellen. Dit moet dus voor elke gebruiker afgenomen worden.  

Add-on producten beschikbaar in de OVS   

Het Open Value Subscription (OVS) houdt rekening met flexibiliteit en kosteneffectieve licenties die zijn ontworpen voor bedrijven en organisaties om de aanschaf en het beheer van Microsoft-producten te vereenvoudigen.  

De OVS wordt als overeenkomst geleverd met verschillende softwareoplossingen, diensten en tools om aan de uiteenlopende behoeften en eisen van organisaties te voldoen.        

Naast de beschikbare platformproducten is het ook mogelijk om producten aan te schaffen, zoals Exchange Server, Visio of Project.    

Het belang van Software Assurance als voordeel in de OVS  

Een van de belangrijkste voordelen van de OVS-overeenkomst is de toevoeging van Software Assurance (SA). Dit is een functie die waardevolle voordelen biedt.    

 • Upgraderechten: Dit geeft organisaties het recht om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologische ontwikkelingen zonder extra kosten te maken. Met SA ontvangen abonnees rechten op nieuwe versies van gelicentieerde software die tijdens de abonnementsperiode worden uitgebracht.    
   
 • Verbeterde beveiliging: Microsoft Software Assurance biedt ook verbeterde beveiligingsfuncties om bedrijven te helpen hun gegevens en systemen te beschermen. Dit programma biedt toegang tot bronnen voor bedreigingsbescherming, informatiebeveiligingsdiensten en beveiligingsadviezen. Bovendien ontvangen Software Assurance-klanten beveiligingsupdates en patches zodra ze worden uitgebracht, waardoor ze ervoor kunnen zorgen dat hun systemen veilig en up-to-date blijven.   

De lijst met SA-voordelen is uitgebreid en maakt uw gebruik van de overeenkomst niet rigide en beperkt.   

Microsoft Prijsniveaus zoals aangeboden in de OVS  

De Open Value Subscription Agreement biedt verschillende prijsniveaus waarvoor. Deze prijsniveaus zijn afhankelijk van uw bedrijfsgrootte.  Het Open Value Subscription-programma kent twee prijsniveaus:    

Niveau   Aantal pc’s                                                                                

 • Open Value Abonnement Geen niveau 5 – 249    
 • Open Value-abonnementsniveau C 250+   

De “Actuele Korting” en hoe het werkt in de OVS  

OVS-kortingen zijn essentieel voor bedrijven die hun bedrijfskosten willen minimaliseren. Door te profiteren van deze gereduceerde prijzen kunnen organisaties hun softwarekosten aanzienlijk verlagen, waardoor ze hun budgetten kunnen heralloceren aan andere bedrijfskritieke gebieden.   

Bovendien dragen seizoensgebonden kortingen en speciale promoties alleen maar bij aan de algehele economische voordelen die uit dit abonnementsprogramma voortvloeien.    

Indien u bij aanvang van de OVS-overeenkomst al licenties heeft voor één of meerdere van de gekozen bedrijfsbrede producten, kunt u gebruik maken van de “Up-to-date Korting”. Dit is een korting van maar liefst 50% op de prijs voor het eerste jaar. Deze korting geldt alleen als u licenties heeft voor de huidige of vorige versie van het gehuurde product . De Actuele Korting kan slechts één keer worden toegepast. Microsoft zou Microsfot niet zijn als ze deze kortingen regelmaat veranderen. Let daar dus goed op. 

Nabestellen van producten in de OVS   

Eén keer per jaar rapporteert u het huidige aantal Enterprise Producten waarop uw organisatie heeft gestandaardiseerd, zoals Office, Windows en de Core of Enterprise CAL Suite.     

Deze regeling is gunstig voor organisaties die te maken hebben met krimp of sterke schommelingen in het aantal pc’s. Net als bij Open Value en Open Value company wide, moet u voor het einde van de maand waarin de licenties worden gebruikt extra licenties voor Additionele Producten bestellen.    

Op elke verjaardag van de overeenkomst kunnen de licentie aantallen voor Aanvullende Producten worden gewijzigd.    

Wat is de duur van de Microsoft OVS-overeenkomst?

De duur van een Open Value-overeenkomst geldt voor een periode van drie jaar. Daarom moet een organisatie zich tijdens deze periode houden aan de gespecificeerde voorwaarden met betrekking tot het gebruik van de software.     

Als onderdeel van andere voordelen gedurende dit vastgestelde tijdsbestek kan een organisatie software-implementaties, updates en budgettoewijzingen efficiënter plannen en tegelijkertijd naleving van de licentievoorwaarden garanderen.   

De looptijd van de Open Value Subscription-overeenkomst bedraagt ​​3 jaar. Na deze 3 jaar kunt u kiezen uit vier alternatieven:    

 • Sluit nog een Open Value Subscription-contract af voor 3 jaar.   
 • Koop de software uit en maak er een eeuwigdurende licentie van voor de laatste versie van de software die op dat moment is uitgebracht. Dit kan eventueel ook gebruikte Microsoft licenties zijn. 
 • Schakel over naar een andere Microsoft-licentievorm.   
 • Verwijder de gehuurde Microsoft-software van de pc’s.    

Kom in contact