Wat is Salesforce en waarom is het zo populair?

De afgelopen jaren hebben we een enorme toename gezien in Cloud computing-technologieën. Een van die technologieën die een enorme impact heeft gehad op de computerwereld is Salesforce. In dit artikel laten we u kennismaken met Salesforce en geven we antwoord op de volgende vragen: Wat is Salesforce? Waarom zou u Salesforce gebruiken? Waar wordt Salesforce gebruikt? En wat kan Salesforce voor uw bedrijf betekenen?   

Hoe is Salesforce ontstaan?   

Laten we even teruggaan naar het begin. Voordat Salesforce op de markt kwam werden Customer Relationship Management (CRM)-oplossingen gehost op de eigen server van een bedrijf. Kunt u zich voorstellen hoeveel tijd en kosten bedrijven verloren hebben om hun eigen CRM-oplossingen op te zetten? Vroeger duurde het maanden, soms zelfs jaren, om deze oplossingen op te zetten en de kosten liepen daardoor zelfs af en toe op tot miljoenen euro’s. En zelfs na het instellen van deze CRM-oplossingen waren ze extreem moeilijk te gebruiken. Dit moest anders. Maar wat zou hiervoor een goede oplossing kunnen zijn? U heeft het vast al geraden: een betaalbare CRM-software bouwen en die volledig online als een service leveren. Dit was het hoofdidee achter Salesforce. Ooit begonnen als een Software as a Service (SaaS) bedrijf is Salesforce inmiddels uitgegroeid tot het vijfde grootste softwarebedrijf ter wereld.   

Wat maakte van Salesforce zo’n groot succes?   

Het antwoord op deze vraag is heel eenvoudig: het was Cloud Computing. Bij Salesforce ging het niet alleen om een beter product tegen een fractie van de kosten. Het ging om het vervangen van het langdurige installatieproces en het verplaatsen van alles naar internet. Salesforce veranderde het verdienmodel: geen lange termijn contracten of dure licentieovereenkomsten meer. Iedereen kan Salesforce gebruiken met slechts een maandelijks abonnementsbedrag.  

Salesforce: Wat is het en wat zijn de voordelen?   

Van technologie giganten als Google en Facebook, tot lokake en internattionale vliegtuigmaatschappijen en telefooncentrales : ze gebruiken allemaal Salesforce producten en diensten om hun problemen op te lossen. Salesforce is veel gebruikt maar in veel gevallen niet zichtbaar. Maar wat is Salesforce dan precies?   

Salesforce biedt verschillende softwareoplossingen en een platform voor gebruikers en ontwikkelaars om software op maat te ontwikkelen en te distribueren. Salesforce is gebaseerd op een multi-tenant architectuur. Dit betekent dat meerdere klanten gemeenschappelijke technologie delen en allemaal op de nieuwste release draaien. U hoeft zich dus ook geen zorgen te maken over app- of infrastructuur-updates, deze gebeuren namelijk automatisch door Salesforce. Hiermee kan uw bedrijf zich focussen op innovatie in plaats van op het beheren van technologie.    

CTA: Heeft u een aflopend Salesforce contract? Laat Q-Advise u adviseren bij de optimalisatie en onderhandeling van uw Salesforce contract. Neem contact op met de Salesforce experts van Q-Advise!  

De voordelen van Salesforce  

Salesforce heeft veel voordelen voor bedrijven. Zo biedt Salesforce u de snelste weg van idee naar app. Zodat u zich kan concentreren op het bouwen van uw app met behulp van Salesforce-tools, in plaats van zelf de infrastructuur en tools te moeten bouwen. Dit kan uw bedrijf wel jaren aan tijd en heel wat euro’s besparen. Daarnaast bevindt Salesforce zich in de Cloud, hierdoor kan uw team het overal met toegang tot het internet gebruiken. Ook de thuiswerkers kunnen dus met Salesforce werken.   

Wat willen de meeste bedrijven?: groeien! Ook hier is Salesforce goed voor want het is volledig schaalbaar voor de groei van uw bedrijf. Ook is het betaalbaar voor de vele mogelijkheden die het biedt. Daardoor kunt u zelfs als start-up of MKB bedrijf gebruik maken van Salesforce. Gebruikt uw bedrijf veel applicaties van derden (bijvoorbeeld GMail of boekhoudsoftware)? Ook dit kan naadloos worden geïntegreerd met Salesforce. Aan de andere kant is integratie met andere CRM’s wel lastig.   

Recent onderzoek bij bestaande Salesforce klanten wees uit dat deze klanten dit als de grootste voordelen ervaren:   

Snelheid   

Het kan meer dan een jaar duren om traditionele CRM-software te implementeren, vergelijk dat met maanden of zelfs weken met Salesforce.   

Makkelijk in gebruik   

Salesforce wint overduidelijk in de categorie eenvoudig in gebruik. Hierdoor kunt u meer tijd besteden aan het in gebruik nemen ervan in plaats van in het uitzoeken ervan.   

Lees ook: wat zijn de cloud diensten van Salesforce? Alles over Salesforce cloud diensten 

Effectiviteit   

Omdat het eenvoudig te gebruiken is en kan worden aangepast aan de zakelijke behoeften van elk bedrijf, vinden klanten Salesforce zeer effectief.   

Salesforce is uitgegroeid tot koning van de Cloud  

Vandaag de dag is Salesforce van pionier uitgegroeid tot koning van de Cloud, met meer dan 150.000 klanten over de hele wereld. In de wereld van CRM domineert Salesforce met een partijen als SAP, Oracle en Microsoft. achter. Een grote speler als Microsoft is bezig om met Microsoft Dynamics steeds belangrijker te worden. De Salesforce AppExchange beschikt over meer dan 2.700 applicaties die in totaal meer dan 3 miljoen installaties hebben opgeleverd en meer dan 70% van de Salesforce-klanten gebruikt applicaties die op de AppExchange staan ​​vermeld. Tegenwoordig ontwikkelen veel bedrijven hun applicaties op het Salesforce-platform of migreren ze naar Salesforce. Hierdoor is de vraag naar Salesforce-ontwikkelaars en -beheerders toegenomen. Momenteel is Salesforce Architect een van de populairste vaardigheden om een technisch CV te hebben en inschrijven voor de Salesforce PD1-certificering doet u nu dus op een juist moment.   

Wat kan Salesforce voor uw bedrijf betekenen?   

Om echt goed te kunnen begrijpen wat Salesforce eventueel voor uw bedrijf kan betekenen, is het handig om de verschillende producten en diensten die Salesforce aanbiedt te leren kennen en wanneer u deze kunt gebruiken. Via Salesforce heeft u namelijk toegang tot een breed scala aan producten en diensten in Cloud-, sociale en mobiele domeinen. 

Heeft u vragen over uw huidige Salesforce prodcuten of contracten. Laat Q-Advise meekijken. We zijn geen Salesforce partner, en verkopen geen Salesforce. Wij zijn de onafhankelijk Salesforce specialist. Onze onafhankelijke diensten kosten geen geld, maar leveren geld op voorkomt financiele risico’s.    

Heeft u een aflopend Salesforce contract? Laat Q-Advise u adviseren bij de optimalisatie en onderhandeling van uw Salesforce contract. Neem contact op met de Salesforce experts van Q-Advise!  

Kom in contact