Oogziekenhuis Rotterdam werkt inmiddels naar tevredenheid met ‘Teams’

Microsoft Teams gebruiken voor overleg met collega’s en contact met cliënten

Door het uitbreken van de coronacrisis willen veel zorginstellingen en -organisaties Microsoft Teams gebruiken. Zo ook bij het Oogziekenhuis Rotterdam, dat deze applicatie gebruikt om collega’s met elkaar te laten overleggen en contact met cliënten mogelijk te maken. Door een goede samenwerking tussen Q-Advise, ilionx en het Oogziekenhuis draait ‘Teams’ inmiddels naar behoren. “De integratie met Outlook verliep aanvankelijk niet naar wens. Onze eigen softwareleverancier kon het niet oplossen. Ilionx had gelukkig het euvel snel gevonden en kwam met een prima oplossing”, aldus Manager I&A, MID en Facilitair Bert Snel van het Oogziekenhuis Rotterdam.

“We waren net over naar een nieuwe Azure-omgeving en de integratie van de agenda met Outlook kwam niet tot stand. Onze softwareleverancier kwam met een hybride oplossing die niet voldeed en als risico met zich meebracht dat we na het verlopen van de trial licentie voor Teams verplicht over moesten, met alle bijkomende kosten van dien”, schetst Snel de problematiek. “Via Q-Advise, dat ons al helpt met licentievraagstukken, kwamen we in contact met ilionx, dat het probleem direct herkende en samen met ons op zoek ging naar een passende oplossing.”

Lees ook : Profiteer van onafhankelijk licentie-advies

Q-Advise adviseert en faciliteert met licentie-advies en IT-asset management vraagstukken. “Afgelopen weken zijn wij overspoeld met vragen omtrent remote werken zoals Microsoft Teams en Windows Virtual Desktop. Daar komt vaak meer bij kijken dan alleen licenties aanzetten. Als deskundige op het gebied van software-advies hebben we verschillende externe partijen die onze klanten op technisch vlak kunnen bijstaan, zoals ilionx heeft gedaan bij het Oogziekenhuis”, zegt Victor Dsane van Q-Advise.

Goed en snel

“Het Oogziekenhuis was heel duidelijk in wat ze wilden”, vertelt accountmanager Freek van Dieren van ilionx. “De oplossing moest passen bij de huidige ‘on premise’-omgeving en een tijdelijk karakter kennen.” Eric van Diemen, engineer van ilionx, ging aan de slag met als belangrijkste spelregels dat ‘alles omkeerbaar moest zijn’ en ‘vlug geregeld moest worden’. “Dat durfde ik wel aan”, lacht Van Diemen. “Ik ben gespecialiseerd in Office 365 en weet wat er wel en wat er niet kan. We hebben een hybride oplossing gevonden, zodat de Agenda toegevoegd kon worden in Teams. Het probleem was in een halve dag gevonden en de oplossing binnen een dag ontwikkeld en uitgevoerd, waardoor het ziekenhuis snel verder kon en iedereen binnen zijn eigen omgeving kon blijven werken.”

Lees ook : Audit / Cyber security assement; wat moet ik doen?

Door de oplossing die ilionx aandroeg en uitvoerde, heeft het Oogziekenhuis de online dienstverlening opgeschaald. “Het voordeel is dat we er niet aan vast zitten, maar ik denk eerlijk gezegd dat Teams een blijvertje wordt. Voorheen vonden regie-afspraken met onze leveranciers altijd op locatie plaats, maar ik verwacht dat we dit gaan veranderen naar twee keer online overleg en eenmaal fysiek. Maar ook belconsulten met cliënten zullen wel blijven, denk ik.

Met deze oplossing worden cliënten minder geconfronteerd met de belasting van naar het ziekenhuis gaan.” Van Dieren besluit: “Zorginstellingen, overheden en andere organisaties zullen Teams en andere cloudproducten gaan opnemen in hun ITbeleid en moeten gaan nadenken over hoe ze hierin de privacy waarborgen. Als je nagaat dat het St. Luke’s University Health Network in de Verenigde Staten al volledig op Teams draait, dan moeten Zorginstellingen in Nederland ook zeker kunnen. Wij helpen daar graag bij.”

 

Q-Advise adviseert u over de mogelijkheden en optimalisaties van Cloud oplossing als Teams, Azure, Office365 en M365. Meer weten?

Neem contact op met een software & licentie specialist

 

Kom in contact