Ook Roba Metals profiteert van expertise Q-Advise

‘Dankzij Q-Advise hebben we veel overtollige Microsoft licenties kunnen verkopen en een mooie besparing gerealiseerd’

Erik de Jong, ICT-manager bij Roba Metals, is zeer te spreken over de samenwerking die zijn bedrijf aanging met Q-Advise. “De mensen van Q-Advise zijn zeer goed op de hoogte van alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van softwarelicenties. Dit heeft ertoe geleid dat wij veel overtollige licenties konden verkopen en een mooie besparing hebben gerealiseerd. Dat hadden we vooraf niet verwacht”, aldus De Jong.

Roba Metals

Q-Advise is als onafhankelijke organisatie gespecialiseerd in licentie-advies rondom contracten van onder meer Microsoft, IBM, Oracle & SAP. Dit doen zij voor commerciële ondernemingen, zorginstellingen en (semi)overheidsinstellingen. Roba Metals stapte onlangs over naar werken in de Cloud. Aanleiding om de licentiepositie te optimaliseren. De Jong legt uit: “We hadden onze licentiepositie opnieuw doorgelicht, wat duidelijk maakte dat we teveel softwarelicenties in beheer hadden.

‘Gebruikte licenties zijn geld waard’

Daarna is Q-Advise ingeschakeld om de overtollige licenties te verkopen. Dat hebben ze naar volle tevredenheid gedaan, met een mooie opbrengst en besparing als gevolg”, legt De Jong uit. “Het is prettig om terug te kunnen vallen op een partij zoals Q-Advise, dat actief meedacht over de verkoop van licenties. We werken met dure Microsoft-producten, zoals SQL en Dynamics. Als je voor die producten je licentiepositie verkeerd inricht, betaal je er erg veel voor. Nu hebben we juist enorm veel geld kunnen terugverdienen aan onze gebruikte licenties dankzij Q-Advise.”

‘Dwang om te investeren’

Q-Advise beschikt over jarenlang ervaring op het gebied van licentiemanagement, het optimaliseren van contracten en aan- en verkoop van tweedehands licenties. Vaak worden bedrijven door Microsoft, Oracle SAP en andere grote softwarefabrikanten ‘gedwongen’ (al dan niet via een reseller) om eerst te investeren voordat betere commerciële voordelen kunnen worden gerealiseerd. De commerciële voordelen zijn vervolgens vaak koekje van eigen deeg.

‘DNA softwarereuzen’

Het zit niet in het DNA van softwarereuzen om klanten op een transparante manier te helpen bij het optimaliseren en verbeteren van contracten, zoals Q-Advise wél doet. “Veel organisaties overzien niet de druk die softwarefabrikanten leggen op klanten. Wij kunnen bedrijven en organisaties maatwerk bieden en hun licentiepositie dermate optimaliseren dat zij enorm veel besparen op hun softwarecontracten. Erik de Jong van Roba Metals heeft kritisch naar zijn licentiepositie gekeken en zag toen een hoop overtollige softwarelicenties, die wij voor een zeer mooie prijs hebben kunnen verkopen en waardoor zij een flinke besparing hebben gerealiseerd”.

Bent u benieuwd hoeveel u kan besparen op uw softwarelicenties, wilt u ook tweedehands licenties kopen of verkopen? Of wilt u onafhankelijk advies bij een contractverlenging? Wij maken graag uw besparing inzchtelijk. Neem gerust contact op!

 

Q-Advise

Kom in contact