5 tips om uw cloud resources inzichtelijk te maken en onder controle te houden.

Hoe krijgt u beter inzicht in uw Cloud resources?

Q-Advise geeft u gratis tips hoe u beter inzicht krijgt in uw cloud gebruik. Veel organisaties maken vandaag der dag steeds meer gebruik van cloud producten zoals Office 365, Azure en AWS

We zien dat veel klanten geen controle hebben en hierdoor te veel geld uitgeven voor deze producten.

  1. Tag alle resources met een tag die inzage geeft in het gebruik ervan. Gebruik tags als ‘productie ‘ en ‘test’. Gebruik ook tags die aangeven aan welk project, afdeling of budgetcode de resource kan worden gekoppeld. Zorg voor een geautomatiseerd systeem dat ervoor zorgt dat indien verplichte tags niet zijn gekoppeld aan de resource, de resource niet kan worden gestart.
  2. Maak gebruik van policies die voorkomen dat relatief dure resources  zondermeer kunnen worden gebruikt. Zorg daarbij wel dat ontwikkelaars een bepaalde vrijheid hebben om relatief goedkope resources zondermeer te  kunnen gebruiken, mits voorzien van tags.
  3. Zorg dat een bepaalde categorie resources, bijvoorbeeld voorzien van de tag ‘test’ in de avonduren en in het weekend zijn uitgeschakeld. Gebruik hiervoor een geautomatiseerd systeem.
  4. Inventariseer het gebruik van de resources. Leveranciers als Microsoft adviseren vaak krachtigere processoren en meer intern geheugen dan dat daadwerkelijk nodig is. Right-sizen kan enorm in kosten schelen.
  5. Gebruik een software tool waarmee direct inzichtelijk kan worden gemaakt wat de kosten zijn en hoe deze zich in de tijd ontwikkelen. De genoemde tags zijn hierbij erg belangrijk. Wilt u meer weten wat wij voor u kunnen doen om inzicht te krijgen in uw cloud omgeving en hoe u daarop kunt besparen? Neem dan contact op met Q-Advise.
    +31(0)85 06 00 660
    [email protected]

Kom in contact